Вход
София
Времето в София 12 o C

Румен Радев – две години война с правителството

Румен Радев – две години война с правителството

на 09.02.2019
62834
87
Румен Радев – две години война с правителството

Две години са достатъчно дълго време, за да се очертае публичният образ на един политик. Още повече, когато този политик е президент на страната. Нещо повече, този период заковава публичния образ в общественото съзнание така, че той трудно би могъл да се променя радикално след това. Ситуацията на Румен Радев със сигурност е нестандартна за българския политически живот. Той беше избран на най-политическия пост в държавата, без да има политически опит.

В рамките на кандидатпрезидентската му кампания това беше и един от най-големите му плюсове. След нея липсата на политически опит и реални познания за същността на политическата професия се превърнаха в най-голямото предизвикателство пред него.

В началото надеждата беше, че Радев е самороден талант и е способен да се учи в движение. По принцип в политиката това е възможен вариант, защото немалко политически лидери са влизали в нея, на пръв поглед, случайно, но са успявали да развият качества, които да ги превърнат в символи на тяхното време. В по-голямата част от случаите обаче хората, заемали високи позиции, са извървявали дълъг път на политически провали, обрати, сътресения и от тази позиция са постигали резултати, които са ги оставяли в историята.

Най-общото, което може да се каже за Румен Радев, е, че в първите две години от работата си като президент той не постигна нито един конкретен резултат. Такъв щеше да бъде решението на Консултативния съвет за национална сигурност при президента от 2017 г., по време на който се взе решение за модернизация на българската армия. Това важно решение беше взето с почти пълен консенсус и Румен Радев можеше спокойно да се гордее, че е лидирал този процес.

Само че в началото на 2019 г. той атакува решението на парламента България да започне преговори със САЩ за закупуване на нови бойни самолети. Увлечен от войната, която води вече втора година с правителството, а и по всичко личи - ангажиран с офертата на Швеция, той заяви, че процедурата е опорочена и че решението на правителството е триумф на лобизма. Какво трябва да се направи, Радев не каза и остави съмнението, че патосът му за модернизация на армията е бил свързан единствено с ангажимент към шведската оферта. Впрочем този тип говорене стана типично за Радев през последните две години.

Изстрелването на силната фраза винаги бива последвано или от мълчание, или от замазване на самата фраза. Така се случи и когато президентът попита премиера дали има общи интереси с депутата от ДПС Делян Пеевски. Този въпрос беше последван от категоричен отговор на Борисов и мълчание от страна на Радев, което продължава и до днес. Фразата „триумф на лобизма” вероятно ще има подобна съдба, защото Радев не посочи нито кой е лобистът, нито за коя страна лобира.

Тази недоизказаност обрича президента на безрезултатност, защото единственото, което създава, е медиен шум. Ако Радев твърди, че има лобизъм от страна на държавата САЩ, която ще произвежда самолетите, за които преговаряме, то би трябвало да излезе и да го каже ясно. Разбира се, от позицията си на президент е длъжен да предостави и необходимите доказателства за това.

Подобен подход в стил „исках да гласувам, ама нямах желание” води до обезценяване на ролята на президентската институция. Тя би трябвало да се ползва с необходимата тежест, за да може да бъде включена истински в политическите и обществените процеси в страната. Сякаш Радев интуитивно бяга от тази тежест и предпочита лековатия подход на заядливостта и злободневието. А президентът не би трябвало да бъде злободневен. Неговата функция е много повече стратегическа, отколкото тактическа. Впрочем колкото и да са били критикувани българските президенти, всеки един от тях до днес е поемал определени тежести в рамките на мандата си.

При Желев това бяха „Боянските ливади”, които взривиха отношенията със собствената му партия. Грешно или не, решението на Желев да посочи дефектите на управлението на Филип Димитров, беше проява на политическа смелост и поемане на ясна отговорност от страна на президента. В началото на мандата си Петър Стоянов беше поставен пред ситуацията сам да решава политическа, икономическа, финансова и социална криза.

Страната беше изправена на ръба на гражданската война и всяка неподходяща дума или метафора в една или друга посока от страна на новоизбрания президент можеше да взриви гражданския мир. С всичките си недостатъци, Стоянов носеше сам тази отговорност и трябва да признаем - успя да разреши политическата криза по най-добрия  възможен начин. Президентът Първанов трябваше да продължи политиката за интеграция на България в НАТО и ЕС въпреки съпротивата на немалки групи в собствената си партия. В крайна сметка в рамките на двата му мандата България беше приета и в двата съюза, което днес се приема като безспорен успех. С всички критики към президента Плевнелиев, трябва да му се признае, че той поемаше сам тежестта на позициите си по отношение на Русия и плати висока политическа цена за това.

При Радев ясното поемане на отговорност за определено решение се размива в недоизказаност, метафори и мълчание. Той подписа споразумението СЕТА, срещу което се обявяваше по време на кампанията си, и след това сезира Конституционния съд срещу това решение. Препотвърди санкциите срещу Русия, против които се бореше, докато беше кандидат, но не обяви обрат на позицията си и изобщо не обяви позиция по въпроса. Рекламираше се като извънсистемен кандидат, но се превърна в част от системата до степен, че автомобилните произшествия на съпругата му се превърнаха в основна негова характеристика. Затова днес въпросът, какво свърши Румен Радев през последните две години като държавен глава, е с повишена трудност.

Обедини нацията около себе си? Намери пресечните точки в българското общество? Посочи решение на един единствен проблем? Днес Румен Радев прилича на лекар, който обяснява на болния колко е зле, но така и не му предписва подходящото лекарство. А един президент би трябвало да прави точно обратното. Той би трябвало да посочва решението и да вдъхва сила на народа си да откликне на предизвикателствата, пред които е изправен. Не да следва последователите си във „Фейсбук“, а да лидира общественото мнение. Само че всичко това няма как да се случи от позицията на опозиционер. В края на втората година на президентския си мандат Радев прилича повече на лидер на опозицията, отколкото на държавен глава. А това е една от най-лошите оценки, които може да получи един президент.

Сподели:
Напиши коментар »
(87)
1
Президента в прав текст каза, че Борисов е ползвал Кугърите за секс туризъм
2
Браво на Радев ,затова спечели с 65% срещу мафията ГЕРБ . Мачкай генерале с теб сме
3
Хора,давайте да го махаме тоя циркаджия!!Излага ни не само по света ,но и у нас!!!Да не говорим за маймунага дето я мъкне навсякъде със себе си!!!само една гъдулка му липсва и да свири ,пък тя да се кунди като "Стоичков за дузпа"!!Баси държавата щом тоя ѝ е президент!!!
4
отговор на коментар
Нали той ги е поръчвал без въоръжение, те за друго не стават
5
Радев вън!Искаме си обратно мерзавеца плазмодий Росен Банов!Или е краен случай Георги Харизанов!
6
Поне 1000 пъти превъзхожда Боко и Цвинокио .
7
Г-н Радев се демаскира ,като агент на ФСБ на РФ ,както и като лобист №1 на "СААБ-Грипен" и всяко нещо ,което казва (вече) следва да бъде пречупвано през призмата на горните факти. Не му вярваме и го призоваваме сам да си даде оставката ! Компрометиран е !
8
Две години война с простотията на мутрите!
9
да в нищопраненето и яденето на джолани
10
Радев вън!Искаме тъп президент като Боеко,или некой НПО плужек като Георги Харизанов!
11
С Най Тъпия човек
12
Плевнелиев е олицетворение на ГЕРБ...който харесва Плевнелиев или не е добре или е гербер или...и двете плюс мека китка...))))
13
Разобличаване на правителствената шайка и издигане народния глас. Далече над Цачева. Мъка за Баце и Цвъки
14
Ликувай народе!За 10 години на власт под мъдрото ръководство на партията хранилка с вожд 19 годишен осмокластник видими резултати:1 милион българи навън, МО и МВР с по 50% пенсионери, сега ще ви закрият и бензиностанциите и аптеките в малките населени места, ежесекундно Ви наблюдават и да не продължавам.Аз даже смятам, че президента е много мек.На зла круша зъл прът.
15
Е стига бе ПИК, оляхте се да гласувате отрицателно.
16
Оли ,така ли ви учи да лъжете Кутев,че всички злини на България са се случили последните 10 години, и че при Луканов,Виденов и Тройната коалиция държавата е "цъфтяла"! Посмали малко Манго, все още има оцелели от тъй наречения Преход! До 2011 година вече са напуснали близо 2 млн българи ,и това може да го провери всеки! На какво разчитате, на къса памет, или да няма оцелели на мародерствата на Позитанската мафия!
17
Баба Ива писа от мое име в съседната статия и се похвали, че бялото й заещко палто било обточено на яката със жълта котещка кожа! И че на паспорта й пишело, че е вишистка! Тя и лисиче палто може да си измисли, но знае, че в справката като са я картотекирали има черно-бяла снимка как виси при пруститутките на Хемос! Била е задържана при редовна проверка и установена вследствие жалба, че са й откраднали фотоапарат "Смяна" за 50 лева на Хемос! Естествено, че е по - лесно да се изтеглиш нанякъде, като се правиш на фотограф! Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
отговор на коментар
Хемус се пише
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
аз даже и не възнамерявам да до анализирам този кретен и кретенката до него, под достойството мие е......
22
За да се развие,трябва нещо да е завито в тъпата му куфалница! Прост Фатмак под чехъл!
23
Ти мани, ма май ши я спичели. Гинирал е все пак. А Нидьельлу, ти ко ш'кайш.
24
Ти мани, ма май ши я спичели. Гинирал е все пак. А Нидьельлу, ти ко ш'кайш.
25
АЛ БЪНДИ пак в действие
26
И е 1000 пъти по-красив от тях, нали?
28
Фатмака по природа си е злобар. Ако нямаш игла и конец под кепето - отиваш да миеш тоалетните .... ако откажеш - свалят ти колана и в карцера!
29
ЗА ДВЕ ГОДИНИ РАДЕВ ПОКАЗА , ЧЕ Е ЧЕСТЕН ЧОВЕК ,ДОСТОЕН ПОЛИТИК И НАЙ ВАЖНОТО ДЪРЖАВНИК !!!!!!
30
Много,много ама много ЗЪЛ СЪСЕЛ.това не е президент това е ГАД комунистическа.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Добре дошли в най-юорногравския сайт!!!
33
За две години недотам добрия летец показа че е на неподходящото място за неговите умствени възможности и демонстрира заядлив и злобен характер и с това подчертава селския си произход . За жена му какво да се коментира. За него е добра комбинация защото е същата комплексарка.
34
Браво на истинскя-доблестния български президент генерал РАДЕВ...това е политик и държавник милеещ за народа си а не като менте картонения генерал бойко борисов и крадливата и корумпираната му шайка от КАЛИНКИИИИИИИ и СУДЖУЦИИИИИИИИИИ.....Г-н Президент мачкайте крадливите,корумпираните КАЛИНКИИИИИИИ и СУДЖУЦИИИИИИИИИИ както те мачкаха народа в продължения на 11 години....успех на президента и за бъдеще,майка България е с вас.
35
До 34. Ще ти подаря въже да се обесиш глупако
36
От нерешителни и страхливи политици в Изпълнителната власт и Парламента импийчмънт не може да се очаква. Това се направи Военният съд, когато му дойде времето, а това ще стане преди да изтече мандата на кремълския ни избраник. избирател
37
12.09.2012 г. , София „Бopиcoв не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме … Обещавам ви, че ще направя каквото зависи от мен Бойко Борисов, никога повече да не седне в креслото на министър-председателя. Борисов няма изход – или още един мандат премиер, или да бъде силно разследван. Има шанс той да бъде първият премиер, който ще лежи в затвора.По честен път няма как ГЕРБ да спечелят втори мандат. Ако това се получи, то изборът ще бъде с фалшификация, а това ще доведе до една същинска революция“. 11.10.2012 г., Бургас "Предстоящите избори ще бъдат много тежки. Пред премиера Бойко Борисов има два пътя. Първият към нов мандат, а вторият към подсъдимата скамейка. Когато човек е поставен под такъв избор, той действа с цената на всичко, за да постигне оцеляването си. Това е много неприятно за българската политическа система. В този случай демок-рацията се изкривява, купуват се избори, прави се политически и икономически на-тиск, и започват да се вършат още серия от престъпления. Крайно време е в България законите да важат за всеки. Най-ярките престъпления на премиера са случаите с Мишо Бирата и съпругата му, Тодор Чакъра, Ваньо Танов и лично е застрелял Стефан Деспотов през 1994 г.. Ако подобен скандал се случи, в която и да е европейска страна, бъдете сигурни, че министър-председателят вече щеше да бъде в затвора“.
38
радев има твърдо приземяване ,/ без парашут/ в президентството, от което има сериозни увреждания .физически, психически, морални, попадна ,в собственото си блато и излизане само с импийчмант. до обяд е сърдит на себе си ,след обяд - на целия свят - с изключение на парцаланата до него, пришита му от Нинова , за замазване на морала му ,на мръсник на служебното място. А най. много злобее, че трябва да връща корупционни комисионни за грипена.а държавата била несоциална . ами нека се откаже от най-високата заплата ,която получава и да я дари на бедните
39
Не пиши така, за минути ще събереш десетки eбaчи на майка си. Ето , аз съм първият. Ще посегна и на тебе. Предварително да знаеш, че никога не оставам мъдете си отвън. Ще се наложи да ги поемеш. Като хекатомби са.
40
Ако утре сутрин някой от правителството обяви ,че е ден, тоя ще скочи с цялата злоба на фатмак и чувство за единствен владетел на истината комунист ,за да ни убеждава ,че е нощ.
41
к.ойто го не бива в секса, работи само с език ,по.често се облизвай глупако!
42
ei otvrat -predpolagam 4e ima6 maika -na si roden a n a l -n o---ima6 li m o m i - 4 e-n z a is kam da ti stana set
43
Скъпи другари. Аз съм орост Мадур. Злобен..зул. Па съм и проср кат зелка. Деса и тя е такава. Но ме избрахте сега ще търпите още 3 години....другари и дрогарки
44
Tap prostak i zloben haskovski selianin pomak
45
КАКЪВ ПРЕЗИДЕН , КАКЪВ ВОДАЧ Е РАДЕВ ??? ЩОМ ИСКА БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ КАТО ВЕНЕЦУЕЛА , В КОЯТО НЯМА ХЛЯБ И АСПИРИН И ТОЙ ИСКА В БЪЛГАРИЯ СОЦИАЛИЗЪМА ДА СЕ ВЪРНЕ. БЪЛГАРИ ДА ОТКАЖЕМ ГЛУПАЦИТЕ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ
46
РАЗБИРАШ ОТ ПОЛИТИКА , КОЛКОТО БАБА ТИ ОТ ЕСТРАДНА МУЗИКА!!!!
47
НЕ ВЯРВАМ ДА СИ ЖЕНА НО НЕ СИ ДОРИ И МЪЖ , БОГ ДА ТЕ ЗАКРИЛЯ-
48
Щом Пeдaлкo реве, нещата са наред.
49
Абе Биков,ти да не си на щат в тоя жълтурник ПИК!?Само тука се изобразяващ,имай малко уважение,твърде млад си да съдиш Президента Радев!Даже и Цветанов е млад да му дава оценки!Да се дупи там на американците и без това за друго не става
50
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
51
ЛЕКО ПОГЛЕЖДА НАДЯСНО ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА И С ПРИСВИТИ ОЧИЧКИ ;ОЩЕ ЕДНА СЕДМИЦА ВИ ОСТАВА; РАДКО , ДОБРЕ ЧЕ НЕ ПОЗНА. ИЗГОНИ ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ НАБЪРЗО АМА ЗА ДРУГО НЕ ТЕ БИВА.
52
ГОЛЯМО ШУБЕ ГИ ГОНИ СУДЖУЦИТЕ ЗАЩОТО ГОЛЯМ ЩЕ ГО ЯДАТ !!!
53
Синът му не е ли пребил някой журналистка ? Пращайте хора да вървят денонощно след него. Защо блеете ?
54
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
55
Този измислен човек е най- недостойния избор за Президент на държавата ни.Явно кликата БСП със свещ са го търсили в цялата държава. Не лице-приятен грандоман,който дори не е чел конституцията,за да е наясно със задълженията си .Конфликтен МЕГАЛОМАН !
56
От малък лъжeше за трима и глyпостта му беше несpавнима; от мъpзел не научи занаят, та затова-избран бе дeпyтат/фaтмaОт малък лъжeше за трима и глyпостта му беше несpавнима; от мъpзел не научи занаят, та затова-избран бе дeпyтат/фaтмaк.
57
След като Борисов направи стратегическа грешка като издигна Цачева за държавен глава в резултат на което ТОЯ стана президент,сега какво още чака и той и парламентарната група на ГЕРБ та не задействат процедура по ИМПИЙЧМЪНТ за ДЪРЖАВНА ИЗМЕНЯ?!?! И на децата им стана ясно,че ТОЯ не обслужва Българските а Руските държавни интереси. Докога трябва да му търпим про'стотоите на недоразуме'нието ГадеФ и неговата курв'етина.
58
“КОЙ ПЛАЩА НА ЦВЕТАНОВАТА СЪПРУГА ДА СЕ МОЛИ НА … ТРЪМП В САЩ?” ......По дънки и с ботушки, Деси от ДАНС придружава ПЪПЕША в САЩ........Питаме кой плаща масрафа на съпругата ПЪПЕШОВА ? И това тепегьозлък ли се нарича?
59
Агресивната Фатмашка простотия може да уплаши всеки нормален!
60
Боко ТИКВАТА и Цецо ПЪПЕША били на сафари в Африка, и точно когато решили да се върнат, от службите им съобщили, че в България има протести, и се очакват убийства и атентати.Тогава ТИКВАТА умно казал: ПЪПЕШ, по-добре да прежалим някой, за да го утрепат вместо нас.Решили вместо тях, да изпратят една маймуна, и негър да я води.На летището, както му е ред ги чакала ДРУГАРКАТА караВИЕТНАМчева.Когато на стълбите се появили негъра и маймуната, ДРУГАРКАТА караВИЕТНАМчева се провикнала: АУууууу ДРУГАРЮ Борисов, какъв тен сте хванал.Добре, че водите ДРУГАРЯ Цветанов, ТА ВИ ПОЗНАХ......хахахахахахахахахаха.....хихихихихихихихи. Ето кои МАЛОУМНИ КОМУНЯГИ управляват България: Боко ТИКВАТА - БУДА, бивш член на БКП, стигнал до ротен командир, пожарникар НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.Цецка СТРУГАРКАТА, бивш секретар на БКП с фалшива диплома.НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.Цецо ПЪПЕША, завършил ПОМОЩНОТО УЧИЛИЩЕ във Вършец, ШОФЬОР, ФАТМАК и физкултурник.МАЛОУМЕН И НЕ ЗНАЕ ДОРИ БЪЛГАРСКИ.караВИЕТНАМчева, малоумно недоразумение НЕ ЗНАЕ ДОРИ И БЪЛГАРСКИ....ииииии....ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, ЗАВЪРШИЛ С ОТЛИЧИЕ.Знае много добре ЧЕТИРИ ЕЗИКА.УЧЕН, ЕРУДИРАН, ИНТЕЛИГЕНТЕН......СЛЕДВА....хахахахахаха.....
61
Томето е абсолютен мазохист! Ако изобщо има поне малко разсъдък ще си даде ясна сметка къде е той и къде Президента, да не говорим за образованост и грамотност, и най-вече за вота, който има единия и другия Да си спомни, ако изобщо е с акъла си, колго години води война с този, който сега немощно обслужва. България е пълна с такива измекяри и интересчии, но какво правят в НС с огромни заплати на депутати?!
62
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
63
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
64
Борисов и Цветанов, и всички калинки клиенти на партията никога няма да простят на Радев,че е честен и не е крадец като тях. За това и непрекъснато се заяждат с жената до него. Безсилие, примитивност и завист...
65
ИСТИНАТА Е„ЧЕ РАДЕВ ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА И САМО ЕДНА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД„КОЕТО Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО ЗНАЧИ ПОДСЪДИМО ТОВА Е ИСТИНАТА НЕ ГО Е ГРИЖА ЗА ПО ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА„КОЯТО НЕ Е СЪГЛАСНА С МНЕНИЕТО МУ И ПОВЕДЕНИЕТО МУ ТОВА НЕ Е ИСТИНСКИ ПРЕЗИДЕНТ ТОЍ Е ПОВЕЧЕ СИЛЕН В БСП И РУСКА ПОЛИТИКА„НЕ ИСКА ДА Е НЕЗАВИСИМ ТОВА Е ТЪЖНАТА ИСТИНА.
66
Радев прави медиен шум провокира правителството с цел да го събори по нареждане на своите господари които го спуснаха на този пост.Семейните и фамилните му проблеми от битов характер показаха пристрастност към мания за непогрешимост За 2 години той не показа нещо съществено за надграждане на демократичните процеси Напротив неговото отношение към българското правителство е пълно отрицание от действителността.Процесите на издигането на стандарта на живота в страната са сложни но неговите съждения България е блато му извадиха прякор Жабокът Кърмит Нулевата му дейност като президент как съответства на огромната му заплата от11 000 лв.Да не говорим за останалият антураж за който българските данъкоплатци плащат милиони месечно Единственото което може да направи сам е да си подаде оставката.За следващите останали години той ще бъде бреме на каквото е и партията му която го избра.Българският народ греши само веднъж
67
обаче няма да стане премиер Нинова , защото първо е пълен егоист , лицемер и първеню ...нагална , злобна интересчийка , меркантилна правеща се на мъж и говори с дебел тон..еманат на прехода..е Корнела ..а Радев изглеждаше добър човек ..какво му стана после ...уж летец , възпитан ..но не го доказва като лице все пак на главнокомандващ..по скоро е главнокопач и саботьор на демокрацията в държавата ..търси изяви по телевизията ..без да заслужава внимание ..без повод дори ..и изявите му до сега са 100% насочени към манипулиране на бабите ...айде ние няма как да ни манипулира ..ние нормалното общество...по скоро речите на Радев са насочени към агресивно настроените и радикалните групи , които не искат никаква промяна не искат да се интегрират в нормалното общество ,без значение с какво самосъзнание са и произход, манталитета на махленското поведение е по скоро вкоренено в Радев и той го демонстрира постоянно и увлича слабохарактерни и неуки наши сънародници.
68
Искаш ли да се намери жена за една нощ? Добре дошли на ==>> www.Sexydrom.Com
69
Герберастите реват за наближаващият им край.
70
Шведский истребитель Saab Gripen E может уничтожить российские самолеты серии Су, не прибегая при этом к стелс-технологии снижения заметности. Об этом заявил командующий ВВС Швеции Матс Хельгессон, пишет Business Insider. По его словам, Gripen предназначен для уничтожения самолетов Су. Хельгессон отметил, что российские самолеты получили легендарный статус за способность превосходить маневры американских истребителей и выполнять опасные трюки, однако Швеция, возможно, раскрыла секрет.
71
Ех защо не избраха Цецето. Сега да бяхме цъфнали и вързали. Мъка е сега за Нашите хора, за Нашата ПартияББ.
72
Abby Martin Hands Off Venezuela
73
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
74
Трябва ли ПРЕЗИДЕНТА да целува БойковиЯ задник и да му казва колко е ХУБАВ и УМЕН ? Това го правят много добре всички БОРИСОВИ подлоги и слуги. Нека отбележим , че ПРЕЗИДЕНТА не е СЛОЖЕН за такъв , както предния чехльо Плевнелиев. А и война с правителството не е това , че казваш истината в очите на бойковците !
75
да прибират Мадуро ..обявен е за престъпления спрямо човечеството ..Радев нищо не знае що за човек е тоз Мадуро ..Англия не го иска и 20 държави от Европа ..а шербета пак не знае новинете и само с глупости се занимава ..пълен каун ..
76
ВРЕМЕТО , ВЪРВИ НА ДОБРЕ . ОЧАКВА СЕ БУРЕН ПРЕДИЗБОРЕН ВЯТЪР . ОТ ИЗТОК СЕ ОЧАКВА РЕТРОГРАДНА , ЧЕРВЕНА ГРАДУШКА , КОЯТО БЪРЗО ЩЕ СЕ СТОПИ И ЩЕ СЕ ОТТЕЧЕ В КАНАЛИЗАЦИЯТА ! СЛЕД ТОВА СЕ ОТВАРЯ ЯРКО СЛЪНЦЕ И РАЗКОШНО ,,СИНЬО,, НЕБЕ -- ЧАК ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА !
77
сега ако има презид избори ген радев ги печели на 100 процента
78
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
79
Тъпи комунета и платени с рубли тролове тресе ли ви от страх за това което предстои. Стягате ли си багажа за Сибир? Ще довършите ли с безплатен затворнически труд Белене
80
Тъп платен бесепарски трол от кликата на Симов голия охлюв изявения старозагорски гей псевдожурналист от вестник с 2 броя тираж платил на арабска за да му прикрива гейски задник
81
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
82
То едно правителство свят да ти се завие.начело винету и неговото племе.ужас.
83
Ха, ха, ха, веселата неделна програма започна, ама защо пак с този бездарен, смешен и н еинтересен суджучен лизач, предизвикващ само подигравки в коментарите! Ало, търговчетата от сайтчето-кенефче, стига с тази скрита червена пропаганда,опомнете се докато не са ви скрили суджука,защото след всяка появяване на това недоразумение, в червения влак се качват нови пътници!
84
МНОГО КОНСПИРАТИВНО,НО НИКОЍ НЯМА ДА ПОВЯРВА НА ЧЕРВЕНАТА ВИ МАНИПОЛАЦИЯ,СТРАХ ВИ Е,ЧЕ ЗАПОЧНАТ ЛИ ПРОТЕСТИТЕ НЕ СПИРАТ ДО ОСТАВКА.
85
poprincip ako e vodil voina sas pravitelstvoto te dasa murtvi sega vsichki tvari zashtoli ministur predsedatela e mafiot koito e napravilmafiotsko pravitelstvo koeto razbirase raboti po mafiotski a radev gorkia e voenen pilot i a ko se e vodila bitka sas mafiotite elementarno shteshe dase kachi na nekoe ot samo;letche tata i da napravi na drob sarma celoto mafiotsko bg pravitelstvo
86
Радев е единственият свестен и радуващ за България президент! И децата знаят за корумпираното правителство и тежкото състояние на народа ни. Кого лъжат управляващите?Ако е токова добре у нас, защо всеки ден хора напускат България?нима не виждате гробището,на което уви е заприличала страната ни? П откупват се хора и с парите на Сорос и върхушката правите уж демонстрации. Цял народ застава зад Румен Радев!
87
Искаме обратно Плювналиев!Достоен мъж и разплодник на деца!Долу,оставка и вън!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за кмет на София?
Общо гласували: 10899
архив

Един дебел човек се качва в автобуса. След като се качил започнал да вика:
    - Дайте път на чичкото с аквариума!!!
    Едно дете станало и му отстъпило мястото си, след което го попитало:
    - Чичко, а къде е аквариума?
    Човекът се потупал по корема и казал:
    - 300 грама цаца и 10 бири!!!

няма нови новини
Днес: 8
hot
най-четени новини в момента
сега
1680
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Висшите магистрати откриха процедурата за избор на нов главен прокурор (ОБНОВЕНА/НА ЖИВО)
x
Как да се отървем от подутия корем
x