Вход
София
Времето в София 0 o C

САМО В ПИК: Бетина Жотева от СЕМ с ексклузивно интервю пред медията ни за скандалния език в телевизията на Слави и сагата с БНР - тлъсти глоби грозят Дългия

САМО В ПИК: Бетина Жотева от СЕМ с ексклузивно интервю пред медията ни за скандалния език в телевизията на Слави и сагата с БНР - тлъсти глоби грозят Дългия

на 06.11.2019
141267
43
САМО В ПИК: Бетина Жотева от СЕМ с ексклузивно интервю пред медията ни за скандалния език в телевизията на Слави и сагата с БНР - тлъсти глоби грозят Дългия
Автор: Асен Рашков
06.11.2019
43
141267

Съветът за електронни медии (СЕМ) следи стартиралата в понеделник телевизия на Слави Трифонов "7/8 ТВ". Това заяви в ексклузивно интервю за агенция ПИК членът на СЕМ Бетина Жотева. Пред медията ни тя обясни, че при използване на нецензурни реплики в ефир се нарушават критериите за защита на децата и глобата е 15 000 лева.

При повторност на нарушението глобата скача двойно. Бетина Жотева коментира и стартиралата процедура за избор на нов генерален директор на БНР. Представителят на СЕМ разкри, че ако съдът уважи жалбата на отстранения директор Светослав Костов, преди да приключи процедурата и го върне на работа, тогава самата процедура трябва да бъде прекратена.

- Г-жо Жотева, в понеделник стартира телевизията на Слави Трифонов "7/8 ТВ". Следите ли вече за съдържанието, което се излъчва, тъй като в ефир се говорят нецензурни реплики?

- Разбира се, че следим телевизията и това, което се говори в ефир.

- Установени ли са вече някакви нарушения?

- Процедурата не е толкова проста, колкото изглежда на пръв поглед. Имаме хора, които осъществяват мониторинг. Когато те установят нарушение на закона, пишат доклад. Този доклад се докладва на заседание на СЕМ. На това заседание ние изразяваме съгласие или несъгласие с този доклад и след това юристите вече започват да подготвят документ по реда на надзора, ако ние се съгласим, че има нарушение на закона. Процедурата е малко по-дълга.

- Има ли вече постъпил доклад за нарушение на закона от страна на "7/8 ТВ"?

- Не. От вчера до днес няма как да имаме такъв доклад. Ако има нещо, то ще е на следващото заседание другата сряда.

- Каква е глобата за употреба на нецензурни реплики в ефир?

- Когато говорим за критериите за защита на децата, при първо нарушение глобата е 15 000 лева, а при повторност тя вече е 30 000 лева. Така е написан законът - трябва технологично време. Иначе ние знаем за какво става въпрос, но не можем да кажем на наблюдателите, които са експерти и са абсолютно независими от нас: "Пишете, че тук има нарушение".

Не, те ни докладват и описват нарушението, пишат кога и как е станало, дават примери с цитати. След като ни го докладват, ние казваме "Да" или "Не". Или се съгласяваме, че има нарушение, или не се съгласяваме. Така е измислен регулаторът.

Слави и Мая се съвкупиха, оп-са!

Слави и Мая се съвкупиха, оп-са!

Случи се дългоочакваното, реинкарнацията на ВИС-2 и Радка...

на 05.11.2019

След като е подготвен актът, ние гласуваме съответната глоба. Този акт обаче винаги се обжалва в съда и става една дълга и продължителна процедура

- Използването на нецензурни реплики в ефир е нарушаване на критериите за защита на децата, така ли?

- Това е абсолютно нарушаване на критериите за защита на децата и няма две мнения по този въпрос.

- Отстраненият шеф на БНР Светослав Костов заяви намерение да обжалва в съда решението на СЕМ. Каква е процедурата оттук нататък?

- В момента БНР има временно изпълняващ длъжността генерален директор на радиото. Той ще заема тази длъжност три месеца, до провеждането на нов конкурс. В рамките на тези три месеца СЕМ обяви началото на този конкурс.

Не знам дали и кога има насрочено дело по жалбата на отстранения генерален директор. Съдът може да реши да го върне на работа и това решение вече не се коментира.

- Ако съдът върне на работа Светослав Костов, тогава процедурата ще бъде ли прекратена?

- Ако съдът го върне на длъжност, докато трае процедурата, би трябвало тя да приключи. Ако обаче не е насрочено дело, процедурата ще си върви. Има много условности. Това вече е извън нашите правомощия. Тези случаи се решават от Върховния административен съд.

- Може ли Светослав Костов отново да участва в процедурата за избор на генерален директор на БНР?

- По принцип може. Има право. Той не е осъждан и ако бъде избран, това ще му е втори мандат, така че по закон нищо не го спира да участва в процедурата.

Сподели:
Напиши коментар »
(43)
1
Статуквото трепери от страх. Особено държавните чиновници.
2
В основните ромски секции в софийските квартали „Филиповци", „Факултета" и „Христо Ботев" на балотажа са гласували общо 7207 души, като 6111, или около 85%, са подкрепили г-жа Фандъкова. Явно, че ромите са станали първи гербаджии и масово са гласували за правилната кметица.
3
ми то в едно отношение - все трябваше да те ГЛОБЯВАТ,ама вече си...............и да искаш нема кой да те........иска!Всички да мълчат и там някой отгоре да ни казва,че Марица извира от Витоша и е така!!!
4
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Тоя дзвер цял живот го хрантутим на държавната ясла, понеже винаги е в услуга на управляващите и е удобна слугиня. Та тя няма никакви качества за държавна служба и е крайно време да я разкарат. Достатъчно се компрометира и сътвори грандиозни гафове и скандали злоупотребявайки със служебното си положение
7
коментирайте как се правят избори във Франция, което беше показано в 7/8 TV.
8
„Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.“
9
Осата Мая и Славуца са емисарите на дрога..рката Курнела, тя е най-кОлтурната и е циганска принцеса!От маалата само академици у БАН, дори Тато направи Владко ПрИфесор и Руменчо Тъпото се гордее с брат ПрИфесор! Ако бе прочел поне една книга до края, и Румчо щеше да е ПрИфесор! Завалията само един Устав на БКП може да прочете до средата! Сит Фатмашки търбух, за наука глух, добре че е кака Деса да го води на Джолан и Опера !
10
По какви причини една пъшкаща от екрана волейболистка цял живот е на държавна и добре платена служба?! Освен това, тази жена психически не е здрава и това се вижда от лудия поглед и злобния съскащ език, много често заплашителен
11
Жотева а какво ще кажеш по въпроса ---- може ли човек да покаже среден пръст по националната телевизия и да е генерален директор на същата В бяла държава същия на мига изчезваше от телевизията СЕМ бъдете НЕЗАВИСИМИ а не ЗАВИСИМИ
12
И ПИК се държаха скандално в деня на европейските и общинските избори,нарушавайки явно закона и поднясащи дезинформация, ама....
13
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
14
Браво на Слави , че дразни бетонните бойковизирани глави. Ще им развали спокойствието. Ще се наложи слугите на ШАЙКАТА да се активизират и да го глобяват , за да угодят на главната тиква - вожд !
15
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
16
Представяте ли си, точно този порно-сайт който размвяткваше два-три вибратора и епилиранпата пyткa на един кандидат за кмет сега се възмущава , че в ТВ 7/8 говорили нецензурно. Eбacи гьонсуратите.
17
Вас тримата живи да ви одерат само на учиндолския ви тъпкач ще му липсвате приматска соросоидно-башибозушка сган
18
Tова на снимката е травестита Електра
19
Сем пик блиц са гъзоблизци на герберската гнусна паплач начело с бойко тикваря.Предричам на Слави много голям успех с собствената му телевизия 7/8 тв но и в политиката .
20
Ела го кажи това във Факултето че след сутрешните и обиди по продажната тв квартала е бесен анонимен бсп-едераст където твоя шумкарски бацил Галева увеличи двойно от продажни манговци гласовете си!
21
Ами тя сама си беше качила снимките в мрежата, ПИК само я направиха популярна!
22
Защо за кенефи като ПиК и Блиц може всичко?
23
Имам въпрос: Дългия наби ли го в палавото аналче на Недьо? Не че нещо, ами за един приятел питам!
24
Пич , много добре е , че си се ядосал. Целта на тези коментари , които атакуваш е точно тази. Браво ! Нормално е , предвид това , че явно ти е трудна мисълта. Но все пак запомни , че мисленето не е по ЖЕЛАНИЕ , а по ВЪЗМОЖНОСТИ ! Таправи опит да го разбереш и ще получиш просветление и психическо олекване. Хайде , със здраве..........
25
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
26
В новия бюджет -2020, правителството на ГЕРБ е предвидило цели 250 милиона за Теца на Доган- ТЕЦ-ВАРНА! След като миналата година ГЕРБ хариза същия ТЕЦ на Доган за смешната сума от 3500лв.! В замяна ДПС ще продължи да крепи правителството до края, още 18 месеца..... ДПС държи управляващите, държи и съдебната система, ако още има глупаци, невиждащи скритата коалиция ГЕРБ-ДПС, нека си отворят очите, макар и късно!!!!!!!
27
Ако тук не пишеха за телевизията на Слави Трифонов много хора нямаше и да знаят, че тя съществува вече. Хубава реклама му правите.
28
Как можеш да се изакъш на метено питайте лигльото Бойко кой то го направи на ГЕРБ.
29
ЧАЛГАР ТВ -- лумпени, дебили, дегенерати и вся остальная чалгарская сволочь , събирайте се под знамената на Цв.Василевите хрантутници !!
30
ИИИИИИИИ СЕ ПРОЯВЯВАЛО ЧАААК СЛЕ 2 - 3 ЧАСА И ТАКА ВОТА СЕ МАНИПУЛИРАЛ С НЕДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСОВЕ ....ОБАЧЕ НЕ КАЗА ЧЕ БСП ИМАТ ТАКОВА ИЗВЪНЗЕМНО МАСТИЛО ...А ВНУШИ ЧЕ ДРУГИТЕ ИМАТ А БСП НЯМАЛИ .....И ТАКИВА ГЛУПОСТИ ГОВОРИШЕ ВЧЕРА ПО седем - осми тв .....НАИСТИНА Е СЕКТАНСКА ХУНТА ....ЗАКРИВАЙ ...!
31
Чампоева, пардон - Жотева, защо си смени фамилията ма некадърнице? Защото първата е на активни борци, нали? И си се засрамила, а и да нямаш черни точки пред новите властници? И след като си паднала толкова ниско, та да даваш интервю в един порнографски, перверзен и винаги преливащ от цинизми и простащина сайт, ще се "самосезираш" ли за чудовищните нарушения на този сайт? Да, ама тук добре плащат, нали? Особено на такива като теб!
32
КЪНЧО ОТ БСП БЕШЕ ПЪРВИ ТАМ В МАЗЕ - СЕКТАТА НА СЛАВ ТРИФФФООННФФФ.....“ СОЦИОПАТА “ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИОЛОГИЯ КЪНЧУ СТОЙЧЕВ , БЕШЕ И ПИЯН ВЧЕРА И ГОВОРИШЕ ЗАВАЛЯНО И БЕШЕ В ДРУГО ИЗМЕРЕНИЕ ...ТАМ ПРИ НЯКВИ БЮЛЕТИНИ С ИЗВЪНЗЕМНО МАСТИЛО , КОЕТО ГЕРБ СЛАГАЛИ НА ПРЪСТИТЕ СИ И ЧААААК СЛЕД 2- 3 ЧАСА СЕ ПРОЯВЯВАЛО И ТАКА ВОТА БИЛ МАНИПУЛИРАН ...! НАИСИТНА Е СЕКТА ТОВА МАЗЕ - ТЕЛЕВИЗИЯТА НА СЛАВ !
33
бетина да го ду..Жалко жабе
35
ако я срещна ще я заплюя. Гнусна ку.
36
ако я срещна ще я заплюя. Гнусна ку.
37
Ама хубавата Бети в качеството на каква се изказва подготвена..... Помним я от "телевизора" от времето когато дишаше страстно в ефир.....Какво ли е образованието й......филология, политология или журналистика.... Пернишката дива я бутаме повече от 20 години..... Да припомня дуела за ръката й между посланик Чампоев и ТВ журналиста Сашо Йовков..... Обяснете моля!
38
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
39
Кое е проблем с 7/8 тв че се говори на български език ли Нева исрам бе била тя Българската Национална Телевизия която пуска новини на турски език.
40
Чалгарите се активираха и се радват ,но децата им сигурно не гледат този нов собственик на тв канал.А защо не попитат от къде са парите на този мръсник Слави,унищожил две поколения българи ,с гнуасната си и долнопробна музика и що за ителектуалци са неговите съветници.Много бързо го разбраха актьо от неговото тъпо шоу и добре,че го напуснаха. Аз няма да я гледам този долнопробен канал.
41
Вие какво очаквахте от Славуца тв? Тоя мульо толкова злоба е насъбрал, че сега ще се скъса да черни хората, които не са му приятни. Алчен, злобен и завистлив селтак. Той е прототипа на Гуню Простия.
42
отговор на коментар
Е как откъде са? Нали се търкаше около мутрите? В ютюб го има видеото, на което присъства на рождения ден на Веждака, организиран от Илийчо Павлов. После го беше канил и в студиото. Ама не казва дългуча, защо мрази Стоичков! Защото Ицата още преди повече 20 години го беше разбрал какъв гъзоблизец е. И му предложил 50 долара, ако му изчисти обувките. На други хора обаче, сигурно задниците е лизал.
43
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 3885
архив

- Здрасти Бай Гошо, как е, биваш ли?
- Абе, бивам, ама преди 5 години от всеки джоб вадех през*рвативи и пиех ракия, а сега във всеки джоб намирам носни кърпички и пия чайчета.

няма нови новини
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
сега
3223
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV! Грандиозен пир в Дубай: Христофорос Аманатидис-Таки привика армията си от България - ето защо...
x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за понеделник - ето как започва новата седмица за зодиите
x