Вход
София
Времето в София 17 o C

САМО В ПИК! Борислав Цеков: Корнелия Нинова надигра вътрешната си опозиция с партиен трик. Ще се провалят и на местните избори заради некомпетентност и корупция!

САМО В ПИК! Борислав Цеков: Корнелия Нинова надигра вътрешната си опозиция с партиен трик. Ще се провалят и на местните избори заради некомпетентност и корупция!

на 17.06.2019
95088
30
САМО В ПИК! Борислав Цеков: Корнелия Нинова надигра вътрешната си опозиция с партиен трик. Ще се провалят и на местните избори заради некомпетентност и корупция!
Автор: Симо Русев
17.06.2019
30
95088

ПИК потърси д-р Борислав Цеков по повод изумителния конгрес на БСП. Още преди дни Цеков коментира изказване на Стефан Данаилов за трусовете в Столетницата. "Става "кърваво" и леко комично", това написа в профила си във "Фейсбук" тогава директорът на Института за дясна политика. Сега Цеков направи тежък анализ за безперспективността в претендиращата да е единствената лява опозиция социалистическа партия, която по същество е политическо гето.

- Д-р Цеков, вие следите дейността на БСП. Какво се случи на техния конгрес?

- Нищо изненадващо. Така наречената вътрешна опозиция в БСП не съумя да превърне вътрешно-партийната дискусия в дискусия за политиката, за линията, за ценностите. Остана на ниво процедури и устав. И съвсем естествено апаратът и Корнелия Нинова ги надиграха.

- Не е ли шизофренно веднъж да заявиш "оставка", а в следващия момент - на форума, който трябва да констатира тази оставка, нея да я няма? Не се ли погазва така и уставът на партията?

- Не познавам устава на БСП, но има един правен принцип, че оставка е едностранно волеизявление, което, веднъж дадено пред органа, който избира, не подлежи на оттегляне. В случая Корнелия Нинова е избрана от конгрес, макар вече да има и променен устав, така че нещата изглеждат по-мъгляви от тази гледна точка. От политическа обаче, това е една непоследователност и така да се каже - партиен трик.  

- Не възниква ли тогава въпросът: защо беше този конгрес, заради този трик ли? Пиар акция ли беше това?

УДАР В ДЕСЯТКАТА! Борислав Цеков предконгресно за БСП: Става "кърваво" и леко комично

УДАР В ДЕСЯТКАТА! Борислав Цеков предконгресно за БСП: Става "кърваво" и леко комично

"Става "кърваво" и леко комично", това написа в профила...

на 15.06.2019

- Този въпрос би трябвало да си го задават в БСП, защото те губят избори след избори и българските граждани, които искат някаква промяна, все по-малко свързват очакванията си за промяна с БСП. И това е, тъкмо защото БСП се занимава единствено със себе си. БСП е затънала във вътрешни скандали, вражди, безкрайни заседания, от които не произтича нищо ново, нищо различно, нищо, което да работи в интерес на българските граждани. И оценката БСП си я получава на изборите.

- Ако в контекста на това, което казвате, очевидно имаме насреща си една нездрава партия с проблеми, има ли резон да я води болно амбициозен човек?

- Вижте, кой и как ще ръководи БСП си е работа на партията, аз не бих искал да взимам отношение по този въпрос. Аз имам отношение към политиката на БСП, както и на всяка друга партия, която се стреми към властта, като гражданин, като общественик. И затова смятам, че с този тип политика - на самозатваряне, на себедостатъчност, на самоизолация, БСП няма шанса в краткосрочен и средносрочен план да спечели национални избори. А на местните избори наесен ще претърпи тежки поражения в ключови места. И без това сега БСП не е добре представена в местната власт. Няма да успее да запази това ниво на представителство, ако продължи с тази линия. Фактът, че тази линия се олицетворява от Корнелия Нинова досега, тя я наложи, не ми дава основание да очаквам някаква промяна.

- Тази поредна загуба, която си залага БСП, при претенцията, че те са единствените представители на лявата опозиция, не води ли логично до бетонирането на ГЕРБ във властта при целия риск това да я превърне също в авторитарна политическа сила?

- БСП винаги се е опитвала да претендира за монопол в лявото пространство, но колкото по-силна е била тази претенция, толкова по-малко доверие е получавала БСП. Факт е, че БСП през последните 20 години е печелила национални избори, само когато се е отваряла към гражданското общество, към политическия център и когато е правила широк коалиционен формат, в който тя е играла основна роля, но е била просто една от партиите.

Когато БСП е поемала по пътя "ние сами", "ние сме лявото", "само партията и партийното знаме най-високо", тогава БСП е претърпявала крах. И ние виждаме как и на последните парламентарни избори БСП си получи негативната оценка от избирателите. От миналите европейски избори - също. На президентските избори, които се опитват да размахват като свое партийно знаме, успехът там беше - тъкмо защото не разчитаха на своите партийни кадри, а защото се отвориха и защото г-н Радев не беше партиен кандидат. И вместо да си изведат поуките, те отново си въобразиха, че могат да представляват свободните граждани извън техния партиен актив и по този начин да спечелят властта. Това е невъзможно. И за дълго време ще бъде невъзможно, тъй като в лявото пространство вече има вече достатъчно устойчиви структури.

Ето, например АБВ. Независимо от по-слаби представяния, те са една лявоцентристка структура, която има своето място, има доверието на млади хора, на активните хора, докато БСП все повече губи позиции сред интелигенцията и младите, което би трябвало да е тревожен симптом за тях, но не смятам, че някой от тях, устремен в химерата си за власт, си дава сметка за тези процеси. Те не обичат да слушат чуждо мнение, защото смятат, че знаят всичко и всичко могат. Макар че цялостната история на прехода е показала, че нито могат да управляват добре, нито знаят как да правят политика. С изключение на Тройната коалиция, колкото пъти са се докоснали до властта, толкова пъти са се проваляли с гръм и трясък поради некомпетентност, корупция и слаби кадри.       

Сподели:
свързани новини
ПЪРВО В ПИК TV - Социалисти категорични: Нямаше нужда от този конгрес ПЪРВО В ПИК TV - Социалисти категорични: Нямаше нужда от този конгрес
Социалистите са единодушни, че не е имало нужда от...
на 16.06.2019
Напиши коментар »
(30)
1
абе кво хленчите бе , конгреса гласува , с огромно мнозинство не искаха оставка и я подкрепиха , кой е партията ? Нали е демокрация , ей го те искат този лидер и този курс , като нещете заминавайте в друга партия или да гледате картофи , къде е проблема ? :D
2
БСП - най-корумпираната партия
3
БСП не се съмняваха че Цветанов е платил колкото трябва за апартамента си но казаха че не е морално от гледна точка на позициите които заема в държавата.В същото време за Нинова нито е укоримо нито е морално поведението и.Чудя се тези хора в какъв свят живеят - как е възможно такива врътки такива заплахи че когато умре тогава могат да си избират нов лидер.Това при тежкия комунистически режим го нямаше.Това че не ставаше явно не означаваше че Живков не режеше глави.Тази Нинова си пролича че е натресена от чужди сили и те контролират поведението и.Дори олигарсите с всичката си финансова мощ не успяха.Решетникова ги удари.Дерзайте друзя!
4
Курнела се доказа че е Другарката ЛЪЖА на 100%
5
За разлика от г-жа Нинова, която не е била член на БКП, др. Бойко Бирисов още си е член на БКП, защото нито си е връщал партийната книжка за член на БКП, нито е бил изключван от БКП. Вярата в комунизма на др. Бойко Борисов е толкова голяма, че той, за да остане член на БКП, напуска МВР при деполитизацията през 1992 г. Освен това др. Борисов заявява, че се е учил лично от др. Тодор Живков, от който не крие възхищението си („Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство“ – др. Бойко Борисов в отговор на въпрос на журналиста Карбовски за сравненията между него и др. Тодор Живков.). Даже, току-що назначен за главен секретар на МВР, др. Бойко Борисов присъства на откриването на паметника на др. Тодор Живков в Правец през 2001 г., рамо до рамо с: др. Георги Първанов, тогава лидер на БСП и кандидат-президент, др. Евгения Живкова - внучка и осиновена дъщеря на Живков, др. Младен Червеняков - депутат от БСП. Можем смело да заявим, че най-добрия ученик, следовник и продължител на делото на др. Тодор Живков и на светлите комунистичеки идеали е др. Бойко Борисов, а г-жа Корнелия Нинова няма нищо общо със социализма, защото участва активно в костовистката престъпна разбойничестко-мениджърска приватизация и все още не е върнала на народа всичко, което е заграбила от него.
6
след 30 години иван костов успя да съсипе БСП местните избори вчера приключиха
7
ВЪПРОС : Корнела ОТМЕТНА ли се от думите си = ДА ............. ОТГОВОР : Значи е КоРВА !!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
„В Симеоново тогава имаше седем или девет щатни партийни секретари. Събраха ни в салона и ни казаха - другари, до днес бяхме комунисти, а от утре сме деполитизирани. Тогава им заявих, че понеже това е голяма глупост, няма да се деполитизирам. И напуснах (МВР).“ – март 2006 г., (http://old.segabg.com/article.php?id=261561) Прав е г-н Борисов да напусне МВР, за да остане член на БКП, защото народът е казал: „Веднъж комунист – цял живот комунист.“, а народният представител Александър Сталийски е заявил от високата трибуна на 36-то НС: „Бивш негър, бивша –урва и бивш комунист - няма !”
9
Google плаща $ 17,000 до $ 22,000 на месец за онлайн работа от дома си. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 20544 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени напълно към по-добро! Чейк какво правя. Тук...............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
10
Следващите серии от серияла:"Укротяване на опърничавата" ще се снимат през ноември(след местния вот). До тогава главната актриса ще продължи да се изживява в пародиен стил.Ама тогава(след като станат известни резултатите от местния вот),цирка ще надмине и вчерашното шоу...хахахаха!
12
Не мога да разбирам без субтитри някои самозвани сондажници на човешката мисъл.Изхвърлен като водорасло на сухо,вятъра го носи накъдето си иска.Иначе се мисли за фактор от последна инстанция.
13
----------> Ще върне на власт БСП и ЗАДЪЛЖИТЕЛАНАTA купонна система. Стига с това неравенство !!! Другарски съдилища, затвор и РАЗСТРЕЛ за богатите - ЗА ДА СМЕ СИ ОТНОВО ВСИЧКИ ЕДНАКВО БЕДНИ !!! Вън от ЕС и НАТО !!! Искаме да сме като дугарите в Северна Корея !!! Слава на БКП и лично на другарките Нинова и Йончева и на другаря Радев !!! Слава и на другаря Ким Чен Ун !!
14
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
15
Браво на Нинова, направи ги на пух и прах! Евала, истински лидер! С теб сме!
16
КОРНЕЛИЯ НИНОВА СЕ СТРАХУВА ОТ РЕВИЗИЯ НА СУБСИДИИТЕ И ЧЛ.ВНОС, НО ТОВА ВРЕМЕННО МОЖЕ ДА ГО ПОТУЛИ...СЛЕД МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ЩЕ ДАВА ОТЧЕТ ПРЕД ПАРТИЯТА И СЪДА.
17
Най-лесното за Корни мина, ми ся?
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
20
Българска Смешна Партия ! Мъката е голяма другари . Що делать ? Решетников дай нам совет
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
23
borislave,platen bokluk, ne govori raboti, koito sam osaznava6 ,4e ne sa verni.aman ot gerbadjiiski podlogi.i pri todor jivkov ne be6e takova blizane.dostata4no sam goliam i pomnia vremenata, za rrazlika ot tezi plateni psevdo jurnalia.blagodaria ako ne me cenzurirate, i samo spartak varna.blagodaria.
24
Абе,пич?Какво АБВ сънуваш,какви 5 лв.Защо се правиш на ударен,като знаеш,че във всяко населено място, членовете им са по има-няма файтон хора.Всички мразите и оплювате БСП и Корнелия Нинова,но не разбирам с какво един пикльо като Р.Петков или Първанчо са по-ценни от нея.Всеки разбира,че са ви по-ценни,защото са подлоги на Боко,какъвто си и ти...това е положението.
25
отговор на коментар
Ти явно си и сляп и тъп, щом твърдиш това! Май се правиш, че не разбираш какво е корупция, а може и да не разбираш..: Какви власт.ови позиции има БСП, има ли хора на власт от БСП , че да е ко.румп.ирана?? Ей, прост гер.берски изби.рател, жал ми е за теб!
26
И на вътрешните стари муцуни, дето не искат промяна и цял оивот да са на яслата ..и на злобарите-външни врагове! Желязна, смела, не те е страх от нищо, продължавай така, мачкай, а пък тоя мух.лъо Б. Цеков дето го изгониха от всякъде -какъв анал.иззатор е той, изтупа мухъра и рече...същия като Гошо Тръб..ата и То.ни Шай..ката, пишман анализатори жадни за медии! Ау пропуснах бай Мишо., сори!
27
Как може да не дадете пример с демократичната шайка ГРОБ.Там мнението на редовите членове/тиквеници/ се свежда до това , когато главната тиква каже-хайде сега да отделите газове , те просто пълнят гащите и се разнася една приятна миризма.Има абсолютно единодушие по всички въпроси, типично за индивиди без собствено мнение.
28
Майка и татка са виновни че са ме създали такъв един обикновен червен идиот ! Аз не съм виновен.
29
Тоя, най-много като се появи някъде, да изяде един домат. АБВ? Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха!!! Статистическа грешка, 0,25%, дементни старци също ходят да гласуват, хората са възрастни и спомените им се структурират иначе, имат дефицити, Румбата Петков да има да взима! ДА!!!
30
отговор на коментар
след ГЕРБ
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 19768
архив


Детективът, специалист в преговорите, пристига на местопроизшествието.
- Каква е ситуацията? - пита той.
- Тежка! Двама са се барикадирали във винпрома, имат заложници - казва шефът.
- Имаме ли контакт с тях? - пита специалистът.
- Говорим с някой, представя се като Вуте.
- Какви са исканията им?
- Идея си нямам, трети ден ги формулират.

няма нови новини
Днес: 122
hot
най-четени новини в момента
сега
3024
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ШОК В ПИК TV! Плеймейтка едва не изгуби живота си в адски пожар: скок в замръзнало езеро приковава Михаела Стоичкова на легло за половин година - само в "Жълтите новини"
x
ВНИМАНИЕ, ЖЕНИ: Ето какво мразят мъжете да ги питате на първа среща
x