Ръководството на НВЛ за нулева толерантност към неспортсменско поведение

Волейбол

Ръководството на НВЛ за нулева толерантност към неспортсменско поведение

2729
на 14.02.2021
Ръководството на НВЛ за нулева толерантност към неспортсменско поведение
Автор:   ПИК

Ръководството на Национална волейболна лига (НВЛ) излезе с официално становище, в което изразява ясната си позиция за нулева толерантност към неспортсменско поведение, отправяне на обидни квалификации, заплахи и демонстрирано неуважение от състезатели към други официални лица, участници в срещи от държавните първенства и турнири по волейбол.

препоръчано

Също така, ръководството на Национална волейболна лига изразява силно безпокойство от липсата на категорична реакция от страна на съдии и делегат срещу проявата на такова поведение по време на мача между „Нефтохимик 2010“ и „Монтана“, игран на 10 февруари 2021 г.

„Считаме, че използването на обиден език към дежурния делегат и отправяните заплахи към съдийския екип са не само нарушаване на Дисциплинарния правилник, но и действие, което не е съвместимо с морала на интелигентен спорт като волейбола – се посочва в позицията на Лигата. - Национална волейболна лига ще се противопоставя на такова поведение по всички позволени начини, следвайки съществуващите и утвърдени правилници.

В същото време абсолютно неприемливи и необясними са и фактите, че подобна явна демонстрация на неспортсменско поведение не беше санкционирана по начина, предвиден в правилниците.  Нещо повече, ситуацията не е описана в официалния доклад на дежурния делегат Пенчо Ангелов, което буди силно притеснение.

Ръководството на Национална волейболна лига неведнъж обяви ясната си позиция за стремеж към нов морал в българския клубен волейбол. Още веднъж обръщаме внимание на клубовете, официалните лица и всички участници в първенствата и турнирите, администрирани от Национална волейболна лига, че имаме нулева толерантност към поведение, уронващо престижа на нашия спорт.

За случая от мача „Нефтохимик 2010“ – „Монтана“ от Суперлига-Първа осмица, игран на 10 февруари 2021 г., ръководството на Национална волейболна лига вече сезира Дисциплинарна комисия към БФВ.

Надяваме се комисията да разгледа в детайли поведението на волейболиста Георги Братоев, както и липсата на адекватна реакция - както на съдиите на мача, така и на дежурния делегат”.

 

 

Сподели:
Бомба x
Ето какви храни трябва да избягвате по зодии Ето какви храни трябва да избягвате по зодии
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд Земеделие: Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с втори извънреден брифинг след разкритията за арестувания и съден за измами шеф на фонд "Земеделие": Продължаваме да настояваме за отговори! Радев дължи обяснение (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 9
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това