Ръст на осиновените кучета в София

Животът днес

Ръст на осиновените кучета в София

3112
на 26.01.2021
Ръст на осиновените кучета в София
Автор:   ПИК

През 2020 година осиновените кучета в София са 1321, като за сравнение през 2019 година техният брой е бил  945. Това отчете директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов. 

препоръчано

"Ръстът от една трета, който отчитаме, отдаваме на целенасочената работа в тази посока през последните години, както и станалата вече традиционна кампания „Осиновявай, не купувай“, с която са ангажирани  „Екоравновесие”, Столична община и не на последно място нашите доброволци от сдружение „Бандата на 1500“. През миналата година с помощта на Щройнерхилфе Бугариен успяхме да намерим осиновители на наши кучета в Германия", обясни Асенов.

Екипите на "Екоравновесие" са прибрали през изминалата година 3450 кучета, като от тях, след като са кастрирани 1499, са върнати обратно на местата, от които са взети. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през миналата година за настаняване в приют са предадени 130 кучета. В общинската ветеринарна клиника "Връбница" за лечение са постъпили 351 кучета. Продължава и кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета, като целта е да се намали популацията и риска от изхвърляне на малки кученца.  

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това