Росен Плевнелиев с тежка критика към президента: Радев е популист и русофил, взе цялата власт и си назначи Янев за шеф на предизборния щаб

Акценти

Росен Плевнелиев с тежка критика към президента: Радев е популист и русофил, взе цялата власт и си назначи Янев за шеф на предизборния щаб

51169
на 14.05.2021
Росен Плевнелиев с тежка критика към президента: Радев е популист и русофил, взе цялата власт и си назначи Янев за шеф на предизборния щаб
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) проговори за първите стъпки и ходове на служебния кабинет на Румен Радев, оглавен от генерал Стефан Янев. Има ли демонстрация на чистки и реваншизъм коментира Плевнелиев пред Би Ти Ви.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Нека дадем шанс да съдим по резултатите на служебното правителство. То трябва да преведе страната през легитимни избори. Каква е работата тогава да се правят чистки и първо да се уволни основен свидетел от МВР по престъпление, разследвано от ОЛАФ, попита Плевнелиев.

Имаме предизборно служебно правителство, имаме премиер на Радев, който се бори за преизбиране. Той си назначи началник щаб, но не на армията, а на предизборния си щаб. 

Тази чистка е подготвяна, категоричен е Плевнелиев. Според него шефката на НАП е трябвало да бъде уволнена в момента на изтичане на данните.

Румен Радев взе цялата власт, нека сега видим как ще промени системата. Той обаче е популист, а не демократ. Като популист Радев не спазва Конституцията от първия си ден. Незаконно като русофил поиска оставката на главния прокурор Иван Гешев, а и на премиера Бойко Борисов, караше се на Народното събрание. Той изгони стратегическите инвеститори, като обясняваше, че държавата се управлява от мутри, посочи Плевнелиев.

Нищо не направи Радев за подобряване на правосъдието с премиера си Огнян Герджиков, а да си припомним ли сделката с Грипен, попита президентът.

Когато Мая Манолова беше говорител на Тройната коалиция, сделката за магистрала "Тракия" бе засекретена, беше за 1,6 милиарда евро. 248 милиона евро стана цената, когато аз бях министър, даде пример Плевнелиев.

Първият президент, многократно нарушил Конституцията с вдигнат юмрук, е Радев. Не съм искал оставката нито на Орешарски, нито на Станишев като президент, защото това е нарушение на Конституцията, анализира Плевнелиев.

Хората според него не са искали извънредни избори веднага, но политиците не са задали перспестива. При мнодинство от 163 депутати не бе съставен кабинет, каза Плевнелиев.

На трети избори евентуално ГЕРБ ще се върне на бял кон, защото хората ще ги припознаят като по-малкото зло. Най-важно е да влезем в Еврозоната. Ще се направи всичко възможно да се създаде власт анти ГЕРБ. Това не работи, не надгражда демокрацията, категоричен е Плевнелиев.

Трябва ефективна коалиция, която да надгражда демокрацията, завърши Плевнелиев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО) ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК