Руският премиер отиде в Шанхай за икономически форум

Азия

Руският премиер отиде в Шанхай за икономически форум

6723
на 23.05.2023
Руският премиер отиде в Шанхай за икономически форум
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Руският премиер Михаил Мишустин пристигна в Шанхай за икономически форум, предава Франс прес.

препоръчано

Участието на Мишустин във форума е част от двудневната му визита, в рамките на която е предвидена среща с китайския президент Си Цзинпин.

Мишустин пристигна в понеделник вечерта в Шанхай, съобщи руското министерство на външните работи. Той бе посрещнат от руския посланик в Китай Игор Моргулов и от китайския посланик в Москва Чжан Ханхуей.

Програмата на Мишустин в Шанхай включва участие в руско-китайски икономически форум и посещение в изследователски институт за нефтохимия, заяви Кремъл. Предвидени са също обсъждания с представители на руските делови среди в Китай.

Китай се превърна миналата година в основен вносител на енергия от Русия, което даде възможност на Москва, срещу която бяха въведени западни санкции във връзка с нахлуването на руските сили в Украйна, да съхрани износните количества на газ.

Фотограф от агенция Франц прес констатира днес, че в района на руското консулство в Шанхай и в този на конферентния център, в който е организиран икономическият форум, има засилено полицейско присъствие.

Утре Михаил Мишустин ще посети Пекин, където ще се срещне с китайския президент Си Цзинпин и с премиера Ли Цян.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК