Рухна измислицата на ППДБ за "равноотдалечения" премиер? Вярва ли още някой на тези лъжливи овчарчета

Акценти

Рухна измислицата на ППДБ за "равноотдалечения" премиер? Вярва ли още някой на тези лъжливи овчарчета

187332
преди 7 часа
Рухна измислицата на ППДБ за равноотдалечения премиер? Вярва ли още някой на тези лъжливи овчарчета
Автор:   Асен Рашков

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бившият премиер и настоящ председател на парламентарната група на ППДБ Николай Денков се изцепи в ефира на БНТ, че имат готов кандидат за премиер, който ще обявят при започване на преговори по управленска програма след изборите.

препоръчано

Дотук с опорката, която тези лъжливи овчарчета от "Промяната" развяват за надпартиен независим премиер.

Колко трябва да си нагъл и арогантен, за да обявиш 20 дни преди изборите, че вече имаш кандидат за най-важния пост в държавата, без да си го съгласувал с потенциалните си коалиционни партньори. А на всичкото отгоре този кандидат бил равноотаделечен от всички партии.

Хем е твой кандидат, хем вече си се договорил с него да го издигнеш, хем ще е равноотдалечен. Равноотдалечен от какво? Сигурно от Киро и Лена, защото в никакъв случай няма да е партийно независим.

Възможно е "Промяната" и за Бойко Рашков шеф на КОНПИ да си мислят, че е равноотаделечен. Или за Андрей Гюров подуправител на БНБ, а може би и за Петър Петров зам.-шеф на ДАНС.

Денков явно вярва, че избирателите ядем доматите с колците. И ще се хванем на абсурда, че кандидат, номиниран от една партия, ще стои равноотдалечен от всички. Веднъж, щом ППДБ обявят името му, той става техен кандидат. Само фактът, че те го познават, говорили са с него и са получили съгласието му да го издигнат и всичкото това преди бъдещите им партньори въобще да знаят за съществуването на този човек, обезсмисля тезата за равноотдалеченост.

По-големият проблем е, че предпоставяйки така нещата - ние имаме премиер, имаме програма, който иска, да ги подкрепи - ППДБ рушат почти всякакви мостове за евентуална коалиция с тяхно участие след изборите.

Добрата новина в случая е, че с този анонс, който Денков направи днес, уби възможността "равноотдалеченият" кандидат да стане премиер.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК