Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК! Атанас Мерджанов с остра критика за 2-годишното "царуване" на Нинова в БСП: Започна обещаващо, но после се заредиха фиаско след фиаско!

САМО В ПИК! Атанас Мерджанов с остра критика за 2-годишното "царуване" на Нинова в БСП: Започна обещаващо, но после се заредиха фиаско след фиаско!

на 08.05.2018
120379
31
САМО В ПИК! Атанас Мерджанов с остра критика за 2-годишното "царуване" на Нинова в БСП: Започна обещаващо, но после се заредиха фиаско след фиаско!

Точно преди две години на 8 май Корнелия Нинова стана лидер на БСП. Тя спечели одобрението на 395 от делегатите срещу 349, гласували за предишния лидер Михаил Миков. Две години по-късно за това какво се промени в партията и защо мнозина анализатори не могат да поставят левицата в ролята на истинска алтернатива на управляващото мнозинство с бившия соцдепутат и член на предишното ръководство Атанас Мерджанов, разговаря Ивайло Атанасов.

- Две години изминаха от преломния избор на нов лидер в БСП, промени ли се нещо в партията?

- Много неща се промениха в партията – както в българската левица, така и в българския политически живот. Все пак две години за един политически председател са предостатъчен времеви срок, в който той да покаже своите възможности. Аз смятам, че Корнелия Нинова започна с едни сериозни и обещаващи задачи и резултати – имам предвид президенстската победа, но след това като че ли нещата се попрепънаха и ние сме свидетели само на различните фиаска в политиката – както по отношение на парламентарната дейност, така и по отношение на различните инициативи, към които поемама ангажименти. И тук големият въпрос е как функционира партията – дали като лидерска, дали като едно консолидирано колективно образувание, къде се взимат решенията и как те стигат до членовете на партията и до съмишлениците и до гражданите.

Имаше много крясъци година-две, но в крайна сметка това не помага особено на левицата. Имаше и много обещания – за телевизия в кратки срокове, до края на предната година. Вместо това виждаме скандални искове към една безпорно лява медия, каквато е „Поглед.инфо”. Това са все въпроси, които не просто се нуждаят от категоричен отговор, а се нуждаят от едно смислено обяснение на цялото ръководство. Все пак то не бива да забравя, че е на власт повече от предходното с близо половин година и с много повече възможности и ресурси за действие – имам предвид и финансови, и материални, както и парламентарни. Аз винаги съм твърдял, че въпреки категоричните заявления за опозиционност и то категорична опозиционност, тази опозиционност на мен ми изглежда една имитация. Така се случи и по време на вота на недоверие, така се случва и с комисията „ЧЕЗ”, така се случва и в редица други законопроекти, за които ръководството дава указания да бъдат подкрепяни от народни представители – имам предвид Закона за малките бензиностанции, отколкото за сериозни алтернативни действия.

- А националното съвещание? Ще бъде ли свикано?

- Ние всичко гласувахме убедено за провеждането на едно национално съвещание, широко по мащаб, което да ангажира целия петнциал на левицата, общински съветници, кметове, народни представители, председатели на различните партийни нива, които да изработим общата алтернатива. Не ми е известно докъде е стигнал този процес, както и какви са намеренията – дали ще бъде докрая на май, докрая на юни... Времето си тече. Борисов, колкото и да си го критикуваме, той продължава да си отиграва ситуацията с насрочените и премерени недоволства на един или друг сектор. Едната година от управлението му минава под знака на добрата оценка, така поне казаха социолозите. Аз смятам, че българските граджани са изключително недоволни, защото от една бедност те отиват в още по-голяма бедност и самият факт, че социолози и изследователи непрекъснато казват как българите вече ще вярват само на радикално нов и различен субект от досега познатите или както самата Нинова се изразява „системните партии”, е твърде сериозна опасност за левицата и за БСП в конкретика.

- Можем ли да твърдим, без да правим заключения, че изборът на Корнелия Нинова е бил прибързан и малко объркващ за редиците на БСП?

- Изборът на Корнелия Нинова беше един конгресен сговор затова да падне Миков. След това се видя, че голяма част от сговарящите се бяха изтикани и изхвърлени от ръководството, няма смисъл да посочвам конкретни имена, те са ясни. Сега сме свидетели на един друг процес, при който пак се опитва да приласкава един или друг от сговарящите се, да им се поднасят обещания за едно или друго. За мен важният въпрос е как функционира партията – не като лидерска, а като едно колективно социално образувание в защита на интересите на българските граждани от една страна и доколко ние ще печелим избори на базата на подкрепата на българските граждани. След президентската надпревара и след президенстската победа, ние сме свидетели както на все още необяснимата за мен загуба на парламентарните избори, тъй като в началото на предизборната кампания водехме, поне според социологическите агенции, така и поголовната загуба на всички извънредни местни избори. По този въпрос ръководството не е дало смислено обяснение и отговор, въпреки многобройните уж партийни инициативи по места. Тук съвсем не става дума за едно наплевателство върху сегашните. Тези заключения ги казвам до голяма степен с болка, защото виждам как като че ли изстиваме от политическата сцена.

- Провали ли се Корнелия Нинова с мисията, с която беше избрана – да върне БСП на власт – и ако да, дали тя ще понесе своята отговорност? Вие сам казахте, че след президентските избори не се е използвала набраната скорост.

- Истинският тест ще бъдат следващите национални избори, било те европейски, парламентарни или местни. В крайна сметка за нас е важно лидерите на партията да действат съгласно Устава, да няма разчистване на сметки, да се борят не затова да разгонват доказаните кадри, а да приобщават всичко онова, което е способно да увеличава мощта, капацитета и влиянието на БСП и левицата. Аз такива неща почти не мога да посоча в двегодишната история на БСП, откакто Нинова е председател. Има разбира се много начини да се обясняват нещата, но истинското обяснение може да проличи само чрез действията.

- Следващата година по това време ще са европейските избори. Дали БСП е готова за тях, защото колкото и да изглежда много една година, в политическия живот понякога се оказва, че е много кратко това време. Опасявате ли се да не се разпилее силата на партията в дребнотемия, в които тя всекидневно изпада?

- Към днешна дата въпросителните са по-големи и по-тежки, отколкото позитивното начало. Говоря за едно смислено представяне на европейските избори, защото ние имаме дефицит на европейска идея, поне в управленските гарнитури на партията. Дебатът за Европа, за Европейският съюз тепърва ще започва да се усеща в много по-драстични и негативни рамки. Пример е проблемът, свързан с нашите превозвачи – как ще завърши и каква ще бъде ролята на нашите европейски депутати, на левицата като цяло. Ние имаме вече загубени няколко европейски дебата макар, че тук се пъчим как сме спасили българския пол – говоря за Истанбулската конвенция. Въобще имаме доста сериозни дефицити по отношение на подготовката за евроизборите. Да не забравяме, че това беше и ахилесова пета при загубата на парламентарните избори. БСП тогава допусна да бъде въвлечена в един друг контекст на смислова оценка, който не беше добре дошъл за нас. Тъкмо обратното – отдаличи ни от тази периферия, от тези неангажирани партийно граждани на България, които искаха да разчитат на БСП като една моредна, развиваща се политическа сила, която отчита европейските реалности, но които – забележете, с разум подхожда към отношенията с Русия и други големи държави, които биха имали изключителна полза за културните и особено за икономическите възможности за развитие на страната ни.

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(31)
1
Електората и партията е едно голямо,голямоооо фиаско.
2
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
3
Какво очаквате. Нинова си е "отроче" на Бойко.
4
Е.АН ВОВКО LZ1RGD---ВОВА ВОВИН ПУТИТУ ЕГН 5309296664...Напиван и насилван от ДРЕЗДЕНСКИ тираджии преди 35 години в ИЗТОЧНА ГЕРМАНИЯ - ГДР (екип петима) ... МОСКВА кв.ЛЕВА ГАЙКА ул.ВЪЗЕЛИН №13 вхВ ет4 ап33 .. тел...0869 58 38 45....0869 67 66 78 ..http://rosvip.snimka.ru/
5
https://www.youtube.com/watch?v=RUMlKsj6bmg
6
Наско-о-о-о-о-о-о, точно ти ли бе, номенклатурен боклук се намери да критикуваш? Нали Курнелка се опитва да очести партията си от такива плужеци като тебе, дето изкараха по 15-20 години в ръководството на БСП и в Парламента. Ти например имаш ли някаква заслуга за нещо? Стана депутатин и преживя щастливо сума време само защото цалива задните части на Жан Виденов и Станишев! Иначе и до днес щеше да си обикновен организатор в градския ДКМС в Ямбол...
7
В държавата на Боко Тиквата и неговата фашистка хунта, подкрепяна ЕДИНСТВЕНО от олигархията в Брюксел, Вашингтон и нас, животът вече няма абсолютно никакъв смисъл! Дори и младите хора не виждат смисъл да живеят в кочината на Тиквата и неговата шайка и доброволно си отиват от живота!!! Рая проста, робска и страхлива!Фашистката хунта на Тиквата бавно те убива вече 10-та година, а ти мълчиш, спотайваш се страхливо и си трайкаш, нали?! Вместо да излезеш по улиците и да изметеш тази долна престъпна и корумпирана сган! Разходете се из центъра на кой да е голям български град!София, Пловдив, Варна или Бургас! След 2000ч.е почти мъртвило-няма никакви хора по улиците, заведенията празни! Никога не е било такова чудо, такова нещо! И знаете ли защо?? Ами просто защото няма българи, разбягаха се по чужбините кой където свари!Боко Тийвата и неговата бандитска шайка прогони народа, изгони българите от Родината им! С глад, мор, болести, бедност, мизерия, безработица, нечувана корупция и шуробаджанащина, престъпност, произвол, безправие и липса на всякаква законност!!! А вие си траете и търпите!И края вчева и нейните площадки.
8
Завидна е последователността, с която се опитвате да внушите,че БСП не е алтернатива, че се срива. Това няма значение. За сегашното плачевно положение - ГЕРБ управлява вече 10 години - БСП не е отговорна.
9
БСП и др. Корнелия?! - смешна алтернатива, неплодотворна, креслива, но нагла. На България не й е необходима такава опозиция, Тя срами страната ни пред света . Вече и тези, които тя използва, за да се възкачи на "трона" на БСП й казват , че не става за "лидер".
10
Как може млада дама от село Крушовица на 28 години да си купи „Техноимпекс“ и да стане престъпно-разбойническа приватизаторка? ++ Как може излъчената от БСП вицепрезидентка Илияна Йотова да пада на колене пред руския патриарх Кирил (офицер Михайлов от КГБ) и да му целува ръка, а по време на клетвата си нито да се поклони, нито да целуне ръката на българския патриарх Неофит (и как може синът й да учи в Англия, а не в Русия, след като толкова се прекланя, буквално, пред руския свят ...)?!? ++ Как може знатния свинар и червен олигарх Георги Гергов да стане собственик на курортната база на ЦК на БКП в курорта „Св.Св. Константин и Елена” („Слънчев ден”), да стане собственик на ЦУМ, на Пловдивския панаир, на хотел „Ленинград” (сега „Санкт Петербург”), да стане шеф на БСП Пловдивска област, да стане руски гражданин и на президентските избори за Путин да каже: „Гласувах за бъдещето на Русия.” ++ Как може Николай Банев, на когото баща му е най-младият официално признат за „активен борец против фашизма и капитализма“ - ятак от 14-годишен, да стане един от най-големите капиталисти и то чрез костовистка приватизация?
11
.....и да се скрие за по-дълго време. Не е в компетенцията и морала му да коментира и оценява Нинова. А и журналистът е толкова подчинен на желанията и поривите на Мерджанов..... Изобщо защо ги побликуват тези интервюта? Нищо общо с действителността.Дали някой вярва на тези неща..... Все по-бедни сме, все повече ни унижават и все повече мечтаем да напуснем България. И такива като Мерджанов,подмолни продажници, са една от причините за всичко това. Нинова пречи,защото е силна
12
БСП имаше нужда от промяна на кадрите работили със Станишев.Тогава БСП бе в дълбока криза.Що се касае до Нинова тя докадза, че е лидер.Спечелването на парламентарните избори е трудна работа, предвид мафиотските образувания около ГЕРБ.Нинова може да греши в дребни детайли, но позицията на сегашното ръководство е национално отговорна и обърната към проблемите на хората!От такива като Мерджанов друго отношение не може да се очаква!
13
Мерджанов да си мълчи!Видяхме ги с Миков-само приклякат и се самоуреждат!Браво Нинова!
14
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
15
Нинова е напуснала родното си село Крушовица, но в ментален аспект селото не я е напуснало. Тя продължава да е дребнава скандалджийка, клюкарка и натрапница.
16
Мерджанов тук сега направи голяма грешка . Той не знае ли , че Техноимпексова е много разтроена от писанията на леваците в Поглед Инфо . Та тя другарю Мерджанов откровено си призна , че не може да спи , вдигнала е кръвното , не се храни , месечният цикъл и закъснява , изобщо сън не е хваща от тези писания а вие другарю Мерджанов точно сега е критикувате . Престанете да е ядосвате , защото ако аз съм на нейното място - ще направя едно заседание на партията и то открито на остров Мавриций - партията е богата и фрашкана с милионери може да си позволи това . Искам да ви помоля Мерджанов и сие - оставете Техноимпексова на мира защото освен че е разстроена има и разстройство
17
Бат Наско,ще сравня твоето положение с баналния пример:Когато на една куче му вземеш тлъстия кокал от устата,то става жестоко,зло и хапе всичко пред себе си.Не ме е еня за Нинова,но гьозбояджийката увеличи депутатите от 35-на 80 в 44-тото НС. А кажи бат Наско,как се получи това. Ти си умен човек,но и ти нямаш обяснение.Иначе вие там 5-6 човека стори парламентарни играчи,може и със сигурност ще продължите да лаете,но няма кой да ви слуша.
18
Тази ги потопи напълно, в момента са на кота нула и няма светлина.България има нужда от нея, дано да бъде още 100 години на кормилото на потъналата партия.
19
Ти къде живееш бе другарю? Кръчмите са пълни ,народа яде и пие.На границите с Гърция е задръстено от автомобилите на нашенци при всички 3-4 дневни празници.Лпюете свободно и безнаказано власт и правителство без да ви вкарват на Московска 5 и в Пазарджишкия. А голямото емигриране беше 90-95 като отвориха границите и около милион отидоха и не се върнаха.А днес е иди ми -дойди ми ,ходят,работят,връщат се пак ходят. Така е по цял свят но онези които избягаха отвратени от зрелият социализъм така и не се върнаха.Нещата не започват преди няколко години както се мъчиш да ги изкараш агитаторе.На тези думи може само ти да си вярваш и ония чугунените бели кратуни.Не разбрахте ли бре ,връщане назад няма.и в СССР забраниха компартията.А ,,червената хунта"- Гергов,Гущеров,Златев,Манджуков,Банев,Велчеви,Райчев,Инджов,Дионисиев,Арабаджиев,Цеко Минев,Овчаров,К.Добрев,Гуцанов,Божков.Ц Василев,Ц.Вутов,и още и още е стиснала държавата в пипалата си ,а такива като теб търсят фашисти.Ние да не сме слепи и глухи бе майсторе!!!И питаш докога.До тогава докато има такива като теб ,да търсят под вола теле.Освен ако не си от онези със зелените чорапи ,там мисъл не прониква.
20
Ама Л. Здравчева, за какъв месечен цикъл говориш, ама моля ти се?! Гньетавата дрънда, с вид и харизма на простинала биволица и интелект на кучето на Иван Петрович Павлов отдавна е забравила що е това „месечен цикъл“ и само мести козунаците из парламента. Плюс това тя е вдигнала кръвното не от друго, а от това, че нищо не ѝ се получава – само квичи и се тръшка, но никой не ѝ обръща внимание, хеле пък тези от нейната партийка. А това, че „не се храни“ е такава лъжа, че направо кърти мивки, прави дупки и лее плоча! Гуспуджата-дрогарка така убаво си апва, че като сцепи хасето, на Позитано става като на химическа атака при Кербала и ошашавените съпартийци – дрогаре, дрогарке, таваришчи и таваришутки бягат презглава със позеленели лица и изцъклен поглед. Но ние сме за нея – тя така борбено и успешно топи електората на партийката си, че прави добро на целия български народ и ще остане в историята като стрината, сринала БьеСиПье-то, ха-ха!
21
Здравчева съм . Всичко което сте написали е право в десетката . Тук обаче искам да кажа на оня мърльо № - 7 . Ти бре червена какавидо , поне веднъж бил ли си на някакъв граничен пункт за да видиш какво става в Петък още от вечерта , Събота и Неделя ? Не гледаш ли по телевизията , как полицията прави извънъредни трасета за да си пребират стотиците хиляди коли в София . Та само в София ли ? Иди на Тасос бре и ще разбереш особено в по дългите празнични дни , ще разбереш , че Българите са повече от Гърците там . Но най добре е - помоли Техноимпексова да ти даде някакви парици от ония крадените и иди една Събота и Неделя на Кулата или на Капитан Андреево и там с очите си ще се увериш какво става . Българите напускали страната си . Сегашните Фирмаджии в 95 % са деца или внуци на ония кръволоци от БКП . Ти знаеш ли какви невъзможни бройки ти дават да изпълниш днес за да искараш 20 лв. Задника да си одереш нормата не се хваща . Ето заради тези червени така наречени работодатели - капиталисти хората , децата ни напускат и ще продължават да напускат страната ни . Това е истината . Онези локуми дето ги разтягаш в писанието си - ги разправяй на онези „ „ младежи “ “ над 70 години те даже ще ти ръкопляскат защото главите им са пълни с ...глисти
22
БЪЛГАРИЯ Е КОМУНИСТИЧЕСКА,ЦИГАНСКО-МУТРИНСКА КОЧИНА.
23
Привет господа! Минеральные удобрения– вещества, имеющие неорганическую природу происхождения. Они традиционно используются в сельском хозяйстве, так как являются более доступными, чем органические, дают быстрый положительный эффект, и имеют широкий спектр действия. Также их гораздо удобнее и дешевле транспортировать. 1)аммиачная селитра купить в минске - Минеральные удобрения купить в Минске можно самовывозом в течении 20 минут, либо c оперативной доставкой.Покупая у нас, вы можете заказать товар, как оптом, так и в розницу. Крупным заказчикам всегда предоставляются скидки в объеме соответствующей величине сделки между нами. 2)минеральные удобрения купить Минск - Мы предлагаем вам приобрести только комплексные препараты, позволяющие полностью насытить потребности растения после обработки. Наши поставщики имеют в штате квалифицированных специалистов, способных точно произвести расчёты и анализ почвы, а на основе этих показателей создать для вас удобрения с идеальным набором макро- и микроэлементов. 3)неорганические удобрения купить - Каждый товар проходит тщательные клинические испытания на различных видах почв и только после этого запускается в серийное производство. Вы можете использовать нашу продукцию не только в целях крупной агрокорпорации с тысячами гектаров земли, но и для облагораживания приусадебного участка, дачных посевов. 4)минеральные удобрения в Беларуси - Мы заботимся о том, чтобы предоставляемый нами сервис был высокого уровня. В этом нам помогает наличие главного офиса, складов для готовой продукции, сети дилеров. Кроме того, мы дорожим своей репутацией и несем ответственность за качество нашего товара. Мы будем рады Вас видеть у нас на интернет ресурсе НАЖМИТЕ ССЫЛКУ Увидимся! http://sinval.ru/users/agrohimvaa/ http://pixelmonmod.ru/user/agrohimzti/ http://old.myfamilytravels.com/users/agrohimtig http://bymobile.by/user/agrohimzyd/ http://www.odium-anetheron.de/profile/userprofile/agrohimgxt
24
Приветствую Вас дамы и господа! Минеральные удобрения– вещества, имеющие неорганическую природу происхождения. Они традиционно используются в сельском хозяйстве, так как являются более доступными, чем органические, дают быстрый положительный эффект, и имеют широкий спектр действия. Также их гораздо удобнее и дешевле транспортировать. 1)аммиачная селитра купить в минске - Минеральные удобрения купить в Минске можно самовывозом в течении 20 минут, либо c оперативной доставкой.Покупая у нас, вы можете заказать товар, как оптом, так и в розницу. Крупным заказчикам всегда предоставляются скидки в объеме соответствующей величине сделки между нами. 2)минеральные удобрения купить Минск - Мы предлагаем вам приобрести только комплексные препараты, позволяющие полностью насытить потребности растения после обработки. Наши поставщики имеют в штате квалифицированных специалистов, способных точно произвести расчёты и анализ почвы, а на основе этих показателей создать для вас удобрения с идеальным набором макро- и микроэлементов. 3)неорганические удобрения купить - Каждый товар проходит тщательные клинические испытания на различных видах почв и только после этого запускается в серийное производство. Вы можете использовать нашу продукцию не только в целях крупной агрокорпорации с тысячами гектаров земли, но и для облагораживания приусадебного участка, дачных посевов. 4)минеральные удобрения в Беларуси - Мы заботимся о том, чтобы предоставляемый нами сервис был высокого уровня. В этом нам помогает наличие главного офиса, складов для готовой продукции, сети дилеров. Кроме того, мы дорожим своей репутацией и несем ответственность за качество нашего товара. Нам будет приятно видеть у нас на интернет ресурсе НАЖМИТЕ ССЫЛКУ Увидимся! http://www.ie-rs.org/user/agrohimpzo/ http://kinosrulad.com/user/agrohimzts/ http://detckijvrach.ru/user/agrohimfux/ http://rap-city.xf.cz/profile.php?lookup=18870 http://77.alschool.kz/user/agrohimrvv/
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
Добрый день дамы и господа! Наша организация занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности: https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=16408569 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=20896579 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=19015013 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=13254026 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3574647 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3373618 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3564746 http://www.bmwclub.by/forum/topic/22662-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8/ http://www.bmwclub.by/forum/topic/168185-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8E-%D0%B2%D0%B0%D1%88-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%BC-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7/
27
Добрый день господа[url=http://vika-service.by/]![/url] Наша контора занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности: https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=16408569 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=20896579 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=19015013 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=13254026 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3574647 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3373618 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3564746 http://www.bmwclub.by/forum/topic/22662-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8/ http://www.bmwclub.by/forum/topic/168185-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8E-%D0%B2%D0%B0%D1%88-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%BC-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7/
28
Добрый день товарищи[url=http://vika-service.by/]![/url] Наша компания занимается свыше 10 лет ремонтом и обслуживанием оргтехники в городе Минске.Основные направления и виды нашей деятельности: https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=16408569 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=20896579 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=19015013 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=13254026 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3574647 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3373618 https://baraholka.onliner.by/viewtopic.php?t=3564746 http://www.bmwclub.by/forum/topic/22662-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%81-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8/ http://www.bmwclub.by/forum/topic/168185-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BD%D1%8E-%D0%B2%D0%B0%D1%88-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82-%D0%BF%D0%BE-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%88%D0%B8%D0%BC-%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BC%D1%85%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B7/
29
Привет товарищи! Минеральные удобрения– вещества, имеющие неорганическую природу происхождения. Они традиционно используются в сельском хозяйстве, так как являются более доступными, чем органические, дают быстрый положительный эффект, и имеют широкий спектр действия. Также их гораздо удобнее и дешевле транспортировать. 1)[url=https://agro-himiya.by]аммиачная селитра купить в минске [/url] - Минеральные удобрения купить в Минске можно самовывозом в течении 20 минут, либо c оперативной доставкой.Покупая у нас, вы можете заказать товар, как оптом, так и в розницу. Крупным заказчикам всегда предоставляются скидки в объеме соответствующей величине сделки между нами. 2)[url=https://agro-himiya.by]минеральные удобрения купить Минск[/url] - Мы предлагаем вам приобрести только комплексные препараты, позволяющие полностью насытить потребности растения после обработки. Наши поставщики имеют в штате квалифицированных специалистов, способных точно произвести расчёты и анализ почвы, а на основе этих показателей создать для вас удобрения с идеальным набором макро- и микроэлементов. 3)[url=https://agro-himiya.by]неорганические удобрения купить[/url] - Каждый товар проходит тщательные клинические испытания на различных видах почв и только после этого запускается в серийное производство. Вы можете использовать нашу продукцию не только в целях крупной агрокорпорации с тысячами гектаров земли, но и для облагораживания приусадебного участка, дачных посевов. 4)[url=https://agro-himiya.by]минеральные удобрения в Беларуси[/url] - Мы заботимся о том, чтобы предоставляемый нами сервис был высокого уровня. В этом нам помогает наличие главного офиса, складов для готовой продукции, сети дилеров. Кроме того, мы дорожим своей репутацией и несем ответственность за качество нашего товара. Мы будем рады Вас видеть у нас на вебресурсе [url=https://agro-himiya.by]НАЖМИТЕ ССЫЛКУ[/url] От всей души Вам всех благ! http://escada.hol.es/user/agrohimqsd/ http://prets-online.ru/forum/member.php/10766-agrohimsgz http://mifopedia.ru/user/agrohimgix/ http://pkfso.ru/user/agrohimvuw/ http://kfaktiv.ru/user/agrohimkfi/
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Журналистка взима интервю от 120 годишен дядо:
– Дядо, как успяхте да доживеете до тези години? Сигурно никога през живота си не сте пушили,а?
– Ъ.ъ.ъ, момиченце, виждаш ли ей онази купа сено? Сигурно съм изпушил няколко такива купи тютюн през живота си.
– Тогава, сигурно никога не сте пили алкохол, а?
– Виждаш ли ей онзи гьол там? Сигурно няколко такива гьола с алкохол съм изпил през живота си….
– Ами, тогава сигурно с жените нещо не си се занимавал.
– Виждаш ли онова дърво там, а до него стои една коса?
– Виждам, ама какво общо има косата със с*кса?
– Така, когато дойде смъртта да ме прибира – такова ч*кане й хвърлих, че чак си забрави косата…

няма нови новини
Днес: 37
hot
най-четени новини в момента
сега
1338
четат ПИК
сега
четат тази новина
ДРАМА В ПИК TV! Деси Фотосесията се бори за живота на болната си баба! Плеймейтката плаши лекари със съд - вижте защо в "Жълтите новини"
x
12 причини да се отървеш от контролиращ партньор
x