Русия може да настигне Канада и САЩ по износ на пшеница заради силния долар

СВЕТЪТ ДНЕС

Русия може да настигне Канада и САЩ по износ на пшеница заради силния долар

6631
на 07.02.2016
Русия може да настигне Канада и САЩ по износ на пшеница заради силния долар
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия конкурира все по-успешно САЩ и Канада на световния пазар на пшеница заради високия курс на долара, пише "Уол Стрийт Журнал".

препоръчано

Сред държавите, където производителите на пшеница печелят от високия курс на долара, са Русия, Аржентина и Франция. Френската пшеница се продава добре в Индонезия, а руската в Нигерия. Тази селскостопанска година Русия има всички шансове да стане един от основните износители на пшеница в света. Според американското министерство на земеделието, износът на пшеница от САЩ ще се снижи до минималния показател в последните 44 години – до 21.8 милиона тона, а Канада се очаква да изнесе 20.5 милиона тона в сравнение с миналогодишните 24.1 млн. тона.

Износът на Русия ще нарасне с 3% до 23.5 милиона тона.
Руската пшеница, отчитайки се нейната ниска самостойност, се доставя там, където тя липсваше в продължение на много години или никога не е присъствала. Заради снижаването на световните цени на пшеницата американските производители търпят загуби.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК