Руло „Стефани”

Читателски рецепти

Руло „Стефани”

10005
на 19.09.2013
Руло „Стефани”
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пламенка Свиларска, с. Големо село

препоръчано

Необходими продукти:

За каймата:
1 кг кайма
1 яйце
3 с.л. брашно
2 глави кромид лук
чубрица
черен пипер
сол на вкус
За плънката:
6 твърдо сварени яйца
7 кисели краставички
150 г топено сирене
2 полусварени моркова
100 г печурки – стерилизирани
За гарнитурата:
1 кг картофи
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с изброените продукти и месим, докато не стане на конци. Когато е готова, я оставяме в хладилника да се овкуси за около 30 минути. През това време сваряваме яйцата и бланшираме морковите за окло 2-3 мин в микровълнова фурна. Гъбите, топеното сирене, морковите и киселите краставички нарязваме на малки кубчета, а яйцата оставяме цели.
Върху алуминиево фолио оформяме каймата на правоъгълна кора с дебелина около 1 см и половина. По дължина на кората редим яйцата, а от двете им страни слагаме от топеното сирене и нарязаните зеленчуци. С помощта на фолиото завиваме рулото и го прехвърляме в тепсия за печене. За да не се напука, отгоре го намазваме с олио.
И за да се получи основното ни ястие вкусно, около рулото прибавяме нарязаните картофи, овкусени с черен пипер и сол. Накрая слагаме малко вода и печем около 1 час на 200 градуса.
Добър апетит и наздраве с чаша хубаво червено вино!

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на Промяната. Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК ТV! Бойко Борисов БЕСЕН: 217 милиона лихви сме платили само заради глупостите на "Промяната". Вече ми поставят условия кой да е премиерът (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 129
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК