Румъния удължи състоянието на тревога с още 30 дни

СВЕТЪТ ДНЕС

Румъния удължи състоянието на тревога с още 30 дни

2928
на 08.04.2021
Румъния удължи състоянието на тревога с още 30 дни
Автор:   ПИК

Румънското правителство одобри днес удължаване на състоянието на тревога на територията на страната заради пандемията с още 30 дни, считано от 13 април, като включи някои облекчения на ограничителните мерки за православния Великден и празниците по повод мюсюлманския Рамазан, предаде Аджерпрес.

препоръчано

Съгласно решението се премахва нощната карантина в периода 1-2 май в интервала между 20.00 часа и 5.00 часа за участие в религиозните служби по повод Възкресение, съобщава БТА.

Също така на 23 и 30 април във всички населени места икономическите оператори, които извършват търговска дейност или предлагат услуги, ще могат да работят от 5.00 до 20.00 часа.

На мюсюлманите се позволява да излизат извън дома в периода 8-9 май в интервала между 20.00 часа и 5.00 часа, за да участват в празненствата за свещения месец Рамазан.

Решението също така предвижда ограничаване на степента на заетост на местата за туристическо настаняване в черноморските курорти до 70 процента от максималния им капацитет.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 200
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това