РУХНА ОПОРКАТА ЗА "ЧЕКМЕДЖЕТАТА"! Петорна експертиза в Европарламента установи: Снимките от спалнята на Бойко Борисов са манипулирани (ВИДЕО)

Час Пик ГЛАВНА

РУХНА ОПОРКАТА ЗА "ЧЕКМЕДЖЕТАТА"! Петорна експертиза в Европарламента установи: Снимките от спалнята на Бойко Борисов са манипулирани (ВИДЕО)

158848
на 13.07.2022
РУХНА ОПОРКАТА ЗА ЧЕКМЕДЖЕТАТА! Петорна експертиза в Европарламента установи: Снимките от спалнята на Бойко Борисов са манипулирани (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна" показва, че те са били манипулирани!

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Това оповести председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април Томаш Здеховски.

Той поясни, че информацията е предоставена от българската прокуратурата.

"Искам да направя следното изявление в ролята ми на председател на официалната делегация на Комисията в България, която се проведе през април тази година - от 11 до 13 април. На няколко пъти обсъждахме случай от висок обществен интерес под наблюдението на Специализираната прокуратура в България и от Софийската градска прокуратура за процесуалните действия, свързани със снимки от вилата на бившия български премиер Бойко Борисов. Българската прокуратура предостави повече информация, която искам да споделя с вас от съображения за прозрачност", обяви Здеховски.

"Относно процесуалните действия, свързани със снимки от вилата на бившия премиер Бойко Борисов - по време на предварителното производство бяха проведени редица следствени мероприятия. Бяха назначени общо пет технически компютърни експертизи за изследване на публикуваните снимки и видео. Накратко - изследването показа, че снимките и видеото са манипулирани. Има многобройни несъответствия в резолюцията на банкнотите в сравнение с другите обекти на снимките. Има несъответствие в цвета на водните знаци, полиграфските стикери и сенките на обектите. Изследването показа също, че има многобройни промени в характеристиките на файловете, манипулирайки датите на заснемане на снимките. Метаданните на някои от тях са били премахнати. Някои от снимките изглежда са направени във време, когато бившия премиер е изпълнявал официални функции извън дома си. Според експертите позицията на обекти на различните снимки е една и също, въпреки че се твърди, че снимките са правени в интервал на година и половина. Според пет експертизи има обстоятелства, които поставят под въпрос авторитета на снимките и видеата… Беше разпитвана и камериерката на г-н Борисов и тя твърди, че никога не е имало пари или златни слитъци в чекмеджетата. Това е всичко и ако искате да получите това писмо от прокуратурата, ще ви го дам, защото то не е тайна", поясни чешкият евродепутат.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина САМО В ПИК! Ексклузивен хороскоп на Алена за последния ден на април: Нова работа за Телеца, Раците да не мърдат много, а Скорпионите да тръгват за чужбина
ПИК TV x
ПИК TV! Парламентът заседава извънредно по Закона за хазарта (НА ЖИВО) ПИК TV! Парламентът заседава извънредно по Закона за хазарта (НА ЖИВО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК