Вход
София
Времето в София 13 o C

САМО В ПИК! Бившата шефка на КФН Ралица Агайн с коментар за сделката за ЧЕЗ и бизнеса на боса Асен Христов: Работила съм под натиск след решения за "Еврохолд" - пращаха ни ДАНС и прокуратурата

САМО В ПИК! Бившата шефка на КФН Ралица Агайн с коментар за сделката за ЧЕЗ и бизнеса на боса Асен Христов: Работила съм под натиск след решения за "Еврохолд" - пращаха ни ДАНС и прокуратурата

на 21.06.2019
106562
16
САМО В ПИК! Бившата шефка на КФН Ралица Агайн с коментар за сделката за ЧЕЗ и бизнеса на боса Асен Христов: Работила съм под натиск след решения за "Еврохолд" - пращаха ни ДАНС и прокуратурата

Част от бизнеса на компанията „Еврохолд”, за която стана ясно, че придобива активите на ЧЕЗ в България, е свързан със застраховането. Всъщност това е единствената съвсем открита част, за която е ясно какви приходи и печалби прави. 

Публикации в медиите преди години намекват за известни проблеми на "Евроинс" с регулаторния орган – Комисията за финансов надзор. Взиман ли е лицензът на дружеството и стабилно ли е финансово то, ПИК попита бившата шефка на КФН Ралица Агайн, която е оглавявала регулатора по това време. С нея разговаря Ивайло Атанасов:

- Г-жо Агайн, какви проблеми е имала компанията "Евроинс", която е част от холдинга "Еврохолд", който сега купува ЧЕЗ? Отнемали ли сте им лиценза? 

- Не, на "Еврохолд” лицензът не е взиман. Той няма как да бъде взет, защото те нямат лиценз. "Еврохолд” е публично дружество. А иначе е имало други казуси.

- Какви са били те и оказван ли е бил натиск, свързан с тази компания?

- Не мога да скрия факта, че е имало случаи, в които съм се произнасяла с решения, които не са били благоприятни за тази група и след това са правени проверки от ДАНС, прокуратура и кой ли не още, дали тези решения са били правилни. Толкова бих могла да кажа, защото все пак регулаторът е обвързан с конфесионална тайна.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Шефът на КЕВР с горещ коментар за сделката "Еврохолд" - ЧЕЗ

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Шефът на КЕВР с горещ коментар за сделката "Еврохолд" - ЧЕЗ

"Ние ще изпълним закона. По отношение на "Инерком"...

на 21.06.2019

- А подозирате ли някой да е имал полза да ви дискредитира по някакъв начин във връзка с тези решения, например от властта, защото стана ясно, че собственикът на "Еврохолд" Асен Христов е бил близък с Цветан Цветанов?

- Ами всеки, който не е бил доволен от решенията, го е правил в много случаи. Не всеки, но много от лицата, които не са били доволни от решенията, са го правили. Така, че това е абсолютен факт.

Работата на регулатора, когато си я върши добре, е да се произнася, в някои случаи неблагоприятно за страните, които искат да получат различни разрешения.

Работата на регулатора е да налага мерки, да налага санкции и аз това съм го правила през цялото време, с десетки решения, принудителни мерки, забрани за инвестиране и покупки на нови активи, когато изискванията на закона не са спазени.

И в много случаи, в много случаи е имало опити и реакции да се твърдят какви ли не неща за мен, за Комисията, заради това, че си вършим работата.

Корнелия Нинова скочи за сделката с "Еврохолд": ЧЕЗ беше продадена на втората Гинка

Корнелия Нинова скочи за сделката с "Еврохолд": ЧЕЗ беше продадена на втората Гинка

Остър коментар по повод продажбата на ЧЕЗ на българската...

на 21.06.2019

- Застрахователното дружество "Евроинс" загубило ли е лиценза си в Румънция. По какви причини и какви пари са поискали за връщенето на този лиценз? Имали ли са данни за неплатежоспособност?

- Това е частично вярно. Вероятно помните, че в България имаше големи проверки на целия застрахователен и финансов сектор и банките, съвместно с Европейската комисия и европейския орган по застраховането.

Същите проверки бяха проверки бяха проведени предходната година от регулатора на Румъния там, пак съвместно с ЕК и европейския орган по застраховането. Тази проверка тогава установи съществен недостиг, но съжалявам, не помня конкретната сума.

Всички доклади тогава бяха публични и публично оповестени. Тогава беше направено искане от румънския регулатор за допълнително капитализиране, което те направиха в срока, който им беше поставен.

Те внесоха допълнителен капитал, не е отнеман лицензът (проверка на ПИК установи, че сумата, поискана от румънския регулатор, е в размер на 45 млн. евро или 200 млн. леи - б.а.).

- КФН е отказала да издаде разрешение на "Евроинс" да купи живото-застрахователния бизнес на "Креди Агрикол“ в Гърция. По какви причини, защо е предприета тази мярка?

- Да, това също е частично вярно, защото отказът не е от българската комисия, а от гръцката Централна банка, която е компетентният орган да одобри или отхвърли сделката. Централната банка на Гърция е органът, който надзирава застрахователите в Гърция и съответно всяко придобиване на участие над 10%, европейските директиви изискват да се одобри от регулатора.

Групата на "Евроинс" искаше да купи такъв застраховател в Гърция - "Креди Агрикол". Мисля, че два или три пъти поред, Централната банка на Гърция им отказа. 

- Според наблюденията ви през годините, смятате ли, че собственикът му на холдинга Асен Христов има капацитет и ликвидност за подобни сделки, като тази с ЧЕЗ и може да предложи реални обезпечения пред банките?

- Този въпрос вече трябва го отнесете към сегашното ръководство на комисията.

Сподели:
Напиши коментар »
(16)
1
Гинка от Пазарджик не можа да купи ЧЕЗа, защото имаше смелостта да попита Импексова Барсала право в очите, как така една 27г. корвета, открадна милиони от Техноимпикса, и дали е близала сладоледа на Мавъра, за да се случи това ограбване. След този въпрос пред лицето на цяла България, Импексовата барсала впрегна всички сили, от паралелната си държава, за да попрече на смелата Гинка от Пазарджик да купи ЧЕЗ. Но за сметка на това пък, Сарайската Чалма на която Импексовата курабия също ближе сладоледа, купи Тец Варна с пристанището, и нито звук, нито вопъл от Импексовата БСПдирастия, за тая гнусна зделка!! ......................................................................................................................................... Затова ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Омбоцмана Мая Костенбродска и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦААЛИСТИ с ЧАЛМИ“, как така Сарайската Чалма купи ТЕЦ Варна а аз не можах. Как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна десетки милиона от Импекса, а аз не. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една. Само защото не съм цоцаалистка с шалвари ли, или съм глупава, че не можах да се вредя, или защото не съм близала сладоледа на нечий премиер, или руски КГБ генерал!!
2
Аз съм гербер и съм нискоинтелигентен индивид, комунист по произход и разбирания и комсомолец по приказки и начин на изява. Дете съм на шофьор и чистачка, прислужници в ЦК на БКП, от малък съм научен на интересчийство и кражби, както и на фалшиво раболепие пред Господаря, който ми дава храна.Съвест и морал нямам, обичам да ритам слабия и да се подмазвам на силния. Склонен съм към търсене на "твърда ръка" и към ограничаване на свободата на другите. Генетично неспособен съм да полагам усилия и да се трудя честно, особено в конкурентна среда. Имам нулева фантазия, клиширани изрази, правя явни правописни и правоговорни дефекти при изразяване. С неугледен и отблъскващ външен вид и липсата на елементарен стил, възпитание и навици - Ние мъжките и женските индивиди от Герб наподобяваме на месари или на лъжливи кръчмари. Ние сме идеалните слуги на БКП/ БСП - Герб, такива, каквито са били нашите родители."
3
Няма отърване от комунистическите буклуци и сатрапите от ДС!
4
ЧЕЗ беше продадена на втората Гинка. От първи юли ще се увеличат цените на ток и вода. А при уж огромен излишък в бюджета, Министерството на финансите взема нов дълг от 400 млн. лв., които ще плащаме всички в следващите 20 години.ЧЕСТИТО!!! Подменена беше за пореден път парламентарната република и правовата държава с еднолична авторитарна власт на един човек – Бойко Методиев Борисов. Ето как – без споразумение дори с коалиционните си партньори, с които управлява – Обединени патриоти, без обсъждане в парламентарната група на ГЕРБ, дойде в парламента и разпореди 1 лв. субсидия, гръмко и с фанфари, и днес го оттегли тихичко с оправдание – нямало доклад от комисията. По същия начин, от медии от Брюксел, разбрахме, че държавата ще вземе нов заем от 400 млн. лв., без обяснения за какво, за какъв срок, при какви условия, без обсъждане с обществото и Народното събрание, където му е мястото. Това е подмяната.
5
Тези работи които ги правите, да обърквате населението и да ги правите луди, рано или късно ще даде плод...
6
Бойко Методиев Борисов/БПК-охрана Т,живков- ЦАРЯ/ - Цв.Цветанов/ БКП-Гр.Шопов -ДС/-Тилев/БКП-ДС-Царя/-Бриго Аспарухов /БКП-ДС-Царя-БСП/ , здраве му кажи
7
Тъй ша та въртя на шиша си русофилски ментелив трол че ще го помниш големия маркуч доживотно гад мръсна!
8
Адолфино ма Травестит недоклатен, защо червените помачори, си мрете да пишете под чужди НИКове, и да се кръстите Румен ма. Бригадира Аспарухов, нали е от вашите импексови крадци ма, и на Царя го лапахте със СС Момата, както и на Чалмата. Гинка от Пазарджик не можа да купи ЧЕЗа, защото имаше смелостта да попита Импексова Барсала право в очите, как така една 27г. корвета, открадна милиони от Техноимпикса, и дали е близала сладоледа на Мавъра, за да се случи това ограбване. След този въпрос пред лицето на цяла България, Импексовата барсала впрегна всички сили, от паралелната си държава, за да попрече на смелата Гинка от Пазарджик да купи ЧЕЗ. Но за сметка на това пък, Сарайската Чалма на която Импексовата курабия също ближе сладоледа, купи Тец Варна с пристанището, и нито звук, нито вопъл ни стон, от Импексовата БСПдирастия, за тая гнусна зделка! Вие май ревете за субсидиите повече отколкото за ЧЕЗа ма.! ................................................................................................................................................. Как беше, финансирана кампанията на Румен Пъпката, нали Бенчовци, Герговци, Арабаджииви, Баневци и стотици други червени мафиоти и бандити, дариха чрез имената на малоимотни цигани и червени бабички пари, е и КГБ даде няколко милиона за да изберем тоя прецидент!?!! Че червената милионерска Импексова БСПдирадска партия, водена преди от СС Момата, сега от Импексовата курабия, винаги е разчитала на парите от червената олигархия и мафия е факт. Проблема им обаче е друг, че много от спонсорите им са следствени и в затвора, и не могат да кихат за източената от Импексовата курабия, партийна каса!! Лесно е на ГЕРБ, те нямат като цоцаалистите, толкова много червени маймуни да цокат на хранилка на Посрано, нито да издържат лъжлив вестник, който никой не чете, и Гейска телевизия, която никой не гледа, И всичко тия червени хранилки, са пълни с отбрани червени цоцаалисти да цокат, от субсидията на данъкоплатците!!
9
Ако някой дигне тока, това ще са БСПдирастите от ДеСеБе и Дай България, водени от Гнома, Рада Дълбоката, и Пнокио. Нали тяхното протеже Иван Иванов е председател в КЕВР, и той коли и беси, вдига и сваля цените там!!!
10
са близки и може би съдружници ! Поне да го бяха предложили на Доган. Той ще произвежда ток , добре е и да го закара до клиентите. Цветанов какво е учил за енергетиката като дисциплина във ВИФ ?
11
Физиономия на властта им е това
12
Българското правителство не покрива изцяло минималните стандарти за изкореняване на трафика на хора, но полага значителни усилия за постигането на тази цел. Това се посочва в годишния доклад на Държавния департамент за трафика на хора по света, който бе публикуван днес. В частта за България в доклада за трафика на хора за 2019 г. Държавният департамент отбелязва, че правителството като цяло е положило по-големи усилия в сравнение с предишния отчетен период. Тези усилия са включвали признаване на двама служители за виновни в съучастничество и екстрадиране на друг, отпускане на по-голямо финансиране за услуги в помощ на жертвите и участие в повече международни разследвания, се посочва в текста. Според доклада обаче българските власти са разследвали и предприемали наказателно преследване по по-малко случаи на трафик, съдилищата са продължили да издават условни присъди на повечето признати за виновни в трафик, корупцията в правоприлагащите органи и съдебната система е продължила да възпрепятства усилията, а разследванията срещу служители за съучастничество рядко са водели до присъди лишаване от свобода. В документа се отправят редица препоръки, включително да се издават значителни присъди затвор на признатите за виновни в трафик, да се увеличат усилията за разследване и наказателно преследване на случаите на трафик с цел сексуална и трудова експлоатация, да се предприемат енергични действия за разследване, наказателно преследване и признаване на вината на участвали в трафик държавни служители и постановяване на присъди затвор срещу тях, да се въведат устойчиви финансови механизми за услуги в помощ на жертвите като поддържане на приюти и връщане в родината, да се отделят значителни средства за дейности за борба с трафика на хора. Източник: БНР, БТА
13
РУМЪНЦИЯ?????
14
Скъпият на г-н Борисов жилищен рецидивист Цветанов,е на път да му сложи динена кора,а когото Цецо приложи хватка на опонента си,то тя успява до голяма степен.С една дума,започна се!
15
Раличка се пука разкошно. Голяма е мераклийка, лично съм я пробвал. Зема я шиптърски наркобарон, резана карабина и я пори здраво!
16
Защо чак сега съобщаваш, че са те натискали ма, кобургска слугиньо и свиркаджийка на мадридски увиснали кожички?!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 15891
архив

“Не ме правете на луд, аз да не падам за първи път от Марс!”
(Военен)

няма нови новини
Днес: 268
hot
най-четени новини в момента
сега
2322
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Христо Иванов от ДеБъ: България е основана през 9-и век (УНИКАЛНО ВИДЕО)
x
С тези храни жените стареят по-бавно
x