САМО В ПИК! Бившият лидер Михаил Миков с разтърсващи признания за БСП. "Това, което се случва, е нечувано в историята..." (ВИДЕО)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК! Бившият лидер Михаил Миков с разтърсващи признания за БСП. "Това, което се случва, е нечувано в историята..." (ВИДЕО)

235142
на 16.09.2022
САМО В ПИК! Бившият лидер Михаил Миков с разтърсващи признания за БСП. Това, което се случва, е нечувано в историята... (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Още преди предните избори прогнозирах една низходяща тенденция за БСП. За съжаление, тази прогноза се сбъдва. БСП трайно присъства в зоната четвърто/пето място. След като се затвърди на четвъртото място, сега има голяма вероятност да стигне и до петото. Нещо, което е нечувано в историята на Българската социалистическа партия.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Това коментира в интервю за ПИК TV бившият председател на БСП Михаил Миков.

По думите му по-големият проблем е, че намалява капацитетът за представителство на левите хора в България, а те са мнозинство.

"Кой плаща тежката цена на инфлацията, на поскъпналите енергоносители, на цялостната икономическа обстановка? Това са мнозинството български граждани, които в никаквъ случай не могат да приемат, че има някаква справедливост в понасянето на тежестта. И тук възниква въпросът къде е БСП? БСП не се справя със задачата да убеди хората, че тя може да предложи една различна политика от другите партии. И оттам идват резултатите - на предишните избори, които сигурно ще бъдат коригирани от участието на БСП във властта с една дясна компания", обясни социалистът.

Според него за БСП остава единствено да преброи резултата и да види, че тотално е объркала пътя.

"Хората посещават магазините, аптеките, плащат разходите си за електричество и отопление, виждат колко е цената на дървата въпреки обещанието, че ще бъдат евтини. Те гонят 200 лв. за кубик, а си спомняте какво обещаваше г-жа Нинова преди 4 месеца. Тогава с един бодрячески тон се обещаваше много, а днес се вижда, че тези обещания нямат нищо общо с реалността. И каквито и обещания, заклинания и хвалби да звучат от устата на г-жа Нинова, те няма да успеят да заблудят много хора", категоричен е Михаил Миков.

По думите му БСП няма управленска програма, а има само предизборна платформа. "Основателно не предлага програма за управление, защото социологическите й проучвания й отреждат евентуално подкрепяща роля в една дясна коалиция", уточни бившият председател на БСП.

"България плати за разбирането на Европа за енергийната политика със затварянето на четири енергоблока на АЕЦ "Козлодуй", които можеше да бъдат реновирани и днес да произвеждат енергия. България плати с нереализацията на проекта "Белене". Демократична България тичаха по мегдани, села и медии и обясняваха колко ненужен е АЕЦ "Белене". Нека всеки българин да си направи сметка какво богатство щеше да има днес България при още една работеща електроцентрала", заяви още социалистът.

Според него българският План за възстановяване и развитие робува на едно политическо разбиране, свързано със зелената енергия. Самата реализация на това разбиране ще направят така, че голяма част от средствата по този план да излязат извън България.

Той прогнозира напрежение между гражданите в ЕС.

"България не поставя много категорично и ясно националния интерес пред всички други интереси, които съществуват", отсече Михаил Миков.

По думите му дребнотемието се превърна в основна на предизборната кампания.

Социалистът коментира и темата за "Газпром".

"Нищо няма да стане с преговорите с "Газпром". България никога не е била сериозен пазар за "Газпром". Винаги са доминирали едни други политически и дружески отношения, които са определяли позицията на България в икономическите отношения с "Газпром". Днес това го няма след прекъснатите отношения и отказът да се плаща по предложената схема. Никъде в европейското законодателство няма забрана за плащане в рубли. Още повече че не ставаше въпрос за заплащане в рубли. Ставаше въпрос за заплащане в долари и евро и последващото им превалутиране. Този отказ, който предишното правителство направи, беше на инат и подчинен на политически и идеологически разбирания, отколкото на някаква нормална икономическа или юридическа логика. И сега българските граждани ще трябва да платят тази цена", негодува бившият лидер на БСП.

"Няма демократичен газ. Що се отнася до мантрата за диверсификацията - ние в момента сме зависими от втечнения газ, зависими сме от цените на борсата в Нидерландия. Най-добрата диверсификация ще постигнем, като тръгне в горите да събираме дръвца. Който има гори, да си взима разрешително и да събира съчки. До такъв тип диверсификация ни докараха", недоумява Михаил Миков.

"Не мисля, че ще имаме стабилен кабинет. Фрагментацията на политическото представителство едва ли може да даде здрава основна за стабилно мнозинство и респективно за стабилен кабинет. Трябва връщане към истинската политика. Останалото води към все по-тежка фрагментация, все по-тежко изместване на политическото от личното. Дори и да се сформира мнозинство на компромисите, животът му ще бъде, колкото на предишното компромисно мнозинство. Ще има нови избори, докато няма избистряне на политическите платформи и осъзнаване на избирателите, че те са някъде - или в ляво или в дясно. Няма как да са по средата. Техните интереси минават през разбирането за ляво и дясно", завърши социалистът.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се ядоса на ППДБ: Не реагират срещу министрите на Радев, а реагират срещу човека, който го взех от тях - Дани Митов
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК