Русия и Украйна съобщават за нови атаки с дронове

Европа

Русия и Украйна съобщават за нови атаки с дронове

15685
на 13.08.2024
Русия и Украйна съобщават за нови атаки с дронове
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руските сили за противовъздушна отбрана унищожиха 14 безпилотни летателни апарата, изстреляни от Украйна през изминалата нощ срещу Курска, Вороножка и Белгородска област, предаде Ройтерс, позовавайки се руските новинарски агенции.

препоръчано

Дванадесет от дроновете са свалени над пограничната Курска област и по един над Воронежка и Белгородска област, съобщи РИА Новости, като се позова на руското Министерство на отбраната.

Ведомството не предостави информация за това колко общо безпилотни летателни апарата са изстреляли украинските сили през нощта.

 Киев съобщава, че Русия е изстреляла 38 дрона камикадзе и две балистични ракети "Искандер-М" срещу Украйна през изминалата нощ, съобщиха украинските военновъздушни сили, цитирани от Ройтерс.

Трийсет от безпилотните летателни апарати са унищожени над няколко украински региона, посочиха ВВС на Киев в социалната мрежа "Телеграм". Не е ясно какво е станало с онези дронове, които не са били свалени.

Към 04:20 ч. по Гринуич в цяла Украйна е обявена нова въздушна тревога поради заплаха от нови нападения, посочиха украинските ВВС в друго съобщение в "Телеграм".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК