САМО В ПИК! Андрей Слабаков ексклузивно за мандата си в Брюксел - какви са амбициите му в Европарламента, тръгва ли с него Ернестина Шинова и спира ли цигарите?

Интервю

САМО В ПИК! Андрей Слабаков ексклузивно за мандата си в Брюксел - какви са амбициите му в Европарламента, тръгва ли с него Ернестина Шинова и спира ли цигарите?

127226
на 27.05.2019
САМО В ПИК! Андрей Слабаков ексклузивно за мандата си в Брюксел - какви са амбициите му в Европарламента, тръгва ли с него Ернестина Шинова и спира ли цигарите?

Последвайте ни в Google News Showcase

Четвъртият в листата на ВМРО Андрей Слабаков отива в Брюксел. Това призна самият той пред ПИК. Преференциите са изстреляли известния режисьор на втора позиция, с което е изместил Юлиан Ангелов и Александър Сиди от второто и третото място. Преди минути и самият лидер на воеводите Красимир Каракачанов заяви, че праща в ЕП втори човек, освен Ангел Джамбазки. Какво ще е първото нещо, с което ще се заеме, ще вземе ли съпругата си Ернестина Шинова със себе си в Брюксел и кой ще се грижи за дъщерята и кучетата - на тези и други въпроси отговори на ПИК Слабаков.

препоръчано

- Г-н Слабаков, научихме, че отивате в Брюксел, това благодарение на преференциите ли се случи?

- Да, аз не разбирам много от технически неща, но ми казаха, че имам 6,5-7% преференции, което е достатъчно, за да премина напред в листата.

- Каква беше първата ви реакция след новината, че заминавате в ЕП?

- Радвам се, че хората са гласували за мен. Знам, че това е голяма отговорност и се надявам да оправдая доверието, тъй като, знаете, аз не съм политик, а съм гражданин. Радвам се, че са ме припознали като човек, който може да реши проблемите им в Европа.

- Ще вземете ли съпругата си (б.р. - актрисата Ернестина Шинова, която в момента участва в хитовия сериал "Откраднат живот"), със себе си в Брюксел? 

- Ще се радвам отвреме-навреме да идва при мен. Но тя си има работа и професионални ангажименти. Всъщност, предлагам на "Откраднат живот" да преместят болницата си в Брюксел. Между другото, Ернестина ми каза: "Дано да станеш евродепутат, та да си почина от тебе". Сега ще й се наложи да се грижи за дъщерята и за кучетата.

- Дъщеря ви Йоана порасна вече, ще се оправи и сама. Сигурно много се гордее с вас.

- Да, и аз се гордея много с нея. Пети курс медицина е и е отличничка. 

- Какво ще е първото нещо, с което ще се захванете, когато отидете в ЕП?

- Първо, там трябва да ходят хора, които се интересуват от България. Основното е да се защитават интересите на България, а иначе ЕС трябва да се реформира. Иначе първото нещо, което бих направил, е нещо изключително проблемно - културната политика на ЕС. Това е лицето на всяка нация, а политиката в тази област е катастрофална. Нямам представа защо е така?

- Може би, защото ЕС се занимава с по-прагматични неща...

- Да, твърде прагматични. Например планът "Макрон", който се чуди как да разкара шофьори от 15 държави заради едни пари. Моето мнение е, че културата е едно от най-важните неща. Не е хубаво един народ да е прост, защото това го прави лесно манипулируем и се управлява лесно. А в Европа искат да обезличат народите. Не знам какво е това евроценности, за което много се говори, за мен има християнски ценности, които са валидни за континента ни. 

- В социалните мрежи веднага тръгнаха едни закачки за вашето пушене, порок, който, за съжаление, се е превърнал в емблематичен за вас... Пускат вашето предложение в Европарламента да се пуши...

- Нямам представа кой се занимава с това. Ти вярваш ли, че съм единственият човек, който пуши в ЕП. Над половината са пушачи. Имам си порок, не вярвам в хората без пороци. Като видя такъв, веднага си мисля, че е педофил. Не мисля да се отказвам от пушенето. Това е принос за БВП - 2,8 млрд. лева годишно влизат от акцизите, които плащат пушачите. На цигарите ми пише, че ще умра млад и това означава, че няма да тежа на бюджета за пенсия.  

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена - ето какво я очаква всяка зодия в празничния ден
ПИК TV x
Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО) Георги Харизанов ексклузивно пред ПИК TV: 6 или 7 партии влизат в парламента. ГЕРБ бият с много (ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК