Румен Петков за избора на Пеевски: Сергей очевидно има зависимост към Моника Йосифова-Станишева

ЧАС ПИК

Румен Петков за избора на Пеевски: Сергей очевидно има зависимост към Моника Йосифова-Станишева

10712
на 14.06.2013
Румен Петков за избора на Пеевски: Сергей очевидно има зависимост към Моника Йосифова-Станишева
Автор:   ПИК

Румен Петков е знакова фигура в БСП и в момента е член на Националния съвет. Като бивш вътрешен министър той е наясно кой избор е добър за сложна институция като ДАНС.

препоръчано

- Какъв знак е изборът на Пеевски за председател на ДАНС?

 - Странен избор. Аз очаквах професионално решение, така или иначе това е политически акт и г-н Станишев е длъжен да обясни на Националния съвет на БСП мотивите, с които го е подкрепил. Изпълнителното бюро разглеждало ли е въпроса и ако не е, значи е еднолично решение на Станишев. Което вече е страшно – за БСП говоря. 

- Какво имате предвид?

- Дълбоко убеден съм, че лидерите трябва да излязат и да кажат дали водят или не политически консултации. Неводенето означава, че Орешарски е виновен за това, че няма заместници и означава, че той не става за министър-председател. Ако обаче се водят политически консултации, това е страшно, защото партиите не знаят за тях. Моята партия не знае. Очевидно и ДПС не знае!

 - Самият Пеевски според вас има ли капацитет за този пост? 

- Не. Аз го познавам – с него сме били заедно народни представители. Той е солиден човек и във физическия смисъл на думата, но той няма потенциал да води контраразузнаването на България. Той не го познава.

- Каква е причината за тези невидими срещи и този избор? 

- В невидимите срещи. Станишев е казал днес, че е убеден в професионалния капацитет на Пеевски. След като това е виждането на Станишев, той е подвел, излъгал, парламентарната група. Тоест Станишев очевидно има някакви зависимости, които на нас ни бягат.

- С какво или с кого може да е свързана тази зависимост? 

- Казва се Моника Йосифова-Станишева.   

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това