Румен Радев проговори пред ПИК TV за проекта на Петков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Акценти

Румен Радев проговори пред ПИК TV за проекта на Петков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

95508
на 14.09.2021
Румен Радев проговори пред ПИК TV за проекта на Петков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
Автор:   ПИК

Обитателят на президентството Румен Радев продължава предизборната си кампания с държавен масраф в ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" по случай професионалния празник на пожарникарите.

препоръчано

Там отговори с половин уста на настояването да БСП да чуе дали подкрепя бъдещата партия на служебните си министри Асен Василев и Кирил Петков и по този повод дали ще ги остави в следващия си служебен кабинет. Отказа обаче да съобщи дали ще има промени в третото му служебно правителство и кога някой ще издигне официално кандидатурата му за втори мандат на "Дондуков"2.

Сред първите на място на церемонията бяха държавният служител с 19 имота за милиони Бойко Рашков, който още не е обяснил откъде има пари за подобен лукс и огромни палати с по 12 тоалетни. Там чинно чакаше боса си и обвиняемия за търговия с влияние съветник на Радев - Пламен Узунов, който лъсна освен в афера с Бобокови, и в скандал с получаване на дебел плик от бивш митничар.

На въпрос на ПИК TV дали ще повтори състава на служебния кабинет, Радев заяви: "Новото служебно правителство ще има същата политика. Укрепването на държавността остава основен приоритет. На 16-и септември ще представя състава на кабинета". Той отказа да посочи и кой ще е премиерът. 

На въпрос на медията ни кога ще бъде издигната кандидатурата му за президент и защо се бави, той отговори: "Моята кандидатура ще бъде издигната, съгласно хронограмата, издадена от ЦИК. Там има ясни срокове". 

Пред ПИК TV той коментира на въпрос на медията ни и дали подкрепя партията на Василев и Петков и ще отговори ли на Корнелия Нинова защо техни емисари вербуват социалисти: "Пределно ясен бях вече. Подкрепям ценности, а не партии. Ще подкрепям винаги ценностите, които изповядват хиляди български социалисти - свобода, справедливост и солидарност".

Радев отказа да отговори на въпрос за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев и съмненията, че е бил убит.

На въпрос на Ива Николова към Бойко Рашков дали ще остане и в следващия кабинет, той отговори: "Нямам предложение за оставане в правителството. Спокойна ли сте? Още никой няма предложения. Президентът беше ясен и ще чуете на 16-и какво е решил. Той трябва да реши този въпрос и никой друг. Неприлично е да коментираме дори този въпрос". 

Рашков не пропусна да поиска от парламента да отнеме Бюрото за защита от главния прокурор. 

Мерна ми се нещо, но няма такова нещо, не знам защо се слага там моето име, но нямам общо. Не съм и чул за такава партия, каза Рашков на въпрос дали е канен от Петков и Василев. 

На въпрос за смъртта на Манчев, той посъветва медиите да попитат военна прокуратура и отказа да коментира издигането на шефа на военна полиция Ивайло Сотиров. "Не съм от министерството на отбраната и нямам представа. Това е досъдебно производство и питайте прокуратурата", каза Рашков.

Сподели:
Бомба x
Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито Ето ги най-искрените зодии, които общуват открито
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това