Руди Гела джурка тото за правителство и подхвана озлобената Нинова - обясни шашмите в машинното гласуване с... мерака на избирателите да ядат разписки

Акценти

Руди Гела джурка тото за правителство и подхвана озлобената Нинова - обясни шашмите в машинното гласуване с... мерака на избирателите да ядат разписки

52826
на 25.11.2022
Руди Гела джурка тото за правителство и подхвана озлобената Нинова - обясни шашмите в машинното гласуване с... мерака на избирателите да ядат разписки
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Отцепникът от ИТН и настоящ депутат в редиците на "Продължаваме промяната" Радостин Василев разджурка тото сферата и посочи в проценти шанса за съставяне на правителство и тези за нови избори. 

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

"60% е вероятност за правителство с третия мандат, 40% - за нови избори", заяви пред Нова тв бившият спортен министър, като коментира и условията на "Промяната" за това да предложат правителство на малцинството с втория мандат. 

"Това беше отговорно предложение, което обсъдихме и решихме, че сме готови да направим. То трая 1 ден, защото още на следващия ден хартиената коалиция ни показа с едно от основните ни изисквания, че това няма да се случи. Много трудно бихме могли дори да стигнем до предлагане на правителство", каза Василев.

Той коментира и споровете в парламента по Изборния кодекс. "Днес е ден за парламентарен контрол, но вече почти управляващата коалиция могат да променя дневния ред. Не бавим Изборния кодекс, а показваме, че правилникът трябва да се спазва. Действаме по процедура. Тези, които искат за 1 нощ да прекарат Изборния кодекс, трябва да са готови за това", предупреди депутатът.  

В момента около 70 депутати се борят за справедливост за по-голямата част от народа. С тези, с които разполагаме от ПП и ДБ, можем да правим това. Мнозинството вероятно ще го приеме", каза още Руди Гела.

От думите му стана ясно, че тепърва ще се хаби още парламентарно време за разправии около Изборния кодекс.

"Те вкараха в пленарна зала Изборния кодекс. Готови сме да приемем социалните закони, готови сме да обсъждаме и законът за бюджета, който е 100 пъти по-важен. Но те го вкараха в зала. Дали 3,5 или 7 дни - това няма да навреди на обществото, но ще покаже какво прави хартиената коалиция и до каква степен е озлобяла срещу желанието на останалите за честни и справедливи избори - това видях в очите и на Йордан Цонев, и на Корнелия Нинова. Те очакват това, което са предложили, да се приеме безропотно", каза Василев.

На парламентарното заседание вчера Корнелия Нинова попита бившите си коалиционни партньори от "Промяната" защо има разминаване в резултатите от машините и протоколите. А ето какво обяснение получи от Руди Гела тази сутрин:

"Вероятно има разминавания, те могат да бъдат обяснени много просто. Винаги има машинен протокл кото излиза, някои си ядат разписката, други си я прибират в джоба, комисията невинаги следи дали разписката е вкарана в кутията. Това е едната логика. Някой не успява да гласува, не пуска и разписка в това, и те броят грешно. Това е несравниво с драскането и фалшифицирането на протоколи", обясни Василев. 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО) СМЯХ В ЗАЛАТА! Бойко Борисов сипе бисер след бисер: Аз цял живот съм се имал за най - красив, но изведнъж се появи Христо....(ВИДЕО)
ново
Днес: 60
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК