Русия евакуира над 30 000 души от районите по границата с Украйна

Европа

Русия евакуира над 30 000 души от районите по границата с Украйна

16131
преди 5 часа
Русия евакуира над 30 000 души от районите по границата с Украйна
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Около 30 415 души, в това число близо 8000 деца, са били евакуирани от граничещи с Украйна райони заради обстрел и нападения, заяви руският омбудсман Татяна Москалкова в публикувани днес коментари, цитирани от Ройтерс.

препоръчано

В интервю за медията "Аргументи и факти" Москалкова каза, че евакуираните са подслонени в близо 1000 центъра за временно настаняване в цяла Русия.

Украйна, подложена на руска инвазия от февруари 2022 г., отвърна с обстрел и други атаки срещу пограничните райони на Русия, като военните твърдят, че ударите са насочени срещу ключова за военната кампания на Москва инфраструктура.

През август украинските сили нахлуха в Курска област, като завзеха десетки селища и оттогава удържат повечето позиции, посочва Ройтерс.
Москалкова заяви, че е получила сигнали за повече от 1000 руски граждани от Курск, чието местонахождение е неизвестно и за които се твърди, че са били отвлечени от украинските сили.

Ройтерс не може да провери по независим начин изнесените от Москалкова данни. За момента няма коментари по въпроса от Киев. И двете страни отричат да са нападали или държали в плен цивилни, но във войната са загинали хиляди хора, по-голямата част от които са украинци.
В интервюто Москалкова заяви също, че е посетила над 2000 украински военнопленници в Русия и че подобни посещения на руски пленници е направил нейният колега в Украйна.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за днешния Петковден: Овните и Раците да пътуват по служба, Лъвът да се зарадва със секс и шампанско
ПИК TV x
ПИК ТV! Бойко с шокиращ разказ: Чух оня негодник как каза по телефона: Искам Борисов с белезници да го изведете (ВИДЕО) ПИК ТV! Бойко с шокиращ разказ: Чух оня негодник как каза по телефона: "Искам Борисов с белезници да го изведете" (ВИДЕО)
ново
Днес: 76
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК