Самолет уби десетки птици фламинго

Азия

Самолет уби десетки птици фламинго

23428
на 21.05.2024
Самолет уби десетки птици фламинго
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Десетки птици фламинго са убити при сблъсък със самолет в Индия, който е бил повреден от удара, съобщава БТА. Това се случва минути преди кацането му в Мумбай. 

препоръчано

Според вестник „Хиндустан таймс“ най-малко 36 от тези големи мигриращи птици са убити, но според природозащитници броят на жертвите може да е много по-голям.

„Местността беше осеяна с останките на птиците“, каза Б. Н. Кумар от екологичната организация NatConnect Foundation.

Според Пауан Шарма неговата организация Асоциация за защита на дивата природа (Resqink Association for Wildlife Welfare - RAWW) получава обаждания в понеделник вечерта с предупреждение, че от небето падат мъртви птици фламинго. 

„За първи път толкова много птици фламинго са засегнати по този начин“, каза Шарма пред АФП, като определи като необичайно това да се случи наведнъж.

Според правителствената статистика между януари 2018 г. и октомври 2023 г. на летището в Мумбай са регистрирани повече от 600 сблъсъка на самолети с птици.

Влажните зони покрай брега на Мумбай са дом на голям брой фламинго от декември, където те пребивават в продължение на няколко месеца.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК