Рудолф Джулиани подготвя защитата на Доналд Тръмп за предстоящия импийчмънт

Америка

Рудолф Джулиани подготвя защитата на Доналд Тръмп за предстоящия импийчмънт

10956
на 17.01.2021
Рудолф Джулиани подготвя защитата на Доналд Тръмп за предстоящия импийчмънт
Автор:   ПИК

Личният адвокат на действащия президент на САЩ Доналд Тръмп Рудолф Джулиани подготвя защитата му като част от процедурата за импийчмънт. Самият адвокат заяви товав интервю пред телевизия ABC, цитирано от TACC и „Фокус”.

препоръчано

"В момента участвам в това. В момента работя над това", каза той.

Според Джулиани политическите опоненти на Тръмп се опитват да докажат, че изявленията му за масови измами, за които той твърди, че са станали на президентските избори през ноември 2020 г., трябва да се разглеждат като „призиви към насилие“. Според адвоката, ако се докаже, че твърденията за изборни измами са поне частично верни, това лишава демократите от ключов аргумент.

Джулиани не изключи Тръмп да даде показания по време на процеса. "Такова решение се взема винаги в последния момент", каза той.

Контролираната от демократите Камара на представителите на САЩ в сряда одобри резолюция за импийчмънт на Тръмп. В документа има само едно обвинение - подбуждане към бунт. След одобрението му Тръмп стана първият президент в историята на страната, който беше два пъти подложен на импийчмънт.

Демократите направиха първия си опит да го отстранят от длъжност през 2019 г. Тогава Камарата на представителите също одобри обвиненията за импийчмънт, но Сенатът, в който републиканците имаха мнозинство, в началото на 2020 г. оправда държавния глава.

Този път процедурата за импийчмънт бе инициирана заради изявления, направени от Тръмп на 6 януари. На този ден поддръжници на Тръмп, събрали се в столицата на САЩ на многохиляден митинг в негова подкрепа, се втурнаха в Конгреса, опитвайки се да попречат на одобрението на резултатите от президентските избори, спечелени от Джо Байдън. Демократите в Конгреса обвиниха Тръмп в подстрекателство към бунт и поискаха отстраняването му от властта. Някои представители на Републиканската партия изразиха подобни мнения.

В знак на протест срещу действията на Тръмп и безредиците на Капитолийския хълм, при които загинаха петима души, няколко служители на американската администрация подадоха оставки.

 

 

Сподели:
Бомба x
ПРАЗНИК: Зъболекарите празнуват - честваме техния покровител свети Антипа ПРАЗНИК: Зъболекарите празнуват - честваме техния покровител свети Антипа
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 29
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това