Руски изтребител минал на 30 метра пред носа на американски самолет

ЧАС ПИК

Руски изтребител минал на 30 метра пред носа на американски самолет

13579
на 04.06.2014
Руски изтребител минал на 30 метра пред носа на американски самолет
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Пентагонът обяви вчера, че в края на април руски изтребител прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.
"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън. Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.
Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.
Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.
На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море. Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня Франс прес.

препоръчано

Полковник Уорън заяви, че не знае защо Пентагонът не е съобщил публично за втория инцидент по-рано.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 14
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК