Русия планира да наеме повече от 130 000 войници в следващите месеци

Европа

Русия планира да наеме повече от 130 000 войници в следващите месеци

8584
преди 4 часа
Русия планира да наеме повече от 130 000 войници в следващите месеци
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия планира да наеме 133 000 войници между октомври и януари, съгласно указ, подписан от президента Владимир Путин в понеделник, 30 септември. Мъжете, на възраст между 18 и 30 години, ще бъдат избрани като част от есенната задължителна кампания за набиране на персонал, съобщава The Kyiv Independent.

препоръчано

Указът се отнася за руснаците, които не са в запаса и не подлежат на военна служба. Войниците, чиято служба вече е изтекла, да бъдат освободени.

Британското министерство на отбраната заяви през март, че Русия вероятно да наема около 30 000 мъже на месец, за да подпомогне укрепването на военните си усилия. Украйна прие закон за мобилизацията през април като част от усилията за обновяване на редиците на въоръжените сили. Необходимостта от увеличаване на числеността на войските продължава, тъй като Русия продължава да напредва в района на Донецк, а Украйна се нуждае от още хора след откриването на нов фронт в региона Курск.

Неотдавнашните реформи на законодателството за мобилизацията включваха и закон, който намалява минималната възраст за задължителна военна служба от 27 на 25 години. След като законът влезе в сила в Украйна на 18 май, мъжете в военна възраст получиха 60 дни да актуализират личната си информация, за да може държавата да ги намери. Между 18 май и крайния срок в средата на юли това са направили повече от 4,6 милиона мъже на военна възраст, съобщиха от Министерството на отбраната на страната.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 120
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК