Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК: БСП се гърчи в агония! Казанлък въстана с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова

САМО В ПИК: БСП се гърчи в агония! Казанлък въстана с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова

на 11.06.2019
126365
40
САМО В ПИК: БСП се гърчи в агония! Казанлък въстана с кърваво писмо срещу Корнелия Нинова
Автор: ПИК
11.06.2019
40
126365

Скандалите и трусовете в БСП не спират. Преди 49-ия Конгрес на социалистите, червени членове от Казанлък изпратиха отворено писмо. Причината е, че те многократно са правили опити и са писали за своите опасения и забележки до ръководството, но никой не им е обърнал внимание. Според тях БСП, ако не се промени устава и не отпадне точката за пряк избор, има опасност партията да се превърне от демократична в лидерска. Червените от Казанлък отчитат и редицата грешки, които са направени от ръководството и защо са загубили евровота. 

Ето и писмото: 

До

Делегатите на 49 Конгрес на БСП

ОТВОРЕНО ПИСМО

Уважаеми делегати,

Обръщаме се към Вас, за да сигнализираме за някои тревожни симптоми, които засягат идейното и организационно здраве на БСП. Това си обръщение сме принудени да направим, защото въпреки многобройни сигнали и писма, които сме изпратили до Корнелия Нинова, ИБ на БСП, до НС на БСП до сега отговор не сме получили! Според нашите виждания, които подреждаме по важност:

От изявите на Висшето партийно ръководство не е ясно дефинирана идеологическата посока на БСП. В член 2 /1/ от Устава на партията е записано, че „Българската социалистическа партия отстоява социалистическия идеал.” Оставаме с впечатлението, че Висшето партийно ръководство е забравило това уставно задължение. Присъединяваме се към тревогата на знаковия ветеран на БСП и заслужил антифашист Крум Василев, че „думата социализъм и изобщо темата за социализма изчезва от реалния партиен живот… , а тези въпроси и въобще за социализма, липсват в публичните изяви на повечето ръководни социалисти.” /в-к Дума, ”Социализъм и родолюбие”, бр. 18,23.01.19 г.

Нашето мнение е, че е необходимо БСП без да се лута в политическото си битие, без всякаква мимикрия да очертае левия си проект и като своя крайна цел да постави преодоляване на неолиберализма. Трудно ни е да разберем какви са основанията да бъдат премълчани класовата борба и обществено-икономическите процеси свързани с нея.

Защо тази борба не е залегнала във „Визия за България”? Ние отстояваме виждането си, че БСП сега и за в бъдеще трябва да усвои и прилага научния инструментариум завещан ни от Карл Маркс и неговите последователи и съратници.

На тази база да се проектира модела на българското общество отвъд неолиберализма, нещо което за съжаление в БСП не се говори. Основание за тази констатация ни дава отношението на партийното ръководство към 200-годишнина на Карл Маркс, чието честване не беше отразено по достойнство.

Силно ни тревожат симптомите на затихващи функции на много общински организации на БСП. Има много селища, в които няма основни партийни организации. Чудно защо до сега НС на БСП не е обсъждал това тревожно организационно състояние на Партията.

Налице са деформации в стила на работа на Висшето партийно ръководство. Ще се спрем на някои от тях:

Партията не се отваря към всички леви и патриотични сили, както им към коалиционните ни партньори в левия сектор. Азбучната истина, която партийното ръководство не е проумяла е, че в борбата за преодоляване на неолиберализма БСП не може да бъде сама! Не се полагат усилия за преодоляване на ширещата се в Партията теза, че тя е ракетоносител на невзрачни леви и патриотични сили и движения. БСП остава глуха за гласовете на левите партии, организации и движения за създаване на единен фронт /съюз/ за смяна на политическата система в страната. ---

Подкрепяме усилията на НС на БСП за по-голяма подкрепа и доверие към младата генерация, но тези усилия не са съпроводени с грижите на Партията те да се учат, израстват и доказват в реалната обществено-политическа практика. Те трябва да усвоят идеалите на предците ни, да участват активно в работата на ОПО по места, където да израства следващото поколение на БСП. За сега това не се случва.

Не можем да бъдем доволни от забелязващото се господарско високомерие към Общинските съвети, Основните партийни организации и отделните социалисти по места. Висшето партийно ръководство не е усвоило умението за комуникативни практики с тях. Диалогът, доколкото го има е символичен. Той няма работен, а има представителен характер. Този стил на монолог е неприемлив и невъзможен за БСП!

ИБ на БСП издига и лансира кадри, които нямат нито партиен морал, нито обществено доверие. Можем да се позовем на много примери.

Партийният диктат все повече навлиза в стила на Председателя на НС на БСП. Тази ни оценка е затвърдена от многобройните гафове и уставни нарушения, които допусна Корнелия Нинова и ИБ на БСП към 128-годишна Казанлъшка партийна организация, СЪУЧРЕДИТЕЛ на ПАРТИЯТА НИ! Последиците от тези нарушения са изключително неблагоприятни. Срещу тези нарушения с възмущение се надигна по-голямата част от Общинската партийна организация на БСП Казанлък. Изпратено беше протестно писмо, което беше подписано от над 450 социалисти /повече от половината членове на БСП Казанлък/. Освен него бяха пратени и много отделни писма от отделни казанлъшки социалисти до Корнелия Нинова с надеждата, че ще получат отговор. Не беше зачетено уставното им право да получат отговор на своите писма, предложения и сигнали. Партийното ръководство запази гробовно мълчание!

Случилите се събития с Казанлъшката партийна организация, а и редицата примери за посегателство върху автономността на общинските партийни организации дълбоко ни смущават.

Безспорно много са причините, заради които БСП загуби Евроизборите. Те будят в нас, членовете на БСП сериозен размисъл. Това е така, защото ПП ГЕРБ беше затънал до гуша в корупционни скандали. Тази партия се превърна в каста от корумпирани и безочливи организации, превърна се в политическа котерия. Това отваряше път на БСП към победа. Защо не я спечелихме?!

На първо място сгрешена тактика и стратегия на ИБ и Корнелия Нинова. Също така грешка беше стъпката, която направи НС на БСП с подкрепата си за излизане на Парламентарната група на БСП от Народното събрание! С този недобре обмислен и емоционален акт, БСП доброволно се лиши от парламентарна трибуна, която му даваше възможност да излъчва посланията си към масовата аудитория на избирателите. Цели три месеца отсъствие! С това си решение НС на БСП даде комфорт на ГЕРБ да законодателства безкритично. В левите избиратели се появи усещането, че народните представители от „БСП за България” не оправдават доверието, което са им гласували.

БСП избра не верния и непечеливш път на бойкот на законно избрания парламент.

Парламентарната група на БСП вместо да използва корупционната криза в ГЕРБ се самоокопа в глуха отбрана, с което не впечатли позитивно избирателите. Депутатите на БСП потънаха в своето бездействие и безличност. Държанието, езика и поведението на народните ни представители в Парламента не винаги отговаряха на изискванията на една столетна партийна организация, каквато е БСП.

Провалът на изборите за Европарламент още веднъж ни дава право да подложим на съмнение записаното от 49 Конгрес на БСП правило, Председателя да се избира пряко от всички партийни членове. За нас това решение е грешка и е неприемливо, защото според установените още от Дядо Благоев традиции, лидерът на Партията се избира или от Конгреса или от избраното партийно ръководство! Тук е вложено разбирането, че лидерът е пръв между равните и изборът му не може да прави изключение от другите избрани членове на партийното ръководство. Лидерът носи своята отговорност и е подконтролен на партийно ръководство. В случая, с новия запис в Устава се подменя философията лидерът да бъде пръв между равните и се поставя над колективния ръководен орган на БСП, какъвто е Националния съвет. На лице е опасността Партията от широко скроена демократична партия, да се превърне в лидерска партия. Ние виждаме изход от тази опасност, като Конгреса внесе корекция и тази точка от Устава да отпадне, а делегатите да избират Председател на НС на БСП.

Ние смятаме, че лидер на БСП трябва да бъде консенсусна и харизматична личност, личност с натрупан партиен опит, мъдрец на Партията. Да бъде уравновесен, устойчив и последователен в решенията си. Да не се подава на емоции и да умее да ги контроли, да бъде личност с партиен и граждански морал.

Уважаеми делегати,

Запазваме в себе си надеждата и увереността, че 49 Конгрес на БСП ще се окаже на висотата на историческата отговорност, която носи за съдбата на България и ще вземе мъдри и правилни решения!

С уважение:

Клуб на ветераните в БСП - Казналък

Клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък

Делегати на 49 Конгрес от БСП Казанлък:

Георги Захариев

Яница Станчева

Корнелия Владева

Радослав Динчев

Сподели:
Напиши коментар »
(40)
1
ВЗЕХА ГЛАВАТА НА КАКА КУРИ, НО И БСП ОСТАНА БЕЗ ГЛАВА. ЗЛОБНА, ПРОСТА, АЛЧНА АМА С ГЛАВА. А СЕГА, МУХА БЕЗ ГЛАВА. ИНАЧЕ БСП Е ПЪЛНА С УМНИ, НАЧЕТЕНИ, КОМПЕТЕНТНИ, ОБРАЗОВАНИ ДЕБИЛИ, АМА ИЛИ ГЛАВАТА ИМ КУХА, ИЛИ ГЕЙСКА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ИЗХВЪРЛЯ НАКРАЯ НА БОКЛУКА!
2
НАПРЕД ДРУГАРИ ....УРА....ААААААААА!!!...БКП/.БСП ..УМРЯЯ........!!!.
3
Леле мале, това нормални хора не могат да го напишат.
4
Всяка втора статия на това комунистическо сайтче е за Нинова. стига вече де, другари комунисти-изборите минаха. Дайте нещо друго, не сте вече интересни.
5
Това са пълни кукумицини. Интересно какви корупционни скандали ги гонят? Частна сделка на замяна на два апартамента с друг плюс доплащане? Нали 10 милиарда се крадяха? Корупционните скандали за вас са на Цветанов апартаментите и компромата Банов. Хората все още не са толкова изпростели, че да ви се водят по измислените скандали!!!
6
И КОЙ ЩЕ ОГЛАВИ БСП СЕГА, КОГАТО СРЕЩУ НЕГО ЩЕ СКОЧАТ ПОЛОВИНАТА ДЕБИЛИ? ДАЖЕ КУТЕВ ЗАПОЧНА ДА ПЛЮЕ КАКАТА! СЕГА ЩЕ СЕ ОБЪРНАТ СРЕЩУ НЕЯ ДОСКОРОШНИТЕ Й ЛАКЕИ! СНОМЕРА -"АЗ ОТДАВНА Я КРИТИКУВАХ ЗА ГРЕШКИТЕ Й"!!! МЪЛЧАХА КАТО УТКИ И СЕ СЪГЛАСЯВАХА ЦЕЛИ 3 ГОДИНИ!
7
Комунистите от герб били печелили изборите винаги. Ами интересно е, защо тогава не управляват сами, а се навеждат на всяка партийка? Само ДПС скоро ще ги изхвърли всичките-елементарна аритметика е. А с годините цифрите ще растат.
8
Да другари, думата социализъм се подмени с думата ЦОЦААЛИЗЪМ, ГРАБИЗЪМ И ДЕБЕЛИЗЪМ, само дърти кретени вярват в някои идеи написани от банкерите Енгелс Крал Мас и Ленин! Ако не съм права, тогава защо гласувахте за СС Момата, чийто майка е продала Гоце Делчев на сърбоманите в Македония, както и за бившата му злобна и крадлива кучка Йо, която през цялата кампания, не е произнесе думата СОЦИАЛИЗЪМ....! ЗАЩО гласувахте за тях длаги ми другари !! ......................................................................................................................................... За това ще продължавам да питам Импексовата Курабия, Румен Пъпката, Славуца Омбоцмана Мая Латерната и СС Момата “ЗАЩОТО СА ЦОЦААГЛИСТИ“, как така крадливата кучка Йо има три къщи за гости с БАСЕЙНИ, а аз нито една. Как така Импексовата курабия открадна два Импекса а аз нито един. Как така Румен Пъпката, си назначи любовницата на две държавни заплати, а аз не получавам нито една!!
9
Pikочи, не спите ли? Цяла нощ ли плюнчите моливите да измъдрите поредния пикоч? Вас никой не иска да ви види, не ви пускат никъде, с ритници ви гонят навсякъде, кой ще ви дава информация какво става с партията на Кури? Вие отдавна сте доказали, че сте помийната яма на журналистиката! Както и да се напъваше тук, има разумни и знаещи, които като четат тук тичат в тоалетната да повърнат!
10
Не ти е лесно Председателко!!! Срещу двете "ШАЙКИ" !!! Едната крадлива, другата, вмирисана !!! Дерзай !!!
11
Това отворено писмо май са го сътворили кака Ивка и бета Неди, а
12
В агония се гърчи онзи, който прати 21 адвоката да го спасяват от американските власти. Обаче няма да мине номера и вече му готвят прангите. След него си заминавате и вие.
13
Каца с цигански райна е бкп/бсп
14
И бълва огън и дим, бие с люспеста опашка по земята и опонента затъва?
15
Ихпупутук, ти разбра ли, че одрали жив надолу с главата св. ап. Въртоломей и го турили в ОЦК ковчег?
16
Интересно каква система ще сменят болшевишките подчовеци. Нали видяхме че сте неможачи. Опитахте осрахте се какво повече искате неможачиииииии. Не ви ли е срам
17
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
18
ОБЪРНАЛИ ПАЛАЧИНКАТА И БИЛИ ВЕЧЕ ЕВРО АНТЛАНТИЦИ КАТО ТИКВАТА ? БИЛИ ВЕЧЕ С ГЕРБ!
19
Нинова,който сее вятър,бури ще ожъне!Определено сте мазохисти червените тролчета, или сте много безкрупулни за няколко пробити рубли да отричате фактите! Тя Нинова ще Ви вземе и пенсиите, само да я изберете, добре че се спихвате всеки ден, дали ще прескочите 4% вече е съмнително, ако не се коалирате с ДСБ-Иван Костов! Да сте живи и здрави и да си харчите рублите !Ако някой си мисли,че ще се измиришат далаверите на Нинова, далаверите на Йончева,далаверите на Радев, далаверите на Кико Добрев, въобще и изобщо всички от БСП-ОПГ са далавераджии,Радев иска да ги амнистира!
20
Простете, уважаеми другари и другарки от столетницата, но пишман-капиталистът Гергов, хемелеонката Корнелия , кремълският натовец Радев,наглата и ненаситна Йончева както и оядените им другарчета нямат общо нито със социализма, нито със социалдемокрацията, нито с каквато и да е идеология. При тях интереса клати феса и им е през оная работа дереджето на баламурниците и пенсионерите които все още гласуват за БСП ! Даже на руснаците още през 1993 г. им писна от наглите и крадливи комунисти , биха им шута като със закон забраниха тяхната КПСС и рахатясаха.Само ние и диваците в Северна Корея продължаваме да ги търпим и дундуркаме..... Докога ???
21
Времети свърши за вас другари!!! Бог, когато наказва, първо взема акъла и очите!!!
22
Ама покажете и някое похвално писмо за мен, бе ГЪ30ВЕ. :-)
23
ДРУГАРКО, времето на КОМУНЯГИТЕ от БКП-ГЕЙберасти наистина свършва.С това се свършва и с ТИКВАТА и целия бостан, наречен с милото ШAЙKATA на ТИКВАТА. Благодаря, че им го напомняте ДРУГАРКО Lady.
24
Браво другари. давайте класова борба, Карл Маркс,Енгелс, сифилистика Ленин,Другаря Георги Димитров - това са нашите вождове.Революция, национализация, без частна собственост, всичко да бъде безплатно. Нашата Корни ни води, нашата Милиончева, СерГей е там ДРУГАРИИИИ КОМУНИЗЪМ ШЕ ПРАВИМ ПАК. Давайте тъпаци, гласувайте за БСП.
25
Треска ги тресе, сън не ги лови! Поомоооощ, изпускаме кокалаааааааа!
26
“ Демократична левица “, “Коалиция за България “, “Лява Българаия “, “ За България “,БСП - визия за България ...сега даже не знам как се казва БСП ....ето вижте колко пъти комунистите си сменят името , само и само да пробият с няколко хиляди гласове ..а БКП Е партия на националния срам особено за Гоце Делчев .
27
Соцалистическия интернационал наред с Кори - пишмян ДЕМОКРАТКАТА ,бродят из Европа като призраци и и скат да завземат демократична и просперираща Европа и да я узурпират и разтурят , като преди това я ограбят и обезценят и идва Путин и прави нов Вършавски договор и СССР ..
28
Наблюдава се желание за партийно интриганство отвън, докато хората в тази партия си обсъждат проблемите вътре. Търсят се увеличителни стъкла ("медии" със "специално предназначение") за осигуряване на близък план за нормалните тук-таме охкания и ахкания в партийната им мрежа и създаване на впечапление за хаос и брожения сред тях. Искат го и външните им противници (дето стоят на куц крак в момента заради собствените си проблеми) и вътрешните - дето бяха насметени от К.Н. Сега някои "вътрешни" и "външни" действат заедно, защото и в "бизнеса" си са заедно - еднакво отдалечени от истинската идея на тази партия и еднакво недоволни от К.Н., която се видя с кауза да им попречи. Затова и заедно се опитват не К.Н. да отстрани тях, а те нея. Заедно плачат, че бсп "загубила" изборите, въпреки че герб били страшно закъсали заради корупционните си скандали. Но кой разкри и кой говори за корупционните скандали. Нали точно К.Н. и нейната "приближена" гражданска квота, които "вътрешната опозиция" и външни противници обвиняват, че били говорели за корупция, а не за светлото европейско бъдеще. Истината е, че бсп изпревари герб на тези избори и го направи сама. А герб се улови за 7-те процента сдс-публика и някои земеделци, да се обединят, че заедно да изпреварят бсп. "Двубоят" БСП-ГЕРБ е спечелен от бсп и то от К.Н. и Е.Й., но последните не можаха да спечелят от герб и остатъчното сдс, взети заедно.
29
Google плати за всеки дълъг период на работа онлайн от $ 18,000 до $ 26,000. Получих 24 836 щатски долара преди месец от Google, когато работех у дома за 2 до 3 часа всеки ден. Всеки човек може да се присъедини към тази работа и да започне да печели в мрежата като мен веднага след тази уеб страница. за повече............>>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m
30
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
31
АЛО .................... ПИК !!!!!!!!!!!???????????????? КАКВО МУ Е НЕЦЕНЗУРИРАНО НА 30 ????????? ЧЕ ЦИТИРАМ ЧЛ2 НА БСП !!!! ЧЕ БИБЛИЯТА ПИШЕ - ПОСЛЕДНИЯТ ЖИВЯЛ В РОБСТВО , А АЗ КАЗВАМ , ЧЕ СЛЕД ПОСЛЕДНИЯТ ЧЕРВЕН , БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТРЪГНЕ ПО НОВ ПЪТ ??????????? РАЗОЧАРОВАТЕ МЕ !!!!! ВИЖТЕ СИ ФИЛТРИТЕ !!!!!!!!!
32
"Ас комунизъма никогаш не съм го обичал,а социализъма е едно недоносче ама савецките другари така казваха......." Из докоментите на БСП/БКП/болшевики!!!!!!
33
"Ас комунизъма никогаш не съм го обичал,а социализъма е едно недоносче ама савецките другари така казваха......." Из докоментите на БСП/БКП/болшевики!!!!!!
34
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
35
Да благодарим за мнение-32-33, допълващо с цитат от любимия и на казанлъшките социалисти "БАЙ ТОШО" какво е СОЦИАЛИЗЪМА, за който в плачевното си писмо също като "антифашиста" Крум Василев се тревожат за изчезването на думата СОЦИАЛИЗЪМ и изобщо ТЕМАТА ЗА СОЦИАЛИЗМА ?!
36
Вижте сега: който иска да си празнува Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин, Хитлер, и каквото там си иска. Това е то демокрацията. Важното е децата ми, внуците ми и децата и внуците на всички нормални българи да знаят и да помнят, че изброените по-горе са исторически личности, автори на човеконенавистни и мракобесни идеологии. По тяхно време и по тяхна инициатива са избити милиони европейски граждани, включително и десетки хиляди българи. И да помним- техните наследници- НЕ БИВА ДА ПОЛУЧАТ ВЛАСТ! НИКОГА!
37
БСП-Казанлък си иска Нинова за лидер.Атова "кърваво" писмо е спретнато от дъртия номенклатурчик Георги Захариеви неговите протежета.Ако сте свестни журналисти от ПИК и отидете в Казанлък и разузнайте за имотните земеделски мошенничества на Захариев и неговата щерка установила се в центъра на София!!!! Той не може да преглътне,чесоциалистите се разбонтуваха на авторитарното му командване.Беше наложил за председател на БСП в Казнлък за софиянец идваш по 2,3 пъти в седмицата в Казанлък Местните се разбонтуваха и си избраха мессната социалистка Румяна Друмева .Сега той и няколко негиви мекерета пишат кървави писма , дават интервюта срещу Нинова.Срам!!!!!!
38
"Кървавото" писмо срещу Нинова е ссъчинено отдългогодишния номенклатурчик Захариев наложил преди години запредседател на БСП Казанлък софийския жител Станимир Стефанов(семейството му живее в София)Стефанов идва в Казанлък за 2дена през седмицата.Местните социалисти се разбонтуваха и си избраха местнаата социалистка Румяна Думева Захариев не можа да го преглътне и само плюе срещу избора на Друмева. А Яница Стаанчевае казанлъшката любов на Станимир Стефанов( демек любовницата му)
39
Наистина Нинова и Милиончева зпочнаха да скитат като призраци из Европа - ту са тук , ту са в Европа. Лаура Кьовеши пак е питала кога Милиончева ще се "завърти" към Европарламента , че да започне разследване на далаверките и. Пита Кьовеши , но не могат да открият Милиончева - ту е в България ,ту е в Европа , ту е на Вирджинските острови , ту е в Белград ! Ееееееех , разследващ джурналист-социалист да си в България !!!
40
отговор на коментар
Кажи бе галош БСП кога са управлявали сами .Не се ли надупиха те на ДПС и НДСВ само и само да налапат кокала.Малоумник.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 25598
архив

Едно дете отива до магазина и пита магазинерът:
– Здравейте , да имате свинска глава? – попитало момчето
– Да, имам! – отвърнал магазинерът…
– А имате ли телешки език ?
– Да, имам! – учудено отговорил магазинерът…
– А случайно да имате рибешки очи –
– Да момче, имам! – погледнал го отново съмнително магазинерът…
– Еее ти си бил много грозен бе !

няма нови новини
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
сега
1597
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов с ключов коментар за националната сигурност и НАТО (СНИМКИ)
x
Приложение за телефон засича земетресенията и предупреждава (ВИДЕО)
x