Вход
София
Времето в София 9 o C

САМО В ПИК! Босът на НСО ген. Красимир Станчев - протеже на Станишев, заподозрян в корупционна сделка за самолетни билети. Шуробаджанащина тресе държавните охранители. Любовницата и секретарката на шефа просперират с тлъсти заплати...

САМО В ПИК! Босът на НСО ген. Красимир Станчев - протеже на Станишев, заподозрян в корупционна сделка за самолетни билети. Шуробаджанащина тресе държавните охранители. Любовницата и секретарката на шефа просперират с тлъсти заплати...

на 13.01.2020
115476
34
САМО В ПИК! Босът на НСО ген. Красимир Станчев - протеже на Станишев, заподозрян в корупционна сделка за самолетни билети. Шуробаджанащина тресе държавните охранители. Любовницата и секретарката на шефа просперират с тлъсти заплати...
Автор: ПИК
13.01.2020
34
115476

Новият и вече оскандален шеф на НСО бригаден генерал Красимир Станчев е заподозрян от охранителите на ВИП персони в държавата в тежка корупционна сделка по обществена поръчка за самолетни билети, реализирана през първата половина на 2019 г.

Това съобщиха пред ПИК отлично информирани източници сред участниците в обявения по това време конкурс.

През първата половина на 2019 г. Красимир Станчев все още не е шеф на НСО, а ръководи международната дейност в държавната служба за охрана. В качеството си на такъв той обявява обществена поръчка за самолетни билети за нуждите на служителите на стойност 200 000 лева.

Къде пътешестват тия хора за толкова много пари, е въпрос, който трябва да изясняват съответните контролни органи.

По-интересен е фактът, че 3 от фирмите, които участват в конкурса за реализирането на обществената поръчка, предлагат равностойни оферти за закупуването на самолетните билети. Според правилата в такива случаи победителят се определя чрез жребий.

Тогавашният началник на международната дейност в НСО Красимир Станчев не просто е шеф на комисията, която трябва да определи победителя на конкурса, но и поканва шефа на един от участниците в него в лицето на консорциум да изтегли жребия.

И - каква изненада! Шефът на консорциума изтегля като победител името на собствения си консорциум. Прозрачната схема веднага е приета на нож от служителите, но до изясняване на случая тъй и не се стига, защото междувременно предишният шеф на НСО ген. Данчо Дяков подава оставка от поста, а на него беше въдворен ген. Красимир Станчев.

Както ПИК вече многократно съобщава, оттогава в службата за държавна охрана на високопоставени фактори цари пълна вакханалия.

Стигна се дори дотам, че Станчев използва НСО като частна охранителна фирма, а служителите му - като частни бодигардове, както в слечая с полк. Цветан Матеев, изпратен лично от новия началник в разрез с всякакви правила и закони да охранява президента на ПЕС Сергей Станишев по време на пленума на Националния съвет на БСП на 17 ноември 2019 г.  Той остана в залата на партийната централа на ""Позитано" 20 през цялото време, докато се провеждаше заседанието.

Според източници на ПИК причината за това трепетно отношение на ген. Красимир Станчев към Сергей Станишев е фактът, че именно президентът на ПЕС е ходатайствал пред Румен Радев, на чието пряко подчинение е службата, за назначаването на новия шеф на НСО, тъй като двамата от години поддържат близки отношения.

Овъзмездяването на полк. Цветан Матеев не закъсня и още в първия реален работен ден на новата година - на 6 януари 2020-а, той беше повишен като началник на отдела, който отговаря за транспорта и експлоатацията на автомобилите на НСО. В службата за държавна охрана са убедени, че приближеният на Станчев Цветан Матеев е издигнат на този пост именно заради овладяването на обществените поръчки и сключването на договори за поддържане на автомобилите и доставка на всевъзможни материали и свързаните с тях комисионни. Само за резервни части НСО харчи годишно около 700 000 лева.

Междувременно от сигнал до ПИК стана ясно, че ген. Красимир Станчев е възнаградил и дългогодишната си интимна приятелка Пенка Евтимова и секретарката си Мария Чучкова с повешаване в длъжност, както и на заплатите, като за целта дори е разкрил несъществуващи до този момент длъжности.

От главен експерт в звеното "Психологическо осигуряване" скъпата на сърцето му Евтимова е станала началник на сектор в същото звено със заплата 1700 лв. и още куп бонуси. Това става само двайсетина дни, след като оглавява НСО на 20 септември 2019 г. До този момент такава длъжност изобщо не е съществувала, а Евтимова е назначена без конкурс и без каквото и да е съобразяване със законовите разпоредби.

При това издигането на Пенка Евтимова е в пълен конфликт на интереси заради интимните й отношения с Красимир Станчев, датиращи от доста време, които са всеизвестни в НСО. По почина на Румен Радев и бившата му любовница и днешна съпруга Десислава Радева във ВВС, Станчев се отплаща на интимната си приятелка с държавни постове и пари.

Секретарката му Мария Чучкова пък е овъзмездена с началник на сектор в звеното, в което преди Станчев да оглави НСО се води главен експерт.

За по-малко от 4 месеца след назначаването си на поста шеф на НСО Красимир Станчев успя да забърка серия от недопустими скандали и да взриви търпението на всички служители. В службата за държавна охрана се надяват органи като КПКОНПИ, Сметната палата и прокуратурата най-сетне да се заемат с безобразиятаа на Станчев в НСО, тъй като са наясно с бъдещите му планове, които могат да взриват цялата НСО.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(34)
1
Heдялкo еничарю , защо правиш свирки на Бойко след като през 90-те е казал на брат ти да си запази парцел в бургаските гробища ?
2
Щом Heдялко пише за далавери ето една от тях:Иван Гешев като наблюдаващ прокурор по делото за КТБ не забелязал няколко милиона евро постъпили по сметките на Heдялко Heдялков Йopдaнoв от офшорните фирми на Цветан Василев. Преводите са правени през есента на 2009 г. Според документите Heдялков е получил първо 4 249 000 евро от американската офшорка „Ингpeй Xoлдингc”, която е собственост на Цветан Василев, чрез подставени лица.. Основанието за превода е продажба на някакви дялове. След това издателят на сайта ПИК е върнал 2,5 млн. евро на каса, а част от тези пари са отишли по сметките на друга офшорка „Гpeй Блok” LTD. През лятото на 2015 година Heдялков е заподозрян за пране на пари и за съучастник на Цветан Василев. Разпитан е от следовател. При разпита Heдялков твърди , че не познава и не е виждал Цветан Василев. Признава , че преди фалита на банката има три сметки на негово име. Първия депозит – 1 750 000 евро. Вторият депозит – 1 898 750 евро и третият депозит – 3 596 457 евро, които са открити след 2009 г. Договорени са лихви от 9.5 % до 10.5 %, но не си спомня точно с кой ги е договорил, най вероятно с портиера на банката. Тези пари според разпитвания са изтеглени дни преди фалита на банката. По сметките на Heдялков остават 800 000 лева. Фонда за гарантиране на влоговете му изплаща 200 000 лева, а останалите 600 000 лева вложителят Heдялко загубва. Най долу в протокола за разпита четем: „ Протоколът прочетох лично и удостоверявам с подписа си, че показанията ми са записани правилно”. Следва саморъчен подпис на обвиняемия. Иван Гешев „пропуска” да забележи тези пари – общо 7 245 207 евро или 14, 5 млн.лв. съдружникът на Цветан Василев случи на късмет, направи два марша в подкрепа на Гешефтаров и му се размина. При всеки друг прокурор ( освен Цацаров и Гешефтаров) питека Heдялко отдавна да беше служил като занимавка на малката Рижа или на Божо Кравата. Представяте ли си до сега на какво щеше да заприлича гладкия му розов гъз ? Николай Стайков съм. Наскоро получих 12 500 лева от Heдялко. Осъдих го.
3
Кауня даде пример, със назначаването на любовницата си като пиар във ВВС, на две държавни заплати, за да слага рога на гнусния си баджанак, през работно време!!
4
Иван Гешев като наблюдаващ прокурор по делото за КТБ не забелязал няколко милиона евро постъпили по сметките на Heдялко Heдялков Йopдaнoв от офшорните фирми на Цветан Василев. Преводите са правени през есента на 2009 г. Според документите Heдялков е получил първо 4 249 000 евро от американската офшорка „Ингpeй Xoлдингc”, която е собственост на Цветан Василев, чрез подставени лица.. Основанието за превода е продажба на някакви дялове. След това издателят на сайта ПИК е върнал 2,5 млн. евро на каса, а част от тези пари са отишли по сметките на друга офшорка „Гpeй Блok” LTD. През лятото на 2015 година Heдялков е заподозрян за пране на пари и за съучастник на Цветан Василев. Разпитан е от следовател. При разпита Heдялков твърди , че не познава и не е виждал Цветан Василев. Признава , че преди фалита на банката има три сметки на негово име. Първия депозит – 1 750 000 евро. Вторият депозит – 1 898 750 евро и третият депозит – 3 596 457 евро, които са открити след 2009 г. Договорени са лихви от 9.5 % до 10.5 %, но не си спомня точно с кой ги е договорил, най вероятно с портиера на банката. Тези пари според разпитвания са изтеглени дни преди фалита на банката. По сметките на Heдялков остават 800 000 лева. Фонда за гарантиране на влоговете му изплаща 200 000 лева, а останалите 600 000 лева вложителят Heдялко загубва. Най долу в протокола за разпита четем: „ Протоколът прочетох лично и удостоверявам с подписа си, че показанията ми са записани правилно”. Следва саморъчен подпис на обвиняемия. Иван Гешев „пропуска” да забележи тези пари – общо 7 245 207 евро или 14, 5 млн.лв. съдружникът на Цветан Василев случи на късмет, направи два марша в подкрепа на Гешефтаров и му се размина. При всеки друг прокурор ( освен Цацаров и Гешефтаров) питека Heдялко отдавна да беше служил като занимавка на малката Рижа или на Божо Кравата. Представяте ли си до сега на какво щеше да заприлича гладкия му розов гъз ?
5
Важно съобщение , касаещи всички дами ,решили да правят кариера през вагината !!! Мили дами , важното е , опърдяването на правилните кайсии !!!!
6
Горкият г-н Пикалко Пикалков, изглежда все още не е осъзнал, какво се случва и каква ще е съдбата му. Или може би разчита че батко му ще го опази?
7
после не знаели какво правят, ама знаят заплатите.корпорацията за наши хора
8
Преди Кауна, Костинбродската корвета назначи любовника, си за министър на войната, а СС Момата кранеше кучката си Йо, с пари от държавната телевизия. Така, че на БСПдирастията шура баджанащината не е чуждо явление, а схемите батко за братко, беше техен модел на управление...
9
Четири години кмет на Перник беше Вяра Церовска от ГЕРБ, областен управител беше Ирена Соколова от ГЕРБ, шеф на ВиК-Перник е Иван Витанов, кумец на Вяра Церовска. Дружество ВиК – Перник е с 51 % държавна собственост и 49% са собственост на общината. ++ Въпрос: Защо по-горните гербаджии-шуробаджанаци не са в ареста, а там е само Нено Димов, който не е от ГЕРБ?!?
10
Пръц.
11
Корупцията на Фатмака няма край
12
Ха ха ха, стига сте дължали една и съща дъвка бе ПИК, спрете се с вашите съчинения за НСО !!! Браво на ген Станчев, че разбита гнездото на осите, връзките и старите пенсионирани и вечни муцуни там !! Сега реват и плюят глупостите, които ПИК тиражират! Дерзайте генерале и успех, има още за изхвърляне....служителите са с вас, махайте и заместниците, чистене слагачите и доносниците !!!
13
Търсите под вола теле, Пик.Знам, че ви е гадно , че всички скандали с водата топят рейтинга на вашия любимец, ама няма как, в началото винаги боли....ша свикнете...))))
14
ЕЙ ХОРА ,МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИХТЕ ,ЧЕ ЕДИН БИВШ ПРЕМИЕР ИВАН КОСТОВ КАЗА В ПРАВ ТЕКСТ ,ЧЕ ВСИЧКИ СА БРАТОВЧЕДИ ,А АЗ ДОБАВЯМ И БАДЖАНАЦИ И БАДЖАНАЧКИ ! ! !
15
Мръсни нагли комунистически мародери! За тези СЪД И ЗАТВОР! А за бай мунчо ИМПИЙЧМЪНТ!
16
Действията на ген.Станчев са много правилни и адекватни.Това е един честен и възпитан офицер ,който се стреми да разчисти службата от тонеятци,подмазвачи и некадърници.Тези действия мисля ,че са закасняли това прочистване трябваше да стане много по рано и да не се допуска това унижение и злепоставяне на службата на което сме свидетели. Лошото е че службата е деполитизирана ,а прозират политически нюанси което е недопустимо.
17
За три неща ще отговаря Бойко Борисов пред Военния трибунал, когато му дойде времето: 1. за строителството в земетръсна зона на заробващия ни руски енергиен проект АЕЦ Белене, 2. за строителството на газопровода Цигански поток и 3. за не прочистване на държавните управленски структури от руските шпиони...
18
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
19
отговор на коментар
Брат му тогава пасеше кравите в Родопите селянко но от къде да знаеш след като партийния не ти е казал
20
Ти си някакво комунистическо злобно изчадие, жадуващо за военни трибунали и народен съд, които да избиват различните?! Службите?!
21
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
22
Хе,хе! Непрекъснато четем за генерали - откъде се пръкнаха толкова много генерали,бе ? Нали не сме воювали от 76 г. , нямаме войска , пари нямаме , а генерали - под път и над път , и всички в политиката ! От шумата ли останаха толкова много генерали ? Все шумкари са били ! Май половината българи са генерали, а другата половина - ци.гани ! Горко ни ! Май Господ не е българин , а генерал .
23
Тази паразитна структура трябва да се разследва. Там гъмжи от корупция и шуробаджанащина. И това става след като кауня стана президент. Даде лош пример на подчинените си с назначаването на любовницата си като пиар и на още една заплата, без да има ценз за това. същото нещо се повтаря. В тази служба май цари разврат и шуробаджинащина. Всички са баджанаци. И за тези аморални хора ние плащаме скъпо и прескъпо. Крайно време е парламента дасе заеме с този закон и да сложи ред.
24
# КОЙ има файда от тази информация?
25
НСО (УБО) чисто и просто трябва да се закрие ! Що пара изсфирясва и ща народ цица от там - не е истина и защо - за да пази гъ_а на стотина човека ?! Пълно е с охранителни фирми и всеки ,който се чувства застрашен - да ходи да си наеме гардове (та дори и държавата да плаща ,ако се налага) ,сигурен съм ,че ще е много пъти по евтино.
26
Все пак някой трябва да докарва кеш, необходим за джобни в президентството. А също и дребни наркотици за повдигане на настроението и за изморителните срещи. Неслучайно в закон е записано, че ДАНС не се занимават с НСО! Защо ли и откъде накъде!??
27
Некой пак пуска партенки и отвлича вниманието от важните неща
28
ВОДА И КАНАЛИ ЗА 30 ГОДИНИ САМО ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ ...И ДАЛАВЕРИ С ВОДА И ДЪРЖАВЕН РЕСУРС И КУ...РВИ ВЪТРИ ..НСО Е СЪЩАТА СГАН !
29
МХЪММ Я...НАГЛИ ..КАЧИ ЛИ НЕ СА БИЛИ В БЪЛГАРИЯ , А НА ДРУГА ПЛАНЕТА !
30
Правилните реформи в НСО са засегнали материално някои гадове, затова бълват помия и лъжи.
31
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
32
Браво на генерал Станчев! Явно много е засегнал нечии интереси, за да се бълва тази помия! Успех му пожелавам!
33
Генерал Станчев е скромен и свестен човек, има още да разчиства ,освен гаража трябва и заместниците да си ходят.Има хора от създаването на НСО който не лижат задници и поради тоя причина са в 3 та глуха...но всичко с времето си!
34
Генерал Станчев е скромен и свестен човек, има още да разчиства ,освен гаража трябва и заместниците да си ходят.Има хора от създаването на НСО който не лижат задници и поради тоя причина са в 3 та глуха...но всичко с времето си!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 6938
архив

Бай Ганьо, французинът и американецът си говорят. Американецът казал: - Моята жена е тиха, кротка и нежна като лъвица. Французинът рекъл: - А моята е кротка, тиха и нежна като газелка. Бай Ганьо въздъхнал: - И моята е едно говедо.

 

няма нови новини
Днес: 187
hot
най-четени новини в момента
сега
4063
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ЕКШЪН В ПИК TV: Провокатори около БСП щурмуваха регионалното министерство - полицията ги разгони със сълзотворен газ, има ранени полицаи (ОБНОВЕНА/СНИМКИ)
x
Ето кои три зодии трябва да започнат нов живот
x