Вход
София
Времето в София 18 o C

САМО В ПИК! Борислав Цеков с остър коментар за евроизборите: БСП е обречена да губи заради скандалджийството си, "Демократична България" ще изчезне след свършването на парите

САМО В ПИК! Борислав Цеков с остър коментар за евроизборите: БСП е обречена да губи заради скандалджийството си, "Демократична България" ще изчезне след свършването на парите

на 01.06.2019
82763
33
САМО В ПИК! Борислав Цеков с остър коментар за евроизборите: БСП е обречена да губи заради скандалджийството си, "Демократична България" ще изчезне след свършването на парите

Седмица измина от изборите, но страстите не утихват. Политиците продължават да се замерят с взаимни обвинения. От изявленията им излиза, че всички са победители. Експертите правят анализи на резултатите и чертаят перспективи за предстоящите местни избори.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова подаде оставка два дни след изборите. На 15 юни е насрочен извънреден конгрес, който да констатира оставката и да я приеме. 

Потърсихме за коментар на следизборната обстановка директора на Института за модерна политика д-р Борислав Цеков.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Очаквани ли бяха за вас изборните резултати, г-н Цеков?

- Кампанията показа много ясно какви ще бъдат резултатите. БСП изпусна тежката криза на ГЕРБ с "Апартамент гейт". И те, вместо да покажат лице на държавно отговорни политици, се превърнаха във фейсбук коментатори.  Водиха несериозна политика от махленски характер. Съжалявам за грубия израз. Но когато една партия претендира да носи промяна, няма как коментарите за нейното поведение да не бъдат взискателни. 

- БСП загуби вота. Разколът ли беше основната причина? Стара истина е, че няма как да те харесат, когато виждат, че самият ти не се харесваш?!

- Разколът има огромно значение. Как хората да им повярват, когато те не могат да се разберат и излъчват взаимна омраза. 

- Вътрешнопартийната опозиция излезе с обвинения срещу Нинова, че е отблъснала дори твърдото ядро на БСП...

- БСП е затворена в твърдия си електорат. И затова, с този си кадрови потенциал, тя е обречена да губи избори. Няма кадри, които да убедят хората, че имат възможност да провеждат истинска политика. В този си вид БСП не може да спечели избори поне за 10 г. напред. Ако не се променят, ще затънат в братоубийствени войни или ще се закотвят като вечната опозиция. Твърдият електорат не е достатъчен за спечелване на избори. Трябва широка коалиция и привличане на хора, които дори не са от БСП. Който смята, че с червеното знаме и портрета на Ленин може да върви напред, греши горчиво. 

- Много черна картина очертавате за БСП. А всички в държавата, дори управляващите от ГЕРБ, имат нужда от опозиция.

- Ще има опозиция. Политиката вакуум не търпи. Коалиция за България има бъдеще, сега потъна заради ниската избирателна активност. Ще се появят и други формации, напълно възможно е. Тази опозиция в лицето на БСП, скандалджийска, която скача от скандалче на скандалче, от фейсбук пост на фейсбук пост, не е конструктивна. 

- Евроизборите могат ли да се считат като генерална репетиция за местния вот?

- Не мисля. Те очертават тенденция. Партиите, които имат силни структури, ще имат успех на местните избори. ГЕРБ и ДПС са най-добрите в това отношение. БСП загуби позиции в селата и в малките градове. Вместо социалистите да се съсредоточат в този проблем, те започнаха да се самоизяждат. 

- Това самоизяждане резултат от някакво пресищане ли е?

- Да, може да се каже. Когато едни хора живеят нашироко, но професията им е свързана само с партийна работа, мислят, че някой им дължи подкрепа. БСП смятат, че са им длъжни. 

- Възражда ли се дясното? Видяхме съживяване на "трупа" на "Демократична България"...

- Не е съживяване. Те успяха да се спасят заради ниската избирателна активност. И така да стигнат до това унизително промъкване в Европарламента. Това е партия, която няма сериозни позиции. Това са хора, които се въртят около фирми и олигарси. Когато парите свършат, ще си отидат и те. 

- Никога не е имало по-мръсна предизборна кампания от тази. Това ли да очакваме от тук нататък?

- Скандалджийска кампания, на ниско ниво. Фейсбук ниво. Това е. Такова е нивото на партийния елит. Каквито са в живота, такива са и в политиката. 

- Няма ли шанс?

- България има сериозен дефицит на политически идеи и компетентност. И тези, които съумяват да направят нещо, успяват и да получат. ГЕРБ с всички плюсове и минуси за Бойко Борисов успя да стигне до хората. Затова и получи подкрепа. 

- Какви са изводите ви от изборите?

- За да не се стига до виртуална политика, каквато се води в момента, трябва истинска визия за България. БСП показа политика тип третия свят. Негативната кампания винаги се обръща срещу този, който я провежда, като бумеранг. Хората искат спокойствие. Това, че който крещял по-силно, защото не бил на власт, съвсем не означава, че ще спре да крещи, ако вземе управлението. 

Сподели:
Напиши коментар »
(33)
1
ПИШЕ СЕ ЗА ВСИЧКО ФРУГО,НЕ И ЗА ДАЛИ ЩЕ СЕ ВДИГНАТ ПЕНСИИТЕ ОТ 1ЮЛИ ИЛИ БЕШЕ САМО ОБЕЩАНИЕ.Писна ни от партии,които като свършат парите си бият шута.
2
Фейсбук нивото било ниско. А неговото чело е много високо. Като подкова Суджук.
3
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
4
A RUMEN RADEV ZAMINAVA ZA PETERBURG DRUGATA SEDMICA...
5
Този отходен продукт, назначен от задкулисието за фактор е изключително смешен изрод от новото поколение червени изроди, които ако изчезнат по родните си села ще бъде хубав ден за България.
6
Браво Цецко
7
Много хора от медиите се произнасят против ФБ,, но като завършат предаването си казват: Следвайте ни във ФБ?!? Е, на някои нивото във ФБ е ниско защото няма как ФБ да ти вдигне имиджа, но на други е на толкова високо ниво просто защото хората са на ниво!
8
Като свършат парите на Черепа за теб, и ти цеков ще изчезнеш. Всички знаят, че теб те издържа финансово Черепа.
9
Боко ТИКВАТА дава на СВИНАРЯ Гергов 43 милиона лева(пари на всички нас) за дупката във Варна, от които СВИНАРЯ ще раздаде няколко милиона на някои "гладиоли" от БСП, за да забие клин в партията.ПРИМЕР: СВИНАРЯ взима парите, и на 100 човека от върхушката на БСП дава по 100 000лв., за да плюят Нинова.Това са САМО 10 милиона, достатъчни да се свърши работа, а за СВИНАРЯ ОСТАВАТ 33 милиона пари от джоба на българите. ИЗВОД: И СВИНЯТА СИТА, И ТИКВАТА ЦЯЛА......ТОВА Е, колкото и да не се харесвана някои.
10
Много плиткоумен анализ като за "дебили"...Изобщо не сте наясно с нещата или ако сте наясно не ви изнасят и се опитвате да ги изопачавате!!!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
Жалък кобургски лакей и гнусен червей! Става дума за физиономията на снимката!
13
След като спечеля избора със самата себе си ще се убедите колко съм н@лудничава !! Така, че почакайте малко. Още не сте ме видяли колко съм зл€
14
Е, Народе!!!! Цветанов излиза, Слабаков влиза! Май-всички са тотално полудяли напоследък!
15
Цеков е новият глас на Радев,все пак е към Президентството!Щом и Радев се отрича от Нинова,пиши я сготвена Биволица, чеверме по Техноимпекски!Реално до 2 години БСП ще се срине до 150-200х. симпатизанти! Малко са малоумниците,които биха подкрепили махленско,скандалджийската Визия против България на БСП-ОПГ Нинова и няколко свине!
16
отговор на коментар
До 1 .Какво пишеш глупости пенсиите се вдигат с 5.7 % от първи юли-като не можеш да четеш ,поне не пиши глупости!!!!!!!!
17
Много точно казано!!!
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
Черепа – Мaфиянcки – руснаците, има известна логика ако знаеш кои са междинните звена. Коалиция за България, дрънци. Бандита Румбата. Кажи си направо "Иванчева", ще те разбереме. БСП може да се мразят, но са сплотени когато се налага и някак си излизат от ситуациите, мразят ренегатите. Руснаците други приятели, организирани и решителни, освен БСП тука нямат. Дълбоко грешат като се интересуват от маргинални кръжоци и списъци с мъртви души. Атака умря. Магарещки, бизниста настрана, – смех. Кефи само как ги псува ония от шкембе-тескере Семейството. Сещам се едно смешно документално филмче от тия руските, които ти описват разрухата в българската икономика и общество и колко всичко е лошо, което не е лъжа, с интервю вкл. на бившия вече Първанов преди да е основал АБВ ако не се лъжа, в което Шкембевойвода мъдро говореше на български с превод, а Джамбазко Великолепний да се изтъкне разбираш ли се мъчи с училищния си руски, напрао грамофон свири, майка плаче. А Цеков, спец по църковно право. Убийствено. ДАМ!
20
Мазният комунист Цеков е червен и в червата. Временно беше и царска подлога. Затова и най-много мрази Демократична България.
21
А вие сте БОКЛУЦИ....ГОЛЕМИ ЧЕРВЕНИ ГЕЙберастки БОКЛУЦИ от БКП с шеф ТИКВА.
22
Точно така, както пище по-горе един колега – мазен кумонис ,червен и в червата. Дотам, че племеницата му си държеше портрет на Ленин с желязна рамка закачен с пирон над възглавницата й и на възраженията на дедо си, потомствен пенсиониран полковник кумонис, син на царски уфицер, да не й падне на главата, отговаряше, че точно др. Ленин няма да я обие. Ако щете вервайте. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!!
23
Този винаги дрънчи,като последна инстанция,въобразявайки си,че някой го взема на сериозно.Големия страх,сакън да не го забрави публиката,въпросният сондажник пенкилер,от време на време се показва на светло,на "хапе" само опозицията,а тя е една БСП. Ако имаш топки,но истински,опълчи се поне веднаж на г-н Борисов,да видим как ще изглеждат мислите ти.
24
СПЕЧЕЛИ ! ФОРУМЪТ ВОДИ ИЗМИСЛЕНИТЕ И НЕФЕЛНИ. ,, ПОЛИТИЦИ " ЗА НОСА ! АКО ЧЕТЕТЕ И УМЕЕТЕ ДА АНАЛИЗИРАТЕ ! ФОРИМЪТ ИМ КОМАНДОРИ ДОРИ ЛИЧНИЯ ЖОВОТ ! ЩОТО СА БЕЗДУХОВНИ И СЛАБИ ! ЗАТОВА ФОРУМЪТ ГИ НАПРАВИ ,, НА ДВЕ СТОТИНКИ " С ПОДИГРАВАТЕЛНИТЕ СИ КОМЕНТАРИ ! КАК ЩЕ МЕ. ,, ВОДИШ" ! КАК ЩЕ УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА МИ , КОГАТО СИ НА СВЕТЛИННИ НИВА ПОД МЕН ! ФОРУМЪТ УДАРИ СИЛЕН ЮМРУК НА ИЗМИСЛЕНИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ / ВСИЧКИТЕ/ . ЦИРКЪТ Е ПО ЖЕЛАНИЕ НА ГЛЕДАЩИТЕ ! НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ГЛЕДАМЕ ВАШИЯ ЦИРК ! КАМОЛИ ДА СИ КУПИМ БИЛЕТ ! ПРАЗНОТО ПРОСТРАНСТВО ПРЕД УРНИТЕ Е ЧЕРВЕН КАРТОН ЗА ВАС ОТ НАС ! НИЕ ИСКАМЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ С ЕВРОПЕЙСКО МИСЛЕНЕ ! НИЕ ИСКАМЕ СВЕТОВНО НИВО , ЗАЩОТО СМЕ 21 ВЕК ! ВИЕ СТЕ ПРАШЛЯСАЛИ ОТ НАФТАЛИН ! НОООООО. СТЕ. ,, ВЪШЛЯСАЛИ " ОТ ПАРИ ! НАШИТЕ ПАРИ ! НА НАРОДА МИ ! НА МОЯ НАРОД ! КОЙТО Е КЛАН ОТ СВОИ / ВАС ВИЗИРАМ/, КАКТО.......ГО Е КЛАЛ ! ФОРУМЪТ ВИ ОТВЯ ! МОЛЯ , НЕ СЕ ВЕСВАЙТЕ / ВСИЧКИ/
25
Ро.сен Гео.ргиев Ди.митров ---LZ1RGD--ЕГН 73 09 29 66 64-- Е бан Рош ко--Е БАНИЯ.. // бивш шофьор на ТИР,напиван и е бан от двама руски тир-аджии преди 9 години в Холандия // ... София кв Лозенец ул Кричим №3 вх В ет 4 ап 32 .. тел...087 7 58 38 45....088 9 67 66 78..http://roshko vip.snimka.bg/.....Единственият трол разкрит в нета..От А до Я..!!!!
26
пич абсолютно точен коментар най важното е въобще всички червени,лилави.зелени и жълти комунисти да отиват в ада!
27
отговор на коментар
Костов е избирал и теб и Кънев и Атанасов,ПРИЛИЧАТЕ СИ!
28
САМО ГЕРБ ОЩЕ 1000 ГОДИНИ, А БОЙКО ЩЕ ЖИВЕЕ 2000 ГОДИНИ, ЕДВА ТОГАВА ЩЕ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ ЦЕЦО ЦВЕТАНОВ С НЕГОВАТА ПАРТИЯ "ГАРБ"-гРАЖДАНИ за АПАРТАМЕНТНО РАЗВИТИЕ на БЪЛГАРИЯ.
29
Да живее Боко тиквата! И всичките му гъзолизци!
30
Бончоооо, зле си ,брат! Колкото и да си прост , поне се огледай и виж какво харесват другите хора ,не тези с червените г.зове.
31
Искаш да спечелиш много пари бързо? Започни сега получаваш начален бонус 1200 евро!Играй сега ! https://bit.ly/2HKWzdH
32
“ Всичко е ясно“ на думи,що на практика не е така?! Нима и най простия не види,че “боко“ е щастлив и доволен с Корни и че докато тя командва на Позитано,той всички избори ги има в кърпа вързани!Така,че от де на къде ще плаща някакви си милиони да я събаря,след като тя ще му събори безплатно и на тепсия останките от БСП, БКП?!Нима не го чу пет пъти да казва пред медиите,че те не го плашат и той не се интересува от тях,щото са слабички и не са му в категорията!!От друга страна както раздава милиони за църкви и детски градини,не би дал и стотинка ни на кака ни на батко,за щуретии!! Ного е стиснат да дава такива пари за глупости,премиерът!!
33
отговор на коментар
И НА ХОРА ИМ ПИСНА ОТ ТЕЗИ ПЕНСИИ.СТО ПЪТИ КАЗА,ЧЕ ОТ 1-ВИ ЮЛИ ГИ ВДИГАТ.КОИ ПАРИ СА СВЪРШИЛИ,ИЛИ ДАЙТЕ САМО ДА ЛАЕМ.ЗАЩО НЕ ПИТАТЕ КОМУНИСТИТЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИТЕ???????
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого ще подкрепите за кмет на София?
Общо гласували: 11392
архив

Служител закъснява за работа. В коридора го среща шефът и го мъмри: - Закъснявате вече цели два часа. Имате ли някакво оправдание? - Да, ще ставам баща! - О, честито! А кога? - След девет месеца…

 

няма нови новини
Днес: 181
hot
най-четени новини в момента
сега
3772
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Волен Сидеров и "Атака" на протест пред президентството заради черната кампания срещу България (ОБНОВЕНА)
x
АСТРОЛОГ ПРЕДУПРЕЖДАВА: Пазете се от тъмните сили и провокации
x