САМО В ПИК! Ангел Джамбазки с шокиращи разкрития за предателството на Радан Кънев и загубата на над 2 млрд. лв. за България: Швейцарските фамилии, които не искат лифтове в Пирин, блокират и АМ „Струма“!

Интервю

САМО В ПИК! Ангел Джамбазки с шокиращи разкрития за предателството на Радан Кънев и загубата на над 2 млрд. лв. за България: Швейцарските фамилии, които не искат лифтове в Пирин, блокират и АМ „Струма“!

165295
на 02.12.2019
САМО В ПИК! Ангел Джамбазки с шокиращи разкрития за предателството на Радан Кънев и загубата на над 2 млрд. лв. за България: Швейцарските фамилии, които не искат лифтове в Пирин, блокират и АМ „Струма“!
Автор:   Симо Русев

Последвайте ни в Google News Showcase

Евродепутатът Ангел Джамбазки разкри пред ПИК защо „розовият фашага Радан Кънев“ подкрепя петицията срещу АМ „Струма“ в Европейския парламент. Политикът подробно анализира схемата, при която заради финансовите интереси на няколко швейцарски семейства се блокира паневропейският коридор №4, от което България ще загуби над 2 млрд. лева.

WINBET – Ултра завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

препоръчано

- Г-н Джамбазки, Радан Кънев, когото вие определяте като „розов фашага“, е съвносител на петицията в Европейския парламент срещу изграждането на автомагистрала „Струма“. Защо го прави, какъв е неговият интерес?

- Всъщност петицията е доста отдавна. Поне от три години е. Тя обаче е внесена от подобни хора, чийто интерес определено е да не се построи тази магистрала. Забележете тяхната последователност. Прочетох внимателно този текст.

Виждам в него много лъжи. 

Там има редица неверни твърдения. Например, че ако се построи избраният маршрут, като се запази габаритът на сегашното трасе през Кресненското дефиле, а другото платно се изнесе извън магистралата, едва ли не щял да се повиши броят на катастрофите и така щяло да има повече жертви. Само това лъжливо твърдение е много показателно. Когато замениш двупосочното движение, което е причината за десетки катастрофи в дефилето, съвсем очевидно е, че рискът от катастрофи ще намалее. Но тук много по-важен е мотивът на вносителите и адвокатите на тази петиция.

- За какво става дума в действителност?

- Всъщност тяхната цел не е запазването на жълтия дръндавец и розовия главоч. Те използват горкия дръндавец и горкия главоч, за да се маскират. Тяхната цел е да саботират пореден проект от национална важност. Дори чух абсурдното твърдение, че тази магистрала не била нужна. Този елемент от Кресненското дефиле е ключова част от паневропейски коридор.

- Да, едва ли има някой, който да не е чувал за Коридор №4, който свързва Гърция с Германия. Какъв е интересът на Европа той да не се случи?

- Интересът е този път да се изгради през Гърция и Сърбия. Това, да го кажем, са нашите стари политически и национални врагове и тези, които ги обслужват. Подобни безумни изследвания отново, забележете, се финансират, каква изненада, от швейцарски фондации.

- Какви са тези фондации, не са ли същите, които не искат за се развива ски туризмът в Банско, за да са предпочитани Алпите?

- Да, това са същите, които саботираха и продължават да саботират развитието на зимния ни туризъм в Пирин. При това на същото място. Магистралата минава покрай същата планина. Същата семейна група, която се определя като зелени активисти, не са никакви зелени активисти, а са няколко двойки – мъже и жени, които са се разпределили. Веднъж го играят неправителствена организация, след това фонд за опазване на дивата природа, после са политици и общински съветници.

Това е един тесен кръг хора, които активно усвояват швейцарски средства, за да се блокират важните за държавата ни инфраструктурни проекти. По този начин обаче те се самоопровергават, защото това, което те искат да направят, ако се случи, пътят ще продължи да преминава през Кресненското дефиле, от което следва, че броят на катастрофите ще продължи да е голям, респективно с много загинали. А колите ще газят същевременно и дръндарите, и главочите, и костенурките. Така хората, които обявяват себе си за зелени, разпознават единствено зеленото от цвета на банкнотите.

- Как Радан Кънев се вписва в тази очевидно предателска по отношение националните интереси на България ситуация?

- Това е въпрос към него. Няма как аз да коментирам от негово име. Но за мен тази петиция е много лош политически избор, но в края на краищата всеки носи глава на раменете си, а и носи отговорност пред хората, които са го избрали. Но същевременно ясно трябва да си даваш сметка, че тези хора, които пътуват по дефилето, са български данъкоплатци, от чиито отчисления се формират заплатите и на европейските депутати. Затова техният живот и здраве би трябвало да е на първо място преди всичко останало. Не интересът на швейцарските фондации, не интересът на фалшивите зелени, които отвън са зелени, а отвътре са червени.

Това са същите хора, които създават и фалшивата климатична истерия, на която сме свидетели. И в българския им вариант тези хора не се съревновават с идеи, за идеи. Тук става дума единствено за техния частен финансов интерес. Те са готови да защитят най-безумния проект на всяка чужда фондация и организация, стига да бъдат финансово мотивирани. Затова се пречи и за изграждането на инфраструктурата в Банско и в Пирин въобще. Затова се пречи и за изграждането на този път.

Самото твърдение, че АМ „Струма“ е ненужна, е толкова фрапиращо нагло, толкова очевадно невярно, толкова изсмукано от пръстите, че човек остава без коментар. Ако някой може да излезе и да ви каже, че няма нужда от построяването на тази магистрала през дефилето, то той или е сляп, или не живее в България – няма никаква представа за какво говори. Същите тези хора обаче знаят много добре да броят пари. Затова искат да попречат с поредния саботаж. В това се включват и сайтове, но това не са медии. Това е пристрастна пропаганда. Идеята е да напишат: „Европейският парламент каза „Не“ на „Струма“.

Целта им е да оставят петицията отворена, което по същество с нищо не влияе на решението на Европейската комисия. Но пък подобни заглавия ще бъдат използвани като още един инструмент в кампанията срещу построяването на магистралата. Това са деструктивни хора, те гледат да саботират, защото, убеден съм, са финансово мотивирани. Иначе трябва да са малоумни.

- Как може да се противостои на цялото това безумие, от което България ще загуби повече от 2 млрд. лева?

- Ще създадем необходимата политическа организация от наша страна, за да затворим днес петицията. Това би било еднозначно показателно за саботажа и опита да бъде попречено основно на легитимния, законен български национален интерес.         

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО) СУПЕР ШОУ! Кирил Петков даде рецепта как ПИК да стане нормална медия: Трябва само да... (ВИДЕО)
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК