Румяна Коларова разби предизборните мераци на партийката на Слави Трифонов и "катастрофата" Нинова

Епицентър

Румяна Коларова разби предизборните мераци на партийката на Слави Трифонов и "катастрофата" Нинова

88704
на 07.03.2021
Румяна Коларова разби предизборните мераци на партийката на Слави Трифонов и катастрофата Нинова
Автор:   ПИК

Аз не мисля, че трябва да се фокусираме върху конкретни събития, а върху общите политически тенденции от миналата година. Протестиращите си мислеха, че ще дойде нова 89-та година. Ситуацията обаче не е такава. Тя не е сходна и с тази от 2001 г., когато всичко се преобърна. Това заяви пред Нова телевизия политологът Румяна Коларова.

препоръчано

"Вариантите са дали ГЕРБ ще са първи и ще останат в опозиция или ще са първи и ще направят коалиция с неудобни политически формации", допълни тя.

"Слави Трифонов не може да направи бизнес партия като Марешки и Ковачки. Той ще направи партия-фенклуб. Защото един от основните въпроси на тези избори ще бъдат листите. Брожението няма да бъде толкова видимо, но вероятно ще бъде подмолно. Слави Трифонов заяви, че прави партия преди една година. Така че вероятно там някакви структури са се организирали. Но за мен големият въпрос е как ще се отрази на БСП "сътресението Нинова". Това е най-институционализираната партия", коментира още Румяна Коларова. 

Колегата й Росен Карадимов като бивш функционер на БСП, отбеляза: "За последните 4 години БСП беше изключително принципна опозиция. Няма нито едно безпринципно, задкулисно, колабористко предложение. БСП направи една изключително впечатляваща организационна реформа и се нареди сред най-прогресивните партии в Европа".

Аз казвам, че Нинова е проблем, а може да се окаже и катастрофа. Защото ако при Слави Трифонов големият въпрос е друг - там ще има ерозия. Ще има две парти с такава ерозия - БСП и партията на Слави Трифонов. При него ерозията е свързана с това, че декларираното желание за гласуване е условно, а разочарованието, на което сме свидетели, ще се отрази и организационно. 

Според нея БСП и ДПС отдавна са образували един блок, който и в следващия парламент ще бъде запазен. Новият блок "НФСБ-"Воля" също ще даде своята заявка. 

Моята лична прогноза е, че в рамките на този парламент няма да може да се формира стабилна коалиция заради принципната позиция на БСП. Не изключвам вариант извънредни избори, което, да ви кажа, не е чак толкова лошо".

вв

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това