САМО В ПИК: Вижте блокадата на София и къде има КПП-та - тапи се образуваха на Владая и "Самоковско шосе". Задръстване на "Цариградско шосе" няма - проверяват чак на магистрала "Тракия" (СНИМКИ)

Инциденти

САМО В ПИК: Вижте блокадата на София и къде има КПП-та - тапи се образуваха на Владая и "Самоковско шосе". Задръстване на "Цариградско шосе" няма - проверяват чак на магистрала "Тракия" (СНИМКИ)

108721
на 21.03.2020
САМО В ПИК: Вижте блокадата на София и къде има КПП-та - тапи се образуваха на Владая и Самоковско шосе. Задръстване на Цариградско шосе няма - проверяват чак на магистрала Тракия (СНИМКИ)

Напрежение и задръствания царят на КПП-тата около София, на които се пропускат автомобили на вход и изход от столицата. Това се налага във връзка с новите мерки за борба с коронавируса, след като бе забранено да се пътува между областните градове, освен ако не е наложително. 

препоръчано

Желаещите да излязат от столицата са доста повече от тези, които искат да влязат в София, видя репортер на ПИК.

В столицата има общо 19 пропускателни пункта, като на "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе" екипът ни не забеляза такива, но от МВР съобщиха, че те са по-далеч от столицата, с цел да бъдат изключени прилежащите към столицата квартали. 

От днес е ограничено пътуването без неотложен повод между областните градове. Ще се позволява на хората да напускат градовете в случаи на:

- Неотложно пътуване, обусловено от доказана потребност от трудово естество;

- Здравословни причини;

- Завръщане в дома – на настоящия или постоянен адрес.

Всички изходи на столицата са блокирани от полиция от полунощ. Екипи на МВР проверяват превозните средства, както на влизане, така и на излизане от града. Най-сериозни задръствания и колони от автомобили по обед има на АМ „Тракия“ в посока изток от града, както и в района на Владая в посока Перник.

На изхода в посока АМ „Хемус“ и Самоков опашките са по-малко.

На всички места екипите на МВР са с маски и проверяват, освен декларации, и документи за самоличност на водачите. Заради това преминаването през пропускателните пунктове става бавно. Хората, които живеят в близките до София населени места трябва да имат бележка от работодател, която да удостоверява, че заради работата си те трябва да влизат или излизат в града.

Абсолютно всички шофьори се питат от полицаите за причината за пътуване. Ако то е свързано с работа, здравословно състояние или друга адекватна причина, хората няма да бъдат спирани. За осъществяване на мерките на работа е извикан целият състав на СДВР и „Охранителна полиция".

Вижте какво е положението на главните изходи на столицата, заснети от репортер на ПИК:

На "Цариградско шосе" движението е свободно

Патрул проверява на "Самоковско шосе"

На бул. "Ботевгравско шосе" все още няма проверяващи

КПП има и на Владая в двете посоки

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 218
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това