Румен Христов категоричен: СДС е готов за коалиция с ГЕРБ, ние сме от едно политическо семейство

Акценти

Румен Христов категоричен: СДС е готов за коалиция с ГЕРБ, ние сме от едно политическо семейство

584427
на 18.01.2021
Румен Христов категоричен: СДС е готов за коалиция с ГЕРБ, ние сме от едно политическо семейство
Автор:   ПИК

СДС е готов за коалиция с ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори на 4 април. Това потвърди лидерът на СДС Румен Христов, който бе категоричен, че това ще бъде принципна коалиция. 

препоръчано

"Това не е конюнктурна коалиция. Ние имахме принципно съгласие, че ако успешно се представим на местните и на европейските избори, да направим пълен цикъл от избори с парламентарни и президентски. Това, което е ясно, е, че СДС няма да се яви самостоятелно. СДС успява да активизира 100 000 души, което не стига за влизане в парламента", обясни той.

Пред Bulgaria on air Христов каза още: "Решили сме да бъдем рационални, а не емоционални".

Румен Христов отбеляза, че няма преговори с Демократична България. 

"Нашата първа опция е ПП ГЕРБ от една точка на това, че сме от едно политическо семейство", каза той.

Имало обаче опити в коалицията с ГЕРБ да влязат и други партии, обясни Христов. Той обаче не спомена имена и каза, че не е негова работа да преговаря с ГЕРБ от името на други формации.

"Когато отиваш на гости и са те поканили само теб, не е хубаво да ходиш и с братовчедите си", аргументира се председателят на СДС.

 
БСП пък е най-яркият против на СДС, потвърди Румен Христов и подчерта, че компромис с НАТО и ЕС пък не можело да се прави. 

По думите на лидера на СДС не е добре да се влиза в цикъл от непрестанни избори. Христов не вижда и управление без ГЕРБ.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 299
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това