Румен Радев, разписвал двете заплати на любовницата си - репортер на Бабикян

НАЙ-ВАЖНОТО

Румен Радев, разписвал двете заплати на любовницата си - репортер на Бабикян

262310
на 27.11.2020
Румен Радев, разписвал двете заплати на любовницата си - репортер на Бабикян

"Лятото, знаете, не се взеха никакви мерки. А сега се опитва да се внуши, че виновни са болните. Българите умират не заради коронавируса, а заради хаоса в управлението на кризата."

препоръчано

От чии уста, според вас, е излязло това безсрамно умотворение?

От нулевия пациент, разбира се - президента Радев. Безхаберен бацил №1 в българската политика с вече 15 бона държавна заплата. 

Вайкал се сега, че лятото нямало мерки.

Същото лято, в което той излезе със стиснат юмрук и призова хората да съборят законната власт. Даде тласък на ежедневни протести без никакви санитарни мерки. Проповядваше нихилизъм към епидемията, ехидничеше, дрънкаше безумия за "щама Шипка", по-опасен от ковида, а накрая хукна към Естония, вместо да се карантинира като контактен от първа линия! И събираше до последно военни по учения, на които се изпозаразиха. Убеждаваше ги по мангъровски, че ставало дума за безобидно грипче. 

И този нахалник сега се пеняви, че мерките били "закъснели" и "пожарни".

Тъпотията е заразна, както и вируса - ходи по хората. 

Тъпотията на нашия нулев пациент е неизличима. 

Това по линия на медицината и характеропатиите.

Иначе Радев се изказал и за държавния бюджет - като един виден икономист, разписвал щедро двете заплати на любовницата си и наема на апартамента й във Военновъздушните сили. 

"Опоскана хазна, фалирали домакинства и бизнеси, липса на приходи, нула реформи и най-вероятно социално напрежение" - това според Радев вещаел новият бюджет.

Бълва фейкове в стил "Бабикян" държавният глава, бълва отровни мантри, сякаш само преди седмици Фич и Мудис не повишиха кредитния рейтинг на България. Продължава да подменя реалността за кефа на инфантилната аудитория. Не президент на републиката, а дежурен по гадости в "Информиран.нет".

Между Радев и Бабикян няма разлика, впрочем. Това са двете отвратителни проекции на ирационалното зло, обладало обществото ни в последните години. По-страховито от ковида. Единият действа на политическо ниво, другият - на идеологическо, в органична симбиоза. Много души бяха затрити, много разум бе изличен от съзнанието на сънародниците ни. Много време ще е нужно щетите да бъдат заличени. Психическите, имам предвид. 

Историческият позор обаче няма как да бъде заличен. За първи път в историята на демокрациите един президент безскрупулно възседна фабриката за фалшиви новини, за да събаря легитимната изпълнителна власт, да противопоставя народа един срещу друг. И това в жалък опит да отърве прокурорските проверки срещу себе си. 

 

Сподели:
Бомба x
Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия Задава се ретрограден Меркурий - как ще се отрази на всяка зодия
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК: Борисов и правителството удължиха извънредната епидемична обстановка до 30 април! Досега са отпуснати 2 млрд. за запазване на заетостта и за подкрепа на бизнеса (ВИДЕО)
ново
Днес: 290
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това