Русия и Украйна размениха военнопленници

Европа

Русия и Украйна размениха военнопленници

5091
на 17.10.2022
Русия и Украйна размениха военнопленници
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ръководителят на самообявилата се Донецка народна република, която беше анексирана от Русия заедно с три други украински региона, каза, че Русия и Украйна отново са разменили военнопленници, съобщи БТА.

препоръчано

Министерството на отбраната на Русия каза, че са били освободени 110 руски граждани, като 72 от тях са моряци от търговски кораби, задържани през февруари. Ведомството добави, че руската страна е предала 108 жени военнослужещи от украинските въоръжени сили. Министерството уточни, че всички освободени граждани на Руската федерация ще бъдат превозени до Москва с военнотранспортни самолети и ще им бъде оказана необходимата медицинска и психологическа помощ.

Денис Пушилин отбеляза, че е било договорено всяка от страните да освободи 110 военнопленници, но неговата страна е предала само 108 украинки, след като две жени са казали, че искат да останат в Русия.

Началникът на канцеларията на украинския президент Андрий Ермак посочи, че сред освободените жени има 12 цивилни, предаде Ройтерс. "Това беше първата размяна изцяло на жени", написа той в "Телеграм" и добави, че 37 от жените били пленени, след като руските сили превзеха огромния металургичен комбинат "Азовстал" в Мариупол през май. Украинското министерство на вътрешните работи каза, че някои от жените са били задържани от промосковските власти в източната част на страната още през 2019 г.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Асеновград: Никой, освен нас, не желае да има правителство - Промяната искат да излъжат, че изборите са били опорочени (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК