Вход
София
Времето в София -2 o C

САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов с горещо разкритие – ето какво ще каже насаме на Борисов

САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов с горещо разкритие – ето какво ще каже насаме на Борисов

на 12.06.2018
79643
21
САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов с горещо разкритие – ето какво ще каже насаме на Борисов
Автор: ПИК
12.06.2018
21
79643

Стабилно ли е правителството и има ли опасност от тежки трусове във властта и управленската коалиция покрай бушуващите конфликти между различни министри в кабинета? За какво е сигнал подадената и приета, а после върната от премиера Бойко Борисов оставка на социалния министър Бисер Петков и ще бъде ли фатална за мира в управлението войната между министърът на туризма Николина Ангелкова и вицепремиера Валери Симеонов?

Вицепремиерът Валери Симеонов ще участва в Международна конференция за Западните Балкани</p><p>

Вицепремиерът Валери Симеонов ще участва в Международна конференция за Западните Балкани

Заместник министър-председателят по икономическа и...

на 12.06.2018

На тези горещи въпроси около напрегната политическа обстановка от последните часове отговори пред ПИК Симеонов и направи и ексклузивно разкритие за какво ще говори на четири очи с Борисов след завръщането му от Израел и Палестина, където премиерът е на тридневно посещение навръх рождения си ден, който е утре.

 - Г-н Симеонов, как ще коментирате готвените от министър Ангелкова промени в Закона за туризма, чрез които ще извади курортите от регулацията на вашия Закон за шума?

- Нямам думи да коментирам това нещо! Тя е член на Министерски съвет, а има решение на Министерски съвет, на взимането на което и тя е гласувала. Гласувала е „за” Закона за защита от шума, който беше приет с пълно единодушие и е пратен след това в Народното събрания.

Сега тя си позволява да отхвърли волята на Министерски съвет, на министрите и на министър-председателя Бойко Борисов, който е подписал този законопроект.

Чудя се и просто нямам представа какво става в тази партия ГЕРБ?! Действително нямам коментар!

- Това може ли да е насочено срещу вас конкретно, заради споровете между вас и това, че дадохте министерството на прокуратурата?

- В отношенията между институции не може да става дума за такива отношения и отмъщения. По-скоро се запитайте къде е направено това нейно изявление – на т.нар. Съвет по туризъм, в който членуват най-крупните бизнесмени от бранша и където, като във всяка подобна организация на най-големите, има два стремеж. Единият е към олигархични взаимоотношения и смесване на бизнеса с политиката, което е естествен стремеж и се случва във всяка държава.

Вторият стремеж е към придобиване на мопонол. И по двете причини виждам основание да се поемат такива ангажименти от министърката. Това е обяснимо, но недопустимо, защото тя като министър трябва да защитава обществения интерес. А обществото не желае повече да бъде тероризирано от шепа самозвани собственици на дискотеки, защото всичко се върти около тези заведения на Слънчев бряг. Хората искат почивка през нощта и подкрепиха закона с масови декларации – и на туристически организации, които плащат после неустойки на западните туристи и губят пари, и на живеещите там, но и на родните летовници. На тел. 112 може да се види колко обаждания има от оплаквания от шума, те са над 80% от курортите през лятото. Същото е и на моя телефон, който открихме миналата година в моя кабинет и продължава да работи.

И на фона на това да се предприемат такива промени от нейна страна, няма друго обяснение, освен да иска да свърши работа на няколко приближени фирми и бизнесмени. Как така хората ще искат тишина на курортите, а ти ще изключваш курортите от Закона за шума. Е за кого ще важи той тогава – за селата и паланките ли?! Това е все едно да се прави промяна в Закона за движение по пътищата и да се изключат от него магистралите и там всеки да си прави каквото иска!

- Как след като са минали вашите промени на обществено обсъждане, на комисии, на Министерски съвет и къде ли не, възможно ли е сега да мине нейното предложение?

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Вицепремиерът Симеонов с тежки думи за оставката на Петков

ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Вицепремиерът Симеонов с тежки думи за оставката на Петков

"Разговарях с министър Петков по телефона и изразих...

на 12.06.2018

- Да, защото то се прави през друг закон. Има такава практика – да въздействаш на един закон през друг закон. И тъй като в момента тече обсъждане на специализирания закон за туризма, тя там вкарва параграф,в който се записва, че законът за шума няма да важи за курортите.

Тя не за първи път ползва тези не особено чистоплътни методи. По този начин през друг закон беше направи опит да се прехвърли контролната функция за издаване на категоризации от Комисия за защита на потребителите към Министерство на туризма, за да бъде в нейните ръце и хляба и ножа – тя да издава категоризацията, тя да проверява.

За мен този въпрос става вече политически и аз ще го поставя на политически съвет. Ще искам лично от г-н Борисов обяснение - не като министър-председател, защото като такъв не мога да му искам обяснение, но ще искам като лидер на партия ГЕРБ да ми каже: Каква е тази партия, в която техен министър и вероятно член на партията, отменя решение на Министерски съвет, на нейната партия и на нейния лидер и премиер?

- Не си ли говорите в Министерски съвет за тези неща, нямате ли политически съвети, за да обсъждате тези неща, защото ви обвиняват, че го правите през медиите?

- Ние не сме се събрали да си говорим или да не говорим, а сме избрани на вършим работа. Това, което правя е за решаване на проблемите на туризма. Като например и промените в трудовото законодателство, за да се осигури достъп на работници от трети на ЕС страни, защото туризмът се задъхваше за работни места.  Това го направи моят кабинет, а не Министерство на туризма.

Постижение на моя кабинет е и осигуряването на директна транспортна връзка между България и Одеса.

В резултат и на проверките ни от миналата година имаме много повече внесени данъци от туризма за миналата година, много по-поносими нива на шума.

- БСП преди минути заявиха, че ще искат вот на недоверия във връзка със сигурността. Ще има ли успех този вот и има ли основания?

- Няма да има успех, защото няма никакви основания. Не мога да отрека правото им да искат вот на недоверие и оставки, за да подчертаят себе си като опозиция, но никакви основания нямат и няма да мине.  На всичките им аргументи кое влияе зле на държавата ще кажа само, че на държавата влияе зле, когато няма силна опозиция и приключвам.

- Одобрявате ли решението на премиера Борисов да върне на поста му Бисер Петков?

- Да, аз бях против тази оставка и го заявих днес още сутринта пред медиите. Категорично съм против безсмисленото искане на оставки от хора, които си вършат работата и разбират от нея. Смяната на позицията на Борисов е правилна и я одобрявам, но е добре да се анализира повече преди да се правят като цяло подобни действия, а не да се вземат прибързани решения, които после да се променят.

- Обсъждали ли сте в Министерски съвет дали наистина трябва 300 млн. лв. за хората с увреждания?

- Имам представа за какво става дума и съм против да се изсипят тези пари. Тези 300 млн. лв. не са на Борисов, на Горанов или на Петков, а ваши – на целия народ. Трябва внимателно да се оперира с държавните пари от данъците на хората. Нима няма други групи от обществото, които да са в незавидно положение. Нима самите болни хора, а не само тези с болни деца, са по-добре? Трябва внимателно да се обмисли, преди да се вземат прибързани решения.

Покрай европредседателството обществото някак се съсредоточи върху различни проблеми, които си представяше, че като с магическа пръчка ще се решат в рамките на 6 месеца, нищо че са трупани с години. Това няма как да стане. Бюджетът е един и същ и не може всички да бъдем негови душмани. Министър Горанов е прав да е резервиран и да пази държавните пари.

Нуждаем се от реформи, и то сериозни. Ние от НФСБ и „Обединени патриоти” успяхме да ревизираме правилата за инвалидните пенсии, както бяхме обещали, защото там изтичат много пари. Там се краде в престъпен съюз с част от телковете, където се раздават срещу заплащане решения и се дава инвалидност на здрави хора. За да харчиш, трябва да имаш нещо в тази хазна. Тези пари за мнимо болните изяждат парите на истински нуждаещите се. Същото е и със социалните помощи. В момента трудовият пазар се задъхва от липсата на няколко стотин хиляди работници, а от друга страна 400 000 са трайно безработни, които не желаят да работят и ги издържа обществото.

Който иска да се дават повече пари, да каже откъде да се вземат.

Аз от една година това правя – събирам пари. Ето с тези проверки по морето миналата година вкарахме няколкостотин милиона миналото лято повече спрямо предходната – над 300 млн. повече спрямо 2016 г. В законопроектите, които предлагаме също се предвиждат такива правила за леглобазата, после и за сервизите. Да, тези закони не са популярни и колегите ми от „Обединени патриоти” се разсейват, защото не е популистко. Но аз не съм политик и не се имам за такъв. Стремя се в този период, докато имам възможност и съм в изпълнителната власт и като съм обещал на хората да работя, да направя нещо, което да е полезно и трайно за държавата.

 

 

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(21)
1
Имам съмнения, че когато са насаме,Бойку и Валери се опипват!
2
Даа ,,Ангелкова e член на Министерския съвет ,но интереса и май е другаде. "Hационален борд по туризъм" който подкрепя отмяната на закона на шума за курортите , имат около 10 членове Cправка управителен съвет: Красимир Гергов (ДС ченге , фирма "Пиеро97" извор на тв рекламата която захрани bTV, и акционер в телевизията),Поли Карастоянова (отстранена от ПГ „Патриотичен фронт“ заради лобизъм в полза на Домусчиев-Пещерска),Ветко Арабаджиев( Вълчо Кузмов Арабаджиев , агент „Стефан” към ОУ на МВР-Пловдив, отдел Държавна сигурност, после във времената на Иван Костов е от дарителите на пловдивското СДС) , Мартин Захариев и други подобни.
3
Винкела с тоя шум се оля. Аз отивам на море да отпусна душата и да изплющя някоя рускиня или германка. Но без алкохол и дискотеки това не става. Винкела нека гони шума в градовете, но в курортите, нека има олелия. На който не му харесва да ходи във Вършец на санаториум, и да плющи червени дърти бабички , като баба Лена и Импексовата курабия там. Аз ходя на море, за да плющя млади курабии и червени джендъри по морето, а без гюрултия не става..
4
Този кога ще хвърли оставка и ще върне всички пари,които е взел.Лидера не вижда ли,че този се е устремил да вземе мястото му....Лидера с коя мадама ще празнува утре Рожд.ден???
5
Шарже ла фам.
6
Прав си, но опипват на Импексовата дърта биволица, големия пърдялник. Това да не ти е СС Момата, да го лапа на Чалмата, когато крадоха в коалиция- 3 в едно!!!
7
МАСОНА ЧИФУТ ШУМЕН КАБЕЛАРОВ, НЕИСТОВО СЕ СТРЕМИ ЗА ТРОНА НА ВИНЕТУ. .....В ТОВА СИ ПОДЛО НАЧИНАНИЕ НЕ ПОДБИРА СРЕДСТВА. ...
8
Ясно е защо ни сочат като пример за корупционна държава.Министерство на туризма се отмята от взето решение, за да защитава интересите Бивши ДС ченгета със съмнителни милиони и и подчинените им мутри....
9
Коя стара кака ще празнува с Лидера утре рожд.ден???Честито и наздраве!!!
10
А ми какво ЩЕ КАЖЕТЕ за вашите ЧЕРВЕНИ БУРЖУА А товарищи от так трябва да се почне и когато върнат ''законно придобитите'' имоти май многократно ще превиши Вътрешния продукт които сега е във тяхни ръце.Но нищо сега на есен ща видим какви сте ги бъркали след светлата дата 09.09.1944г и тогава ще видим дали пак ще пеете същата песен...Или ще има ''парлу ву франсе'' но на ДРУГ език......????
11
А бе ТЪПАК нали ти дадох адреса на по-по другаря които няма да те опипва са ще те завърже като прасе за дърво бягаш бягаш и накрая сам лягаш ще свали сомбрерото за да скиба по-добре и ще започне да рендосва онова образувание отзад докато не го вкара във добър външен вид.А адреса Е:Максико товарищ Роберто Ескиреал Кабрера от Сантильо 54 г. 48см ренде вчера го пишеше но тъй зает със глупости и пропустил......
12
РОШАНА Е.БАНА... .Даже ТРОЛ не стана от теб.....НО .... ПУТКА-ДА ...!!!!!!.....Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
13
Има хотел „Оазис Вип Клуб“, брутално построен върху плажа на Слънчев бряг - има корупция в България, няма хотел „Оазис Вип Клуб“ – има воля за борба срещу корупцията. (Хотелът е въведен в експлоатация през 2006 г., разположен е на нула метра от морските вълни и е заобиколен от естествени пясъчни дюни.) ++ Има незаконни дискотеки на плажа на Слънчев бряг - „Бедрум", „Какао бийч", „Дъ Уан" и „Кубанита" - има корупция в България, няма незаконни дискотеки - има воля за борба срещу корупцията. (Огромните заведения се водят „Преместваеми обекти“ с лиценз на „Нощен бар 4 звезди“, издадени лично от министър Ангелкова.)
14
Симеонов е вицепремиер на Р .България, а нито една медия не го отразява сериозно, а защо.
15
Приятел, Валери Симеонов не го отразяват защото много ги е страх да не би НАРОДЪТ да не види кой служи на народа и и как се старае да се спазват законите. Спомни си как тиквочев как го показваха за щяло и нещяло как режи лентички, и всекидневно облъчваха мат’ риала че видите ли : аз Ви построих аз а не някой друг аз
16
Той е председател на партия НФСБ, но не бил политик ! Ето това не го разбирам. Крайно време е обаче Балевски да разбере , че Ангелкова е човек на мутрите. За това първата мутра в държавата я държи за министър в трите си правителства. Кунето Ангелкова не може да взема без да дава и без знанието на Примата от Банкя. Балевски няма да бъде допуснат до парите, ще продължи да прибира тонколони и микрофони по Слънчака и ще хвърля къчове от радост , уж че е свършил нещо "за хората". Жалбата му пред Прокуратурата срещу Министерството на туризма ще бъде приложена към дело и оставена без движение. Няма как третата свиня да му yйдиca на акъла, тъй като тя е в кочината на първата свиня. Балевски, съжалявам те.
17
Ангелкова НЕЗАБАВНО на турската граница! Да плаши с ангелското си личице пришълците. Така, най-сетне ще направи нещо смислено за Родината ни! ГАРАНЦИЯ, че пришълците ще заобикалят ОТДАЛЕЧ БГ-ТУРСКАТА граница и ще пращат зловещи снимки и СМС-и на роднини и близки да избягват България...
18
откакто отиде в Холивуд и си направи снимки с някои актьори приходите от филми са спаднали с 20 % и вече е обявена за персона нон грата там
19
отговор на коментар
Ти си пълен идиот!
20
Като ви казвахме да не влизате в коалиция с ГЕРБ,не ни послушахте!Колкото повече ги крепите на власт,толкова повече ви пада подкрепата на избирателите!Не може да се преборите с мутрите от СИК,ВИС,ТИМ,ДПС създадени от бившето ДС на БКП,ако нямате абсолютно мнозинство!
21
отговор на коментар
.......
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Какво е мнението ви за протестите в България?
архив

- Скъпи, отивам на урок по езда.
- Знам скъпа, конят звъня вече два пъти по телефона…

няма нови новини
Днес: 113
hot
най-четени новини в момента
сега
2747
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Шефът на МВР Младен Маринов пред ПИК с последна информация за обстановката в страната: Протестите приключиха, всичко е спокойно (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Ето кой размер издава дали мъжете са кръшкачи
x