САМО В ПИК: Вижте кой накара Бойко Рашков да иска главите на Биляна и Злати

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Вижте кой накара Бойко Рашков да иска главите на Биляна и Злати

227309
на 19.05.2021
САМО В ПИК: Вижте кой накара Бойко Рашков да иска главите на Биляна и Злати
Автор:   ПИК

Сглобката, при която служебният вътрешен министър Бойко Рашков пожела в ефира на БНР уволнението на двамата водещи на сутрешния блок в БТВ, е направена от шефа на Стратегическия съвет към президента Александър Маринов.

препоръчано

Той е по-известен като агента от Държавна сигурност с псевдоним "Майстора" и близък на покойния Илия Павлов.

Рашков излязъл бесен от телевизията заради въпросите на водещите Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Засегнало го настойчивото им желание да изяснят откъде се е взела шефката на кабинета му Елена Павлова Фичерова - Караиванова и каква е връзката й със забегналия хазартен бос с 19 обвинения Васил Божков.

Както ПИК разкри веднага след назначаването й, Елена Павлова Фичерова - Караиванова е сред основателите на партията на Васил Божков и негов кандидат-депутат.

Рашков веднага потърсил помощ от президентството, за да оправдае неубедителните си отговори.

Идеята Рашков публично да нападне телевизията била на Александър Маринов, който съжителства с шефката на програма "Хоризонт" в БНР Даниела Якова.

Те се възползвали от възможността Рашков да даде интервю пред видната протестърска журналистка от държавната медия Силвия Великова, за да направи пространно изявление, в което да поиска уволняването на двамата телевизионни водещи. Атаката му обаче беше толкова дърварска и безпрецедентна за всички времена у нас, че дори Великова започна да се дави в ефир.

Почти веднага стана ясен и фактът, че Елена Павлова Фичерова - Караиванова е дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ. В официалното съобщение на комисията подробно е описана причината за това - самопредлагане за висок пост заради по-висока заплата, който веднага след това напуска, и конфликт на интереси при усвояването на пари по европейски програми.

Както повечето сценарии на Александър Маринов, които напоследък реализира покрай Румен Радев, този с Бойко Рашков също се провали с гръм и трясък и вместо да му изпише вежди, му избоде очи, тъй като изявлението му по адрес на журналистите от БТВ взриви цялата общественост.

В момента в служебния кабинет кършат ръце и се чудят какво да направят по въпроса, тъй като с изявленията и действията си Бойко Рашков все повече им заприличвал на "луд с картечница върху буре с барут" и най-вероятно накрая той ще опере пешкира. 

Сподели:
Бомба x
5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото 5 продукта, с които да влезем бързо в перфектна форма за лятото
ПИК TV x
РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ) РАЗКРИТИЕ НА ПИК: В един и същ ресторант - Радев празнува рождения си ден с цигански оркестър, Узунов получава дебелия плик (ВИДЕО/СНИМКИ)
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това