Русия намалява добива на суров петрол

Европа

Русия намалява добива на суров петрол

9005
на 10.02.2023
Русия намалява добива на суров петрол
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия ще намали добива си на суров петрол с 5% през следващия месец. Това съобщи вицепремиерът Александър Новак в отговор на ценовия таван, наложен от западните страни, информират руските агенции.

препоръчано

По думите на Новак Русия доброволно ще намали производството с 500 000 барела на ден през март.

“Това ще спомогне за възстановяване на пазарните отношения", заяви Новак и поясни, че решението е взето от Москва едностранно.

Русия е част от съюза с ОПЕК (организация на страните, износителки на петрол), който редовно се среща, за да взема решения относно нивата на добив на петрол. В резултат на военната операция на Москва в Украйна Западът ограничи цената, на която Русия може да продава своя суров петрол.

Новината за намаляването на добива от страна на Русия даде тласък на световните цени на петрола. Международният бенчмарк, Брент, поскъпна с 2,3% до 86,48 долара за барел. Нюйоркският договор за WTI се повиши с 2,5% до 80,01 долара.

"Петролът тръгна силно нагоре... след като руският вицепремиер Новак заяви, че страната ще намали добива с 500 000 барела от март", отбеляза Нийл Уилсън, анализатор в търговската група Finalto.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 57
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК