Вход
София
Времето в София 15 o C

САМО В ПИК: Валери Симеонов с горещ коментар за мелето в Куклен: Оръжие, при агресия срещу полицията! Само така ще има ред и законност

САМО В ПИК: Валери Симеонов с горещ коментар за мелето в Куклен: Оръжие, при агресия срещу полицията! Само така ще има ред и законност

на 29.04.2019
100123
28
САМО В ПИК: Валери Симеонов с горещ коментар за мелето в Куклен: Оръжие, при агресия срещу полицията! Само така ще има ред и законност
Автор: ПИК
29.04.2019
28
100123

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира специално за ПИК напрежението в Куклен, дошло след като цигани атакуваха полицейски автомобил. Доскорошният вицепремиер говори и за старта на кампанията за евроизборите на партията му и очакванията си около нея.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов представи листата за коалицията си за евровота (ОБНОВЕНА)

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов представи листата за коалицията си за евровота (ОБНОВЕНА)

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов представи листата на...

на 24.04.2019

- Г-н Симеонов, поредно напрежение, предизвикано от представители на циганския етнос стресна страна навръх Великден. Този път в Куклен. Докога ще издържи обществото на подобни неща?

- Закъснението за приемането на Закона за шума вече дава своите негативни и дори, бих казал, пагубни резултати, за голямо съжаление.

Само че, за това закъснение трябва да търсите вината в мнозинството и най-вече в ГЕРБ, които бавят разглеждането на този законопроект на второ четене. Защото той вече мина на първо четене.

- Как ще помогне той?

- В този законопроект съм заложил превантивни мерки и система, която работи безотказно, тъй като изцяло нещата са в ръцете на Министерството на вътрешните работи.

И конкретно за случая - ако законът бе в сила, полицията щеше още при първия сигнал за силна музика да конфискува уредбите, да наложи акт и така бързо да се приключи с въпроса. Когато обаче нещата се изтърват и се остави да се стигне до саморазправа между граждани и цигани, ето резултатът какъв е.

Съжалявам, че пак връщам към моите законодателни инициативи нещата, но всичко това е продиктувано от двугодишния ми опит, който е натрупан с проблемите по Черноморието, по циганските махали в България. Така че, просто България има нужда спешно от такъв закон.

И случилото се в Куклен го показва.

Не на последно място, в случай на каквато и да е агресия срещу служебни лица от Министерството на вътрешните работи, е крайно време министрите и управлението на държавата да дадат право на полицията да използва оръжие.

Аз съм сигурен, че няма да има такава ескалация на агресия от страна на циганския етнос, ако при един такъв случай на нападение на патрулка, на полицай, имаме няколко простреляни нападатели. Не казвам убити. Посегателството срещу органите на реда или имущество на органите на реда трябва да се наказва с най-голяма строгост и свирепост. Стреляне на месо.

Ако това стане на едно място, бъдете сигурни, че ще приключат всички тези инциденти.

- Няма ли да доведе до още по-сериозни проблеми?

- Ако не се използва оръжие, аз не мога да разбера, защо тогава се дава оръжие на полицаите.

Използването на оръжие, всъщност, е използването на прилагането на сила за прилагането на закона. Тази мярка е навсякъде. Най-вече в САЩ.

Да не би те да не са демократична държава? Всяко посегателство срещу полицай е санкцонирано с изстрел в крайник или някъде другаде.

Така че, за да има ред и законност в България, трябва да има употреба на оръжие. Всичко останало - глупостите за цигански стратегии и не знам какво още, са политически измишльотини. От тях нищо няма да излезе.

Трябва да има практически действия. Това съм го показвал със случаите в Асеновград и Шекер Махала. Трябва да се предприемат веднага и още няколко други мерки.

Няма нужда от много декларации и заклеймяване на циганския етнос. И не става дума само за циганския етнос. Не трябва да се избързва с изводите, докато нямаме всички факти. Защото не е целият цигански етнос проблем.

Става дума само за част от него, които живеят в някакъв техен свят извън законите, даже извън България. Има достатъчно достойни представители на този етнос, които си работят, хранят си децата, образоват ги. Но специално към тези, трябва да се прилага силата на закона с цялата му свирепост.

- Стартира кампанията за евроизборите. Вашите очаквания какви са?

- Влизаме в предизборната кампания за евроизборите с това, което сме свършили. С това сме по-различни от всички останали. Аз съм водач на листата. Аз вървя с името си и с резултатността от година и половина участие в изпълнителната власт. Така че избирателят ще има възможност да избира между хора, които обещават, и други, които са свършили не малко. Така че, в крайна сметка, каквото реши народът.

- Каква кампания като цяло се очертава според вас?

- Самата кампания се очертава вече като поставена върху компроматна база. В нея явно това ще бъде основата на тъканта. Мисля, обаче, че българският избирател е свикнал вече на такива нечистоплътни кампании, така че всичко ще мине и ще замине. В крайна сметка, оценката на хората ще разпредели гласовете.

- Какви са реалистичните ви очаквания за представянето на НФСБ?

- Не ме измъчвайте за това какви са очакванията ми. Няма да отговоря.

Ние се борим за присъствие в европейския парламент. Казах го още при регистрацията на листата. Пък, ако българският народ прецени, че може да ни гласува по-голямо доверие, нямаме нищо против.

Ние имаме подготвени хора и за по-голямо представителство в европарламента. Защото ние сме хора на действието и знаем как да действаме за да защитаваме българските интереси на дела, а не на приказки.

- Казвате „компроматна кампания”. Вътрешните проблеми не изместват ли фокуса от Европа? Все пак говорим за избори за европейски парламент?

- Европейското, както винаги се губи, заради това и не е случайно, че европейските избори са с най-малка активност. Просто защото не успяват да ангажират вниманието на хората. По принцип европейските избори са по-специфични избори. Може би и това определя по-малката активност на избирателите. Не виждам драма обаче в това. Поредни избори и те трябва да се използват. Да се проведат при максимална активизация на участниците.

- Кампанията вече е в ход. Представили сме си листата от достойни хора. Започваме среща с избирателите. Утре (б.р на 30 април) имам четири срещи. В Монтана, Видин, Берковица, Белоградчик.

Сподели:
свързани новини
НЯМА ПРОШКА: Куклен се събуди под полицейска обсада, седем души остават в ареста НЯМА ПРОШКА: Куклен се събуди под полицейска обсада, седем души остават в ареста
Седем души са задържаните след вчерашния инцидент в...
на 29.04.2019
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34883
архив

Учителка задава въпрос на ученик:
- Какво работи майка ти?
- Майка ми е консултант.
- Чудесно! А къде работи?
- Вкъщи - непрекъснато дава акъл на баща ми.

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x