Вход
София
Времето в София 20 o C

САМО В ПИК: Бившият втори в ДПС Осман Октай предрича какво ни готви задкулисието чрез патерицата си Ахмед Доган - нов месия през президента Радев взривява България

САМО В ПИК: Бившият втори в ДПС Осман Октай предрича какво ни готви задкулисието чрез патерицата си Ахмед Доган - нов месия през президента Радев взривява България

на 04.12.2018
194370
32
САМО В ПИК: Бившият втори в ДПС Осман Октай предрича какво ни готви задкулисието чрез патерицата си Ахмед Доган - нов месия през президента Радев взривява България
Автор: Симо Русев
04.12.2018
32
194370

Потърсихме бившия заместник-председател на ДПС Осман Октай за коментар по заявката на лидерката на БСП Корнелия Нинова да управлява съвместно с ДПС, макар и под условие. Някогашната дясна ръка на Ахмед Доган коментира още и само за ПИК какви са политическите намерения на Бойко Борисов, на президента Радев, самоназначението на Мустафа Карадайъ, какво ще ни каже Сокола за Коледа и защо и кои му подари студения резерв през ТЕЦ – Варна. 

ИНТЕРВЮ НА СИМО РУСЕВ

- Г-н Октай, имате ли коментар по заявката на председателя на БСП Корнелия Нинова, че партията им би могла да реализира управление, макар и под условие, с ДПС?

- Винаги, от години, съм правил коментари, че за съжаление Движението за права и свободи от антикомунистическа формация при създаването си се превърна в основна патерица на Българската комунистическа партия и на БСП за прикриване на престъпленията и реанимиране на партията в управлението.

Само един исторически момент ще ви припомня. На ръководено от мен заседание на Централния съвет 1991 година, преди старта на 36-ото Народно събрание, ЦС реши две неща – като антикомунистическа, проевропейска, пронатовска, демократична политическа организация първото условие беше за управление само и единствено със Съюза на демократичните сили. (Затова се създаде правителството на Филип Димитров.) И второто решение беше – условие за сключване на коалиционно споразумение със СДС, като се искаше забрана на БСП и комунистическата партия. Тези условия бяха прочетени от Ахмед Доган при откриването сесията на 36-ото Народно събрание.

Само една година след това -1992 година, Доган и компания, за да реанимират БСП във властта, създадоха правителство на Беров с мандата на ДПС и с подкрепата на БСП. Години след това, когато ние, нашето крило, създадохме условия да бъдем част от ОДС, Доган и компания направиха всичко възможно да напуснат ОДС, да направят Обединение за национално спасение и Доган да отиде на конгреса на комунистическата партия по времето на Първанов в НДК, обръщайки се към тях с „другарки и другари“. И обявиха социаллиберанната платформа за съвместно стратегическо управление.

Оттогава до ден днешен ДПС винаги са били основната патерица за управление на БКП/БСП. И ако не беше тази патерица, освен по времето на Жан Виденов, който дойде на власт пак след провала на мафиотското управление на Беров тогава съвместно с тях, БСП никога не биха могли да управляват през тези 27-28 години. Това е факт. Нещо повече, ще припомня още един исторически факт, понеже виждам, че тази тема тепърва ще се подема. След управлението на Доган с царя – т.нар. правителство на „Мултигруп“, след изборите 2005 година, всъщност БСП и ДПС, въпреки че нямаха мнозинство в парламента, не им достигаха гласове до 120, сключиха коалиция. Така излъчиха Сергей Станишев за министър-председател. И той беше гласуван.

Предложението му като премиер за структурно правителство, за състав на правителство, беше отхвърлено обаче и тази възможност пропадна. Всичко това беше под егидата на президента Георги Първанов. Впоследствие, вместо да изключат ДПС от тази формула за управление, те допълнително включиха НДСВ и направиха Тройната коалиция.

- Защо правите тази сложна историческа ретроспекция?

- Всичко това и по време на избора на Георги Първанов и позицията на Доган на 16 октомври 2001 г. в полза и подкрепа на Първанов, а и избирането му в последствие, раздели ДПС. Тогава основно антикомунистическото крило беше изхвърлено от партията. И тотално ДПС се превърна в основна патерица не само на БСП, но и на задкулисието за управление. Тези неща аз години наред постоянно ги споделям. И сега в момента БСП стигнаха дотам по време на тяхното управление след Костинбродската афера със златния пръст на Волен Сидеров арогантно да им наложат да се примирят с номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС, което взриви държавата.

- Какво казвате с това?

- За мен не е изненада, че за първи път срамежливото антидоганово настроение в обществото се подготвя за бъдещо управление на БСП и ДПС. И аз съм убеден, че ще има предсрочни избори две в едно с европейските избори. За пореден път предсрочни избори ще има. Те ще бъдат провокирани от самия Бойко Борисов, колкото и да му е трудно за трети път да се откаже от управление. Но това е неговият шанс отново евентуално да спечели изборите. Защото знам, че един ден на него ще му писне от т.нар. патриоти, които ежедневно с разногласията вътре в себе си тепърва ще му създават проблеми.

Затова Борисов ще се откаже от този тип управление и ще предпочете по-скоро, вместо да погуби бъдещето на формацията си, да отиде на предсрочни избори, освобождавайки се от скандалните си партньори. И това му е печелившата формула. Обаче в следващия парламент ситуацията ще прилича на тази от 1991 година, когато в 36-ото Народно събрание влязоха три формации. СДС имаха 110 мандата начело с Филип Димитров. БСП имаха 106, ДПС имахме 24. И тогава, въпреки че взехме такива решения – да управляваме само и единствено със СДС, в последствие този баланс на цифри за мнозинство доведе до управлението на БСП и ДПС.

- Ако БСП и ДПС управляват, това не залага ли риска да ни се случи отново кабинет от типа „Орешарски“ и нескончаеми улични протести?

- Те се готвят. Задкулисието готви абсолютно това управление. Моделът няма да е от типа на кабинета „Орешарски“, за да не зависят от външни фактори. Дори със златен пръст. Този път идеята им е в следващия парламент да влязат само три формации. Затова направих аналогията с 36-ото Народно събрание. И ДПС с БСП да реализират стабилно управление с една единствена цел – да имат минимум 130 мандата сумарно. И въпреки примерно 105-110 за ГЕРБ те да не могат да реализират за пореден път собствено управление.

- Възможно ли е това?

- Това нещо аз 90 на сто днес се басирам, че ще се случи. Така, както следя и всички процеси, които вървят и в обществото. Това се подготвя и от задкулисието. Знаците са видими. Обаче този проект въпреки изявленията на президента Радев, въпреки изявленията на други такива личности, които се лансират в публичното пространство с ала проект на Слави, с ала проект на Мая Манолова, ала проект на еди-кого си, ще се случи. Подготвя се реализацията на следващ месия, който ще дойде отвън. Той ще мине през това управление, което ще взриви България и гражданите. И всъщност задкулисието точно затова подготвя този модел, който да създаде условия за проект ала Симеон-НДСВ.

- Кой ще бъде този нов месия, те не останаха, може би Карадайъ, за когото се твърди, че се е самоназначил за още една година без национална конференция на ДПС?!

- Не, не. Карадайъ е поредната мъжка секретарка на Доган. Така, както ги наричаше той около смъртта на Ахмед Емин. Както и се разправиха с уж утвърдения лидер Лютфи Местан. Значи там факторът на задкулисието е Доган в Сараите. И неслучайно продължават да го охраняват, продължават да го подхранват, продължават да го обслужват с цялата мощ на държавата и на задкулисието. Така че всички останали политически играчи, финансови играчи са просто периодични посредници за осигуряване на власт и комфорт на задкулисието. И затова България се намира в такава отчайваща ситуация за разлика от другите останали източноевропейски държави. Ние се докарахме дотам хората да не разбират демокрацията и да мразят демокрацията, даже да имат носталгия по комунизма.

- И все пак какво се крие зад това „самоназначение“ на Карадайъ?

- Ако проверите моите изявления през годините, позволявам си да ви го кажа, аз една година преди Лютви Местан казах, че толкова негативно е настроението срещу Доган, че те ще го скрият. Няма да го елиминират, защото той им трябва за консолидация на етновота. Етнорелигиозния вот. Затова го охраняват, затова го защитават, затова му дават студен резерв, затова му осигуряват яхти, затова му осигуряват всичко. Обслужват го по този начин заради този прословут етнорелигиозен вот, който превръща самите мюсюлмани в крепостни заложници на този политически проект.

- Наистина ли смятате, че затова е сделката със студения резерв на ТЕЦ – Варна, подарък ли е това?

- Да, от енергийната мафия. Затова е направен този подарък. И ако забележите, хора, които са управлявали различни енергийни структури през годините, участват в тази техника за безвъзмездното прехвърляне на студения резерв. Но забележете какво казва президентът Радев. Президентът Радев каза: „Не е време сега за предсрочни избори.“ Защото нямало според него алтернатива.

- Да, тази реплика май не беше съвсем ясно разбрана дори от собствените му симпатизанти. Как я четете вие?

- Той не казва, че алтернативата е единствено и само ГЕРБ. Той не казва това. Той казва: Нищо няма да се промени, ако има предсрочни избори. Защо го казва? Защото не са готови с условията по новия проект.

- Ще има ли новина в контекста на това, което казвате, от традиционното коледно обръщение на Ахмед Доган от Сараите?

- В последните седмици неслучайно е мъгляво посланието видите ли дайте да обединим всички около някаква промяна. Нали това казва Карадайъ. И казва: единствено ние можем всички заедно да се обединим зад един стратегически проект и програма за управление. Тази теза периодически през годините винаги е теза на комунистите за единение. Не ви ли прави впечатление, че тази теза изцяло се покрива с тезата на т.нар. „академици“, които създадоха някакво сдружение „Единение“. Те скоро се събраха по различни форуми – бяха при президента, бяха в Софийския университет. Там видяхме стари личности, които навремето развиваха демократичните проекти „СДС“, „Подкрепа“ – михаилнеделчевци, константинтренчевци. Това, което правят тези хора под формата на единение, не съвпада ли с формулата на ДПС „Хайде всички да се обединим зад една платформа и програма“?         

- Категорично невъзможно и изключено ли е подобна формула да е продуктивна за обществото?

- В едно демократично общество най-силно е всеки гражданин, всяко развитие и всяко различие да се стимулира. Единението е знаме на комунизма. Всички да се обличаме еднакво в куртки заедно като в СССР и Китай. Всички да сме равно бедни. Как виждате всички политически формации да се обединят в различията си зад една платформа? Няма как да стане! Темата за единна платформа отрича демокрацията.

Сподели:
Напиши коментар »
(32)
1
Селския ФАТМАК е реваншист ,,,,за дето му лъсна фиаското с роклите в Мерцедеса на НСО и хич не го е срам ! Срам го е че го Командват и Юркат - 3 тлъсти лелки и един Иву Дебилу дето му пише думите ,,, а Радюф ги “Кълве ли кълве “
2
И днес не мина без злост срещу РР. Спрете се най -накрая! Отврат е този ПИК! От девет дерета вода носи-само да се появи някой "ощетен" и недооценен и става номер ! за деня!
3
Този човек няма грешна прогноза до сега , Защо? Защото е създател - не предател .
4
Айде вече да я взривяват, ако ще я взривяват, че ми писна от теа ПИK-аджийски лъжи и изцепки!!!
5
Кауноподобни червени боклуци и резаци от цялата страна -- лапайте го !!
6
Всичко казано от него е точно, само че той не може да си представи каква участ ще последва за националните ни предатели, защото при Военния трибунал , веднага след война , милост няма. А ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ ВЪВ ВЕКОВЕТЕ!
7
Във фек.алната "агенция" на Не.додялко все нещо се взривява. Пълен жмел си Не.дядолко, дано сме живи и здрави да видим чий гъз ще облизваш като си иде тиквоча, гнусен глиган такъв
8
Октай може и да е прав, но непрекъснато едно и също мели и остава впечатление, че е огорчен от изпадането си извън политическата хранилка и никъде не може да се пласира
9
Вместо БЕЗСМИСЛЕНИ - Президент и Админ. , парите за издръжката им = 3 милиона на месец - да се даряват на грамотни Български семейства и млади учени - всеки месец !
10
Хм, още не ми го побира фатмашкия мозък, как така Шефа ми Доган чалма купи ТЕЦа във Варна, и плебса мълчи, както и Импексова барсала а за Гинка, че щяла да купи ЧЕЗа, осраха орталъка.!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
След като Импексовата барсалива курабия го налапа на Сарайската Чалма, както на времето СС Момата на Орлов мост, сега се чака и Шербетя да го налапа като ДС доносника Гоце и дежавуто ще е пълно. Но само че задкулисието от Библиотекарския университет на Гестапото и дебила христов, не разбират, че народа ни не е от 80% дебили, както преди 10на години, когато Бойко още не беше прогледнал..
13
Какво ни готви Радев не се знае, но се разбра друго. Намерението на Корнелия да се коалира с ДПС ще мобилизира както електората на ГЕРБ, така и тези, които обикновено не гласуват. Те сега изобщо няма да се докоснат до червената бюлетина. Браво Корнелке, по-голяма услуга на ГЕРБ никой друг няма да направи. Така е когато мерака и злобата крачат заедно.Пподължавай все така и самите твои другари ще те изхвърлят там където ти е мястото - конюшната в Крушовица.
14
Жива илюстрация,че ОЩЕ СМЕ СИ В МАФИОТСКАТА ХВАТКА НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ....................? В ЛИЦЕТО НА НАУЖКИМ ЛИКВИДИРАНА ,,ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ,, ! ! !!
15
Осман Октай вярно ли е турчин? Щото никак не прилича на пишещите се за турци. Може да мисли, вижда нещата, както ги вижда нормален човек. Може пък догановите хора да не са турци. От тях ми се повръща и досега се чудех защо, а то било щото са едни мангалоидни комунисти. Ако Доган не беше предал СДС съвсем различно щеше да е. Ама агент на ДС с майка циганка, легитимиращ се за турчин, няма как да не е верен на Живков и няма как да не играе за живковистите. Дори бодигарда на Живков направи главен секретар на МВР, после го инсталира да ни управлява.
16
Октай да каже Цв. Йовчев назначен ли е за съветник на РР?
17
ne sam tur4in nae prav aktaii
18
Аз съм го вербувал, аз съм му кръстникът. Огнян беше селски фелдшер. При него ходеха селяните от Айдемир и околните села. За времето на неговата служба към ДС той успя да напише доноси за почти всички жители на оня район. За някои от тях по няколко. Знаете, че ДС беше бойният отряд на БКП. Огнян служи дълги години, до 1990 г. в този боен отряд. По време на смяната на имената на турците Огнян помагаше много. Той убеждаваше мюсюлманите да приемат български имена. За всеки който е възроптал имахме съобщение от Огнян. Четейки горното интервю останах изненадан да узная , колко много Огнян е мразил БКП и продължава да мрази тази партия. Ето на такива мекерета турците казват гьонсурат. На Сава Доганов не съм бил водещ офицер и не мога да го коментирам. От колеги зная, че им било трудно да му осигурят диплома от едно СъПъТъУ в Нови пазар. Той не говорел правилно български език, тъй като по произход е турски циганин. Чувам , че сега бил станал доктор на някакви науки. Е , това вече са пълни ташаци. А с какво са пълни ташаците, можете да питате Беновска. Тя разбира от мъдя.
19
Какъвто и да е бил Осман Октай по времето на комунистическите тирани, от тази статия аз разбрах, че Октай е единствения политик-турчин у нас, който е достоен български гражданин и истински европеец, а това че тук разобличава Доган и българските комунисти като руски шпиони, естествено ще раздразни отрепките на комунизма да бълват лъжи срещу него. Осман Октай е политик, който има бъдеще в Евро-атлантическа България. Българин
20
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
21
За съжаление е абсолютно прав. БСП са полудяли, толкова са гладни за пари и власт, че не знаят какви ги вършат. В ямболско са се разчекнали. Привлякоха наркоманчета и идиоти да протестират. 20 хлапета само крещят, даже не са им дали листчета да прочетат какво "искат". В един момент скандираха "само Левски". Писна ми... Някакви други идиоти искат да свалят кмета на Ямбол, без да питат населението дали ги иска. Същите тези, преди години крадоха като за последно, а в Ямбол даже половин улица не закърпиха. В Болярово е пълен терор, кмета се вихри като султан, ако хората не са съгласни с него не получават и дърва от общината. Ремонтиран е само центъра, навсякъде в града-село е тотална кочина, реката е непочистена и затлачена с боклуци, използват я за сметище. С общински средства и в общинския вестник правят кампанията на БСП. Не ми се мисли какво ще става ако е прав Октай. Временното правителство на Радев направи чистка, за която и Сталин не е мечтал. Назначи децата на сатрапите на заводите, и предприятията които изкупиха и унищожиха БСП. Всичко е собственост на червените в Ямбол. Дано народът не изпростее тотално, че върнат ли се тия, трябва да се махаме от България.
22
Комунягите огладняха...нищо чудно да организират бойни групи. ...
23
Осман октай никога не е бил вттори в дпс и никога не е имал авторитет в дпс. Мога да покажа видео запис как го свалят от трибуната с освиркания в Кърджали на национална конференция. Друго амплоа това ченге няма освен да каже ,че е имал влияние. Той никога не е водил заседание на дпс,това са лъжи питайте депутатите от това време,питайте ремзи осман,който нему даваше да диша в пг на дпс, Защо на това ченге когото сме го изгонили от дпс, Човека когото сме го сваляли от рибената на национална конференция с освиркания На него му беше забранено да стъпи в Кърджали и др райони Колко сте жалки даго преставяте от преди 30г с пост жалките всичи
24
Октай никога не е бил втори в ДПС - защото трябва да е ПЪРВИ. ДПС днес е една проКОМУНИСТИЧЕСКА патерица - благодарение на ДС. НИЩО ПОВЕЧЕ.
25
ТВА ДЕ НЕ АРТЕЛНАТА С МОРКОВИ И ЧУШКИ БЕ РАДКО..ПОГЛЕДНИ КАК ГОВОРЯТ ДРУГИТЕ ХОРА КОИТО СА ОТ 30 ГОДИНИ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛЕ И КВИНСИСТЕНЦИЯТА НА ПОЛИТИКАТА Е САМАТА ПОЛИТИКА КАТО РАЗУМ И ЕКСПЕРТНОСТ В СФЕРИ ОТ ГЛОБАЛНИ СТРАТЕГИИ И ПАРАЛЕЛИ В ЗОНАТА НА ИКОНОМИЧЕСКИ ПОСТИЖЕНИЯ ,УРБАНИЗИРАНИ МЕЖДУНАРОДНИ ИНОВИРАНИ ТРАНСПОРТНИ КОРИДОРИ, КИБЕРСИГУРНОСТ ,НАВИГАЦИЯ ,КОНТРОЛ И СЕКТОРНИ ПОЛИТИКИ КОИТО ПРЕДЛАГАТ АЛТЕРНАТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ НА ЕНЕРГИЯ .С ЕДНА ДУМА ЩЕ КАРАМЕ НА ВЪГЛИЩА В ТЕЦОВЕТЕ И ТВА Е..МАКАР ЧЕ Е ОСТАРЯЛО И ОТИВА В ИСТОРИЯТА..ТЕЦОВЕТЕ МАРИЦА - ИЗТОК ИЗПОЛЗВАТ НАЙ МРЪСНИТЕ ВЪГЛИЩА С ЛОШО КАЧЕСТВО..
26
Господи, прости ме, от все сърце ти се моля, прибери мутрата Бойко Борисов и дяволската му шайка! Мили Господи, моля те, помогни на България и българския народ да се избавят от чумата, наречена ГЕРБ!
27
нито Радев става нито Радевица със селските манталитети..с глупотевиците си и държанието си...представете си жената на Плевнелиев ако я бяха хванали с НСО на пазар за рокли...малиии...БСП щяха до оревът орталъка..БАЙ РАДЕВ ....ВЪЪЪЪЪННН...
28
отговор на коментар
Тъпанар.
29
Избихте шараните с тоа боклук , утре кво ше ручаме....
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
Браво, похвално начинание на сайтчето-кенефчеПИК/Платенопоръчкова Измекярска Кочина/с това от време навреме да ни припомнят за някои от "геройте"на нашето време, в случая за наш "Огнянчо",хем да не ги забравим тези "принципни, честни и високоморални"индивиди,"строители"на днешна България, хем да се посмеем на коментарите за него!
32
Този пръдльо да разкаже как крадеше пари от десепето и защо го изгониха от там. И стана всезнайко. Все казвал, все познавал но никой не го еб--авал.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате на евроизборите?
Общо гласували: 18220
архив

Телефон на доверието. Един страшно депресиран тип вече 6 часа говори с психолога. Психологът:
- Извинете, мислили ли сте за самоубийство?
- Не, никога, докторе.
- Ами, помислете тогава!

няма нови новини
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
сега
2386
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV: Треска за "Аскеери": Звезди атакуват театър "Българска армия" за най-престижните награди. Министър Банов лично уважи церемонията (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Чувствате се по-гневни през лятото? Ето защо
x