САМО В ПИК! Босът на НСО ген. Красимир Станчев - протеже на Станишев, заподозрян в корупционна сделка за самолетни билети. Шуробаджанащина тресе държавните охранители. Любовницата и секретарката на шефа просперират с тлъсти заплати...

Политика

САМО В ПИК! Босът на НСО ген. Красимир Станчев - протеже на Станишев, заподозрян в корупционна сделка за самолетни билети. Шуробаджанащина тресе държавните охранители. Любовницата и секретарката на шефа просперират с тлъсти заплати...

170740
на 13.01.2020
САМО В ПИК! Босът на НСО ген. Красимир Станчев - протеже на Станишев, заподозрян в корупционна сделка за самолетни билети. Шуробаджанащина тресе държавните охранители. Любовницата и секретарката на шефа просперират с тлъсти заплати...
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Новият и вече оскандален шеф на НСО бригаден генерал Красимир Станчев е заподозрян от охранителите на ВИП персони в държавата в тежка корупционна сделка по обществена поръчка за самолетни билети, реализирана през първата половина на 2019 г.

препоръчано

Това съобщиха пред ПИК отлично информирани източници сред участниците в обявения по това време конкурс.

През първата половина на 2019 г. Красимир Станчев все още не е шеф на НСО, а ръководи международната дейност в държавната служба за охрана. В качеството си на такъв той обявява обществена поръчка за самолетни билети за нуждите на служителите на стойност 200 000 лева.

Къде пътешестват тия хора за толкова много пари, е въпрос, който трябва да изясняват съответните контролни органи.

По-интересен е фактът, че 3 от фирмите, които участват в конкурса за реализирането на обществената поръчка, предлагат равностойни оферти за закупуването на самолетните билети. Според правилата в такива случаи победителят се определя чрез жребий.

Тогавашният началник на международната дейност в НСО Красимир Станчев не просто е шеф на комисията, която трябва да определи победителя на конкурса, но и поканва шефа на един от участниците в него в лицето на консорциум да изтегли жребия.

И - каква изненада! Шефът на консорциума изтегля като победител името на собствения си консорциум. Прозрачната схема веднага е приета на нож от служителите, но до изясняване на случая тъй и не се стига, защото междувременно предишният шеф на НСО ген. Данчо Дяков подава оставка от поста, а на него беше въдворен ген. Красимир Станчев.

Както ПИК вече многократно съобщава, оттогава в службата за държавна охрана на високопоставени фактори цари пълна вакханалия.

Стигна се дори дотам, че Станчев използва НСО като частна охранителна фирма, а служителите му - като частни бодигардове, както в слечая с полк. Цветан Матеев, изпратен лично от новия началник в разрез с всякакви правила и закони да охранява президента на ПЕС Сергей Станишев по време на пленума на Националния съвет на БСП на 17 ноември 2019 г.  Той остана в залата на партийната централа на ""Позитано" 20 през цялото време, докато се провеждаше заседанието.

Според източници на ПИК причината за това трепетно отношение на ген. Красимир Станчев към Сергей Станишев е фактът, че именно президентът на ПЕС е ходатайствал пред Румен Радев, на чието пряко подчинение е службата, за назначаването на новия шеф на НСО, тъй като двамата от години поддържат близки отношения.

Овъзмездяването на полк. Цветан Матеев не закъсня и още в първия реален работен ден на новата година - на 6 януари 2020-а, той беше повишен като началник на отдела, който отговаря за транспорта и експлоатацията на автомобилите на НСО. В службата за държавна охрана са убедени, че приближеният на Станчев Цветан Матеев е издигнат на този пост именно заради овладяването на обществените поръчки и сключването на договори за поддържане на автомобилите и доставка на всевъзможни материали и свързаните с тях комисионни. Само за резервни части НСО харчи годишно около 700 000 лева.

Междувременно от сигнал до ПИК стана ясно, че ген. Красимир Станчев е възнаградил и дългогодишната си интимна приятелка Пенка Евтимова и секретарката си Мария Чучкова с повешаване в длъжност, както и на заплатите, като за целта дори е разкрил несъществуващи до този момент длъжности.

От главен експерт в звеното "Психологическо осигуряване" скъпата на сърцето му Евтимова е станала началник на сектор в същото звено със заплата 1700 лв. и още куп бонуси. Това става само двайсетина дни, след като оглавява НСО на 20 септември 2019 г. До този момент такава длъжност изобщо не е съществувала, а Евтимова е назначена без конкурс и без каквото и да е съобразяване със законовите разпоредби.

При това издигането на Пенка Евтимова е в пълен конфликт на интереси заради интимните й отношения с Красимир Станчев, датиращи от доста време, които са всеизвестни в НСО. По почина на Румен Радев и бившата му любовница и днешна съпруга Десислава Радева във ВВС, Станчев се отплаща на интимната си приятелка с държавни постове и пари.

Секретарката му Мария Чучкова пък е овъзмездена с началник на сектор в звеното, в което преди Станчев да оглави НСО се води главен експерт.

За по-малко от 4 месеца след назначаването си на поста шеф на НСО Красимир Станчев успя да забърка серия от недопустими скандали и да взриви търпението на всички служители. В службата за държавна охрана се надяват органи като КПКОНПИ, Сметната палата и прокуратурата най-сетне да се заемат с безобразиятаа на Станчев в НСО, тъй като са наясно с бъдещите му планове, които могат да взриват цялата НСО.

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете Хороскопът на Алена за петък: Трудности заради роднини за Близнаците, възможни измами за Лъвовете
ПИК TV x
Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО) Нидал Алгафари посочи пред ПИК TV коя ще е изненадата на изборите: ГЕРБ и ДПС ще могат сами да направят кабинет, но... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК