Русия купи държавни облигации на САЩ за 12 милиарда долара след победата на Тръмп

СВЕТЪТ ДНЕС

Русия купи държавни облигации на САЩ за 12 милиарда долара след победата на Тръмп

11072
на 16.02.2017
Русия купи държавни облигации на САЩ за 12 милиарда долара след победата на Тръмп
Автор:   ПИК

За последните два месеца на 2016 година Москва е увеличила покупките си с 15%, докато Япония и Китай намаляват инвестициите си

Последвайте ни в Google News Showcase

След като стана ясно ,че на президентските избори в САЩ печели Доналд Тръмп, Русия рязко увеличи покупките на американски държавни облигации. Това гласи публикувано днес съобщение на Фед. Според данните, Москва е инвестирала в книжата 12 милиарда долара през ноември и декември 2016 година, което е ръст от 15% на годишна база.

препоръчано

В същото време се забелязва, че други основни кредитори на американското правителство разпродават облигациите си. Япония намали тази инвестиция с 23.3 милиарда долара, а Китай- с 57 милиарда долара за същия период-ноември и декември 2016 година.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 8 май - денят е нервен за Близнаците, успехите намигат на Лъвовете
ПИК TV x
Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО) Николай Бареков пред ПИК TV: ГЕРБ и ДПС убиха ПП с два смъртоносни удара! Кирил Петков и Лена Бориславова са абсолютни мошеници (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК