Самолет спука гуми по време на кацане, Летище „Милано-Бергамо“ остана затворено

Европа

Самолет спука гуми по време на кацане, Летище „Милано-Бергамо“ остана затворено

13922
преди 5 часа
Самолет спука гуми по време на кацане, Летище „Милано-Бергамо“ остана затворено
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Полетите на летище „Милано-Бергамо“ в северната част на Италия бяха отменени, след като гумите на самолет се спукаха днес при кацане, повреждайки пистата, предадоха световните агенции.

препоръчано

Няма пострадали сред пътниците и екипажа, съобщи компанията оператор на летището „Сакбо“.

Първоначалната симулация на инцидента показва, че четирите задни гуми на самолета са се спукали при кацането, но пилотът е успял да задържи самолета на пистата. Машината е понесла незначителни щети.

След кацането на място са пристигнали пожарникари, за да помогнат на пътниците и екипажа да се евакуират.

Забавянията на полетите ще продължат, докато не бъде ремонтирана повредената при инцидента 450-метрова отсечка от пистата.

„Милан-Бергамо“  е едно от трите международни летища в района на Милано. То е разположено на около 45 км от града и се използва за нискотарифни авиолинии.

Инцидентът е станал с полет на авиокомпания "Райънеър", идващ от Барселона със 162 пътници и 6 души екипаж.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности САМО В ПИК: Ето го ексклузивния хороскоп на Алена за първия ден на октомври - Везните да внимават как си харчат парите, Стрелците срещат различни трудности
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за изборите. 28 000 нашенци подали заявления да гласуват в чужбина (СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК показа бюлетините за изборите. 28 000 нашенци подали заявления да гласуват в чужбина (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК