Вход
София
Времето в София 20 o C

САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов с първи коментар след решението на ВКС по делото срещу Домусчиеви: Това е първата стъпка към борбата с олигархията!

САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов с първи коментар след решението на ВКС по делото срещу Домусчиеви: Това е първата стъпка към борбата с олигархията!

на 09.11.2017
149662
30
САМО В ПИК! Вицепремиерът Валери Симеонов с първи коментар след решението на ВКС по делото срещу Домусчиеви: Това е първата стъпка към борбата с олигархията!
09.11.2017
30
149662

Безпрецедентно решение на ВКС е на път да разбуни духовете в държавата и да нажежи напрежението до червено. Само преди минути вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че ВКС е уважил иска на държавата срещу приватизаторите на Български морски флот и отмени решението на арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата.

Върховните съдии са решили, че арбитражният съд не може да промени приватизационния договор, тъй като в закона има изрична такава забрана, която е поставена там. Какво ще последва за Домусчиеви след това решение и ще върнат ли на държавата 50 млн. лв., които дължат по неустойки и искат да спестят с решението на Арбитражния съд? По тези въпроси потърсихме за коментар вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов, който единствен се осмели да повдигне тази тема. 

Интервю на Гергана Ингилизова 

- Г-н Симеонов, само преди няколко месеца повдигнахте единствен въпроса за нередностите в БМФ от страна на Кирил Домусчиев. Вече има излязло решение на ВКС, както стана ясно от ваша публикация във Фейсбук. Бихте ли коментирали какво следва оттук-нататък?

- Отменя се решението на Арбитражния съд, делото се връща в началото. Търговско-промишлената палата отново трябва да се произнесе по него, но доколкото моите юристи ме информираха, мотивите са много сериозни. Смятам, че този път няма да има купени решения на Арбитражния съд. Вниманието на кабинета, но не само неговото, а цялото внимание трябва да е насочено в това дело.

- Не за друго, а защото е уникално дело, може би едно от първите, насочени към олигархията в България...

- Не може безнаказано да приватизира, да унищожава работещи и печеливши предприятия, да уволнява хиляди хора и накрая нагло да не иска да си плати неустойките за безобразията, които е правил. Искам да обърна внимание, че това е първата стъпка, ако си спомняте аз се зарекох да заведем и второ дело, срещу самата приватизация, която според мен е направена по абсолютно престъпен начин и в абсолютен ущърб на интересите на държавата. 

Както си спомняте, имаше над 20 кандидати за приватизацията, чужди фирми, едни от най-големите от бранша, с богата история и изведнъж на последния етап остана само един състезател, въпросната „Кей Джи Маритайм Шипинг“, която спечели подаръка на ниска цена. При оценка над 1,3 млрд. лв. те закупиха БМФ на цена от 400 млн. лв. За това също ще бъде подаден сигнал и ще искаме съдът да се произнесе и по този въпрос. 

Искаме всички да видят, че няма давност и рано или късно всеки подлежи на съответните санкции, които са според закона. 

- Не се ли притеснявате, че атаките сега срещу вас ще станат още по-ожесточени? Видяхме какво стана когато внасяхте сигнал до прокуратурата срещу Кирил Домусчиев и скандалът в който ви забъркаха от Нова телевизия. Очаквате ли да се опитват да ви притиснат?

- Мен трудно може някой да ме притиска, но очаквам всякакви измислици. Искам дебело да подчертая, че това ще стане или през Нова телевизия или през Би Ти Ви, защото това са двете телевизии, в които са поръчките. Могат да ви измислят всякакъв компромат, така че по-скоро чакам компромати.

Да не говорим, че от гледна точка на опозицията това ще е подходящ момент и няма да се изненадам, ако направят две в едно, да изкарат някакъв компромат, но определено ще бъде радушно посрещнато и доразлаяно от опозицията. Със сигурност ни очакват интересни дни. Не мога да не призная, че има един такъв динамичен начин на живот, като виждам как всички се активизират. 

- Казахте Нова и Би Ти Ви, но има и други електронни медии, които също не щадят сили срещу вас?

- Видяхте как при измислената заплаха за Нова телевизия, за която съдя всички тези лъжци, наречени медии, видяхте тогава как се обединиха и хората около протестърите, и Зелените, от ляво и стана един такъв тюрлюгювеч...Просто трябва да ви кажа, че спокойно може да ме наричат шеф Симеонов. 

- Очаквате ли, освен да нападнат вас, да има и атаки срещу съда?

- Това е решение на съда, приема се и точка. Съдът в случая връща справедливостта, връща надеждите на хората, че не целият съд е корумпиран, че има и почтени съдии. Тук става въпрос за пряка защита на националните интереси. В какво може да ги упрекнат? Че не са дали възможност на братя Домусчиеви да спестят едни 50 млн., които трябва да дадат на държавата, заради безобразията, които е свършила тяхната фирма? Не ми се вярва, че някой може да го направи. 

 

Сподели:
Напиши коментар »
(30)
1
ИНТЕРЕСНО СТАВА... TIKWATA ЩЕ СКРИЕ ГЛАВА В ПЯСЪКА, ЩЕ ОПИТАТ ДА ПОТУЛЯТ КРАЖБИТЕ СИ КАТО РАЗКРИЯТ ДРЕБНИТЕ РИБИ. ТО ДРЕБНИ, ДРЕБНИ, АМА ВРЕДНИ. ДАЛИ НЯМА ДА ИМА ВТОРИ ЛУКАНОВ... И ДАЛИ ТОВА НЯМА ДА БЪДЕ БЪЛГАРОКИЛЪРА, ЦЯЛ НАРОД ЩЕ ТЪРЖЕСТВУВА ТОГАВА. ОТ МОЙТА КЛАВИАТУРА НА БОЖИЯ ЛАПТОП!!!
3
Синеонов всеки "майстор" има майстор! Затова има и мандати в управлението!
4
Първият братовчед на Бойко Борисов държи може би най-голямата хапка в шуро-баджанашкия бизнес у нас – управлението на външния дълг. Продан Борисов – братовчед по бащина линия на премиера, е собственик и управител на офшорката „Дебт Асет Кепитълс“, регистрирана в Бахамите. Именно на нея с решение на УС на БНБ е възложено „текущото управление на свободните дългови наличности“. Т.е. Продан Борисов държи всичките ония 16 милиарда заеми, които братовчед му изтегли, и прибира печалбите от въртенето им. В същото време, държавата плаща лихвите по самия дълг. Г.Н.
5
А ,като чука началничката си на кабинета в Прага(и на други места)......пък тя и НСО обслужва......пък мъжа и знае...абе “Малката патриотска булка”-де.....или!
6
На тролчетата от Позитания е безкрайна ! Голяма злоба, голяма ярост, когато се засегнат червените олигарси! То бива бива, ама цала Биволица (Нинова) за мезе не бива, много е дебел лакомия и задник !
7
През 2008 година, в резултат на проведена приватизационна процедура, „Адванс Пропъртис” ООД чрез дъщерното си дружество „Кей Джи Маритайм Шипинг” АД става собственик на 70% от капитала на „Параходство Български морски флот” АД, компания корабособственик с над 125-годишна история.... Домусчиеви предлагат 440 милиона лева за 70% от дружеството. Фирмата на Домусчиев смята да инвестира 779,8 млн. лв. в проекта за първите десет години..... Премиер - Сергей Станишев . Тройната коалиция - от 17 август 2005 до 27 юли 2009 ! На печелившите ЧЕСТИТО !!!
8
БРАВО,БРАВО,БРАВО СИМЕОНОВ....НАМЕРИ СЕ ЕДИН БЪЛГАРИН КОЙТО ДА КАЖЕ НА АРБИТРАЖНИЯ СЪД ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е.....Е.......НАЙ-ВАЖНОТО...
9
Дам.. А кой трябваше да сезира прокуратурата, чв въпросния ГЕ/йосан Домус не изпълнява приватизационния договор. Кой ли беше премиер от 2009 до сега, нещо не си спомням, ти как мислиш? На печелившите ЧЕСТИТО !!!
10
Браво! Смятам, че присъствието на Патриотите във властта е полезно за България!
11
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
12
KЕЦЕНЗУРЕН Е ПикЛИВВИЯТ ВИ САЙТ, ДОЛНИ БОКОГЪЗОБЛИЗЦИ
13
От времето когато бях юноша,съм запомнил едни думи на моя дядо-Хайдутина само по-голям хайдутин го хваща.
14
Винкел, ти такъв го наби на Киро Гела че венците ми посиняха още повече.
15
В очакване сме да бъдат приети промените за отмяна на давността по отношение на всички онези сделки, свързани с престъпната приватизация в България. Ако това управление даде ход на тази истинска борба с олигархията и разигралата се корупция тогава и сега - от същите тези приватизатори, тогава наистина можем да кажем че преходът върви към своя край.
16
Сега Параванов заедно с Тиквата дето подариха на Домуза ПБМФ и си взеха комисионните ще ги върнат ли.Тиквата се ската в ПЕСовете и си кюта там е добре с хубавите парички от подарената продажба!А Домуза ще върне ли моряците които изгони и моряците които бяха принудени да търсят препи5ан8е в чужди фирми ще ги върне на работа?!
17
МИРИЗЛИВИТЕ ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ БУШМЕНОЗАДНИКО ЛИЗЦИ СЕ РАЗВРЕЩЯХА В ОПАЗВАНЕТО НА ПРТИЯТА МАЙЧИЦА БЪЛГАРОУБИЙЦА ОТ 1944Г!!!!!
18
Споко, нищо няма да се случи. Всичко ще бъде потулено след разтакаването по съдилищата... ДО БОЛКА ПОЗНАТАТА СХЕМА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. Ще се оправи единствено след една огоромна чистка предхождана от РЕВОЛЮЦИЯ. САМО ЧЕ, ДЕБИЛИТЕ СА НИ МНОГО...
19
Симеонов организира на най-високо равнище трафикът на мигранти през страната.
20
Ако не е Симеонов да разбива олигархията на бушменаката партия трудно се нанира друг като него!Никакви организации на високо и ниско ниво за трафик на мигтанти не е организирал никога, а това са пак огромните ментърджийства на червените играчи щото са напъшно безсилни да вземат някаква власт!!!
21
Вярва ли, че ще бъдат платени тези 50млн.?
22
Еваалла валерко, бой с винкела по гелосаната крутуна!
23
То всичкото от хубаво по хубаво ама дали моят хладилник ще усети нещо от това или по скоро ще бъде поредната пушилка от ден до пладне
24
ТАКА СТАВАТ ИГРИЧКИТЕ ИЗВЪН ТЕРЕНА! МОЖЕМ ДА СЧИТАМЕ, ЧЕ РЕФОРМАТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БГ ЗАПОЧВА ОТ МОМЕНТА, КОГАТО ЗАКРИЯТ АРБИТРАЖНИТЕ /АВАНТАЖНИТЕ/ СЪДИЛИЩА. ТАКАВА СБИРЩИНА ОТ ОБИРДЖИИ ЗАЩИТЕНИ ОТ СЕГАШНИТЕ ЗАКОНИ НЯМА !
25
Бойко, как без пари си направил ГЕРБ? Единствено вярно е, че ти лично не си дал и един лев! Само си прибирал. Твоите копои обикаляха фирмите по списък и изнудваха всеки работодател за пари. Така , както ти го правеше преди години по магазините и кръчмите. Забрави ли Фидосова? А Флоров?Питай монтанчани как ГЕРБ са правили избори и от къде са парите. Питай и варненлии и пловдивчани, и видинлии! Питай Тошев, как ходеше с фирмаджии до банките, за да изтеглят пари за ГЕРБ, а хората им оставаха без заплати! А помниш ли, че изнудваше и печатниците да ти печатат плакатите, а после твоите маймуни забравяха да платят и ако някой се обадеше му затваряха печатницата! Питай Евгени в Благоевград, още си пази твои плакати , за да ги плюе вечер. А как рекетираше хората да внасят пари, заради участието в листите ти? На избираемо място място - 50 000, следващите по 30 000, а последните по 15 000. Мой приятел, който бе в листата на ГЕРБ Видин през 2009г, още си плаща кредита с който ти финансира "безплатната" кампания! А Фаса забрави ли го? А ботевградският тигър, дето ти донесе чантата с "шесте нули" ? А свищовският ти любимец? Ами Цветанов е още жив, питай него. Питай го дали някога е платил в заведение, дето събираше "актива" по места ? Питай го кой е плащал.Той е прибрал от бизнеса повече пари от НАП! Питай и за фалшивите фактури, с които ГЕРБ отчиташе разходи, а партийните ти мишки по офисите крадяха парите! Как учредителите в началото даваха пари за дейност и кампания, а спуснатите от Цветанов парашутисти тъпчеха парите по джобовете си , без документи и отчети! Питай Цецо и за мутрите във всяка област, които наричахте ПР-и и които прибираха по 40 000 на калпак, откъде са парите? Щях да забравя, питай и Пеевски, Кой ти плащаше телевизионните клипове и участия? Той не е забравил! ГЕРБ имаха регистрирани почти 30 000 застъпници, без да броим наблюдателите. По 40 лева на човек, това са 1 200 000 само за тях, ти милионите май не ги броиш за пари?! Или понеже не си ги дал ти, значи е безплатно?! А от къде са парите? От БОЕЦ питахме и прокуратурата и ... се оказахме ние разследваните! За съжаление "безплатно" няма и народа плати жестока цена за твоето твоето управление. България загуби децата си, над милион и половина млади хора избягаха от мутризацията и бойковизма. Мафиотизирани институции, зверска корупция, мизерия и отчаяние.
26
И сега като се развихри една борба с олигархията , само стой и гледай! Олигарх за цяр няма да остане. Голям смях!
27
По-добре Валери Симеонов в правителството отколкото дебилите от БСП и техните дружки Ахмед Доган , Карадайь и Данчо ментата .
28
Абе защо нашата партия Бсп ни направи на няколко пъти купонна система и ни оставяше чак и без хляб и всичко това в нашите красиви времена когато си сменихме режима от Бкп на Бсп?!?!????Защо нашата любима партия събаряше на някоколко пъти банковата ни система и ни биеше да и бачкаме за да имат какво да обират от нас след 1944г и след 1989г?!¿!????
29
Крадливото цигане от Долни чифлик вече настъпи мотиката.
30
Крайно време е киро гела да го д ха!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13795
архив

Студент от Саудитска Арабия пише имейл до баща си:
"Скъпи татко, Берлин е чудесен. Хората са вежливи, храната е добра и тук наистина ми харесва. И въпреки това имам един малък проблем. Чувствам се малко засрамен да идвам в университета всеки ден в златен мерцедес, докато всичките ми учители и колеги идват с влака. 
Твоят син: Нассар"
След известно време бащата отговаря на писмото: "Скъпи сине, преведох 20 млн. долара по сметката ти. Моля те, не засрамвай повече семейството. Купи си влак и ти!".

няма нови новини
Днес: 130
hot
най-четени новини в момента
сега
2923
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Министър Младен Маринов с ексклузивен коментар за щетите от летните бедствия
x
САМО В ПИК: Хороскопът на топ астроложката Алена - ето как започва новата седмица за зодиите
x