Русия и Китай блокираха санкциите срещу Либия

СВЕТЪТ ДНЕС

Русия и Китай блокираха санкциите срещу Либия

4400
на 06.06.2015
Русия и Китай блокираха санкциите срещу Либия
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия и Китай се възползваха от правото си на вето в СС на ООН и блокираха приемането на санкциите срещу либийски граждани. Постоянните членове на Съвета за сигурност са 5 държави - САЩ, Русия, Китай, Франция и Великобритания. Единствено те имат право на вето. Санкциите, предложени от САЩ, бяха насочени срещу двама либийци, обвинени в проваляне на преговорите под егидата на ООН за сформирането на правителство на националното единство в Либия. Предложението на САЩ бе подкрепено от Франция и Великобритания, но след наложеното вето от страна на Русия и Китай, санкциите не бяха приети. Те трябваше да бъдат наложени на Абдул Рахман Суехли, политик от Мистрата, и Отман Маликта, командир на бригадата "Зинтани Кака". 

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на юли - денят носи изненади на Близнаците, Съдбата помага на Лъвовете
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета Желязков: Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Борисов с първи думи за кабинета "Желязков": Ако правителството мине с някой трик, свършваме 3-4 неща и подаваме оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 68
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК