Руската академия на науките обяви хомеопатията за менте

Бомба

Руската академия на науките обяви хомеопатията за менте

11594
на 06.02.2017
Руската академия на науките обяви хомеопатията за менте
Автор:   ПИК

Комисията по борба с лъженауката при президиума на Руската академия на науките призна хомеопатията за антинаучна дисциплина, съобщава "Комерсант".

препоръчано

В документа на академията се казва, че лечението с помощта на хомеопатични препарати няма никаква научна основа, а опитите да се утвърди хомеопатията като научна дисциплина продължават 200 години, но безуспешно.

Комисията препоръчва на министерството на здравеопазването да изключи всички хомеопатични препарати от държавните клиники, а антимонополната служба да защити потребителите от недостоверните реклами, които твърдят, че хапчетата имат лечебни свойства.

Прилагането на хомеопатия в практическото здравеопазване е разрешено със заповед на МЗ през 1995 г.  Ведомството е обещало да проучи документа на Руската академия на науките и да отговори.

Превод: ПИК

 

Сподели:
Бомба x
НАРЪЧНИК ЗА ЖЕНАТА: Пет признака, че мъжът кръшка НАРЪЧНИК ЗА ЖЕНАТА: Пет признака, че мъжът кръшка
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Проф. Ангелов с извънредно изказване от парламента: Какви са предложенията ви за НОЩ, щом не искате хирурзи? (ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 309
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това