Русия се втвърди - няма да продава петрол на цени, определяни от Запада

Европа

Русия се втвърди - няма да продава петрол на цени, определяни от Запада

11034
на 26.12.2022
Русия се втвърди - няма да продава петрол на цени, определяни от Запада
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският министър на финансите Антон Силуанов не изключи възможността Русия да ограничи производството на петрол. Той бе категоричен, че решението РФ да не доставя петрол на цени, определяни от Запада, е принципно.. Това съобщи информационната агенция ТАСС.

препоръчано

Ние няма да доставяме петрол по договори, които ще посочват ценови ограничения, предлагани от западните страни. Това е изключено. Президентът на Руската федерация говори за това, че Русия ще доставя петрол по споразумения, които ще таван на цените няма, поясни Силуанов.

По думите му може да се наложи някъде да се ограничи производството. Сега виждаме, че нашите компании, нашите петролни компании пренасочват своите линии за доставки от запад на изток, на юг, към други страни. Търсим нови потребители на петрол и тъй като търсенето на петрол, според прогнозите на агенциите, ще расте, тази ситуация до голяма степен ще зависи от динамиката на световната икономика, допълни той.

Ще търсим други пазари, друга логистика. Може би ще бъде по-скъпо, каза още руският финансов министър.

В началото на декември страните от Г-7 се договориха за таван на цената на руския петрол от $50 долара за барел.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО) УНИКАЛНО ШОУ В ПИК! Колтуклиева направи на салата Бареков насред центъра на София: Как не те е срам! Целуваше задниците на... (ВИДЕО)
ново
Днес: 65
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК