Вход
София
Времето в София 25 o C

САМО В ПИК! Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред медията ни за екшъна в правителството: Зеленият рекет е повсеместен!

САМО В ПИК! Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред медията ни за екшъна в правителството: Зеленият рекет е повсеместен!

на 07.12.2017
93002
21
САМО В ПИК! Вицепремиерът Красимир Каракачанов пред медията ни за екшъна в правителството: Зеленият рекет е повсеместен!

Коалицията ГЕРБ -Обединени патриоти отново се разтресе вчера след инфарктно заседание на Министерски съвет, на което избухна спор между премиера Бойко Борисов и двамата вицепремиери от Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Причината бе така дългоочакваното осъществяване на проекта за втори лифт на Банско.

Правителството трябваше да реши дали да даде старт на този проект, който се точи и обсъжда вече години наред. Пред сградата на „Дондуков” 1 се събраха 15-ина „екозащитници”, които редовно рекетират заедно с жените и роднините си всяка власт, за да оправдаят субсидиите си от чужди грантове, сред които и проваленият политик Христо Иванов и главата на Зеления октопод Тома Белев (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Въпреки зеления рекет коалиционните партньори на ГЕРБ от „Обединени патриоти” са категорични, че не бива заради 10 човека да се спира поминъка на стотици хиляди, както и развитието на българската икономика и туризъм, още повече, че вече са правени десетки обществени обсъждания и екооценки, които са завършили успешно и няма пречки пред проекта. Вицепремиерът Валери Симеонов дори направи специална среща, на която събра различни еколози, които също дадоха зелена светлина. Пред ПИК вчера той заяви, че има разногласие в кабинета по темата и напрежение в коалицията и бе категоричен, че няма причина за отлагане, както юридически, така и морално.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов също е на мнение, че този проект трябва да се реализира за благото на целия район и за развитието на туризма и икономиката. Ето какво още каза той след инфарктното заседание единствено пред Агенция ПИК. 

Интервю на Гергана Ингилизова

- Министър Каракачанов, след публикуване на вчерашната стенограма от заседанието на МС стана ясно, че правителството отново отлага изграждането на втори лифт на Банско. Означава ли това, че десетина самозвани еколози могат да определят едно такова важно решение и чрез рекет да влияят на решението на властта по всички важни проекти?

- Правителство, което се интересува от икономическото развитие на България, не трябва да се поддава или предава. Ако погледнете – рекетът е повсеместен. Тук рекетират за път, там протестират за проект за развитие, на друго място някой друг чиновник спъват, после някой друг депутат и така излиза, че все някой нещо рекетира и икономически нещата се случват по-бавно, отколкото трябва. Защо?! 

- Ако все пак се даде зелена светлина, възможно ли е догодина вече да виждаме напредък по този проект, защото е ясно, че и този сезон хората ще се редят на опашки, а отливът на туристи от чужбина заради това е сериозен?

- Първо искам дебело да подчертая, че не става въпрос за никакво ново строителство, тоест няма да се сложи и една керемида допълнително в Банско. Става въпрос за изграждане на едно съоръжение, което на практика да облекчи туристите и да подпомогне развитието на Община Банско и на целия регион.

Фактът обаче, че последните 15-20 години в България един лифт не е направен, показва, че някой стопира нещо навсякъде. Няма лифтове, няма съоръжения и защо?! Защото някой пречи, защото някой някъде е видял черния щъркел, бялата лястовица или нещо друго, или пък броим лалугерите. Като цяло неща, които са смешни и обикновеният човек не ги разбира, да не говорим, че не отговарят на фактите. Но затова пропускаме възможността за една инвестиция, която ще създаде работни места и ще осигурява доходи на хората десетилетия и ръст на икономиката на цели региони. 

- Вие като коалиционен партньор ще продължители борбата на хората от региона да се завърши този проект? Те също протестираха, и то не по 10 човека, а по 10 хиляди човека, но явно гласът им не стига до властта. Трябва ли и те да дойдат под прозорците на Министерски съвет, за да ги чуете ли?

Агонията с Банско: рекет, уплашена власт и съсипия за българския туризъм

Агонията с Банско: рекет, уплашена власт и съсипия за българския туризъм

Агонията с втория лифт в Банско и разширяването на...

на 07.12.2017

- Това е в дневния ред на правителството и трябва да се реши. 

- От стенограмата обаче, която публикувахме вчера, излиза, че само Патриотите говорят за този проблем. Така ли е?

- Това е интересен въпрос. Както и защо министърът на туризма не взе по-ясна позиция, защото тук става въпрос именно за туризъм, като част от икономическото развитие. Вчера тя гласува против и аз се изненадах от това, защото именно Ангелкова трябва да е флагманът на подобна теза и кауза, когато става дума за развитието на туризма. Защото този лифт няма да се ползва за военни учения. 

Тук говорим за нови инвестиции, а и в крайна сметка Банско вече отдавна е признат за световен курорт. Като идват у нас туристи, не може да стоят с часове на опашки за лифт. Тези същите борци за екология защо не направят подобно нещо в Австрия или Швейцария. Аз съм бил в Швейцария още през 90-те години и знам какво е, защо там някой не се намери да говори за мечки, бръмбари и бели мишки. От това страдат десетки хиляди хора, това е техният поминък, и то не само в Банско. 

- Дали всъщност оттам не идва проблемът - на същите тези еколози съпругите и приятелите им работят в разни швейцарски фондове?

- За мен е ясно, че става въпрос за лобизъм и обслужване на чужди интереси, на други държави, които развиват същия бизнес. Мен не ме интересува на кой съпругата къде работи, но за това става дума и това е ясно като бял ден.

Откакто Банско стана световен курорт и се провеждат първенства, вече 8 години се пречи по всякакъв начин да се изгради това съоръжение и да се печелят повече туристи и инвестиции. В същото време същите тези хора участват в една политическа коалиция, която говори за икономическото развитие на България, говори за справедливост и корупция. Това звучи несериозно!

 

Сподели:
Напиши коментар »
(21)
1
РОШКО КА-ПУТА LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е-бан от руски тираджии преди 7 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
2
Кое е по важно ??? Да имаме нормална природа,чиста вода,реки,животни,баланс и Чиста ЕКО СИСТЕМА или --Бетон,олигархия,замърсявания,неземни парични богатства за шепа олигарси,по големи богатства за организираната престъпност,мръсен въздух за народа,изсичания и унищожаване на природата и животните за да може да се напечатат едни хартийки с мастило $ и да се дадат с чували на шепа неграмотни бандити-----------ОТГОВОРА ГО ОСТАВЯМ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ВАС
3
Аз като нормално човешко същество предпочитам въздуха и избирам въздуха --кислорода и еко системата пред бетона и унищожаването на природата..За мен е по важно да оставим на децата си чиста и здрава природа отколкото Ц.Е.К.О. .М.И.Н..Е.В да богатее и да обслужва мафията.
4
Вярно е. Например съпругът на Корнелия Нинова работи в руската рафинерия край Бургас. ++ На въпрос на вестник към червения депутат Славчо Велков, защо синът му Боби Велков е назначен за шеф на НДК от политическия му опонент Бойко Борисов, Славчо Велков отговаря, че по време на управление на БСП, жената на Цветанов е била назначена на работа в ДАНС. ++ Така че, борбата на ГЕРБ срещу комунизма продължава с пълна сила ...
5
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
6
Вече излиза извън границите на нормалното положението със зелените и рекета им, просто толкова време вече четем какви са измамници и крадци, а после с цялата си наглост се явяват да се правят на защитници на природата и
7
Един път шму оздуат на Карака и ша забраи сите принципи кат леризо шаф рунетките Елементациа
8
Това странно и огромно нещо, подкрепяше Бареков, а сега е вицепремиер. Какво да говорим за политици и политики в България?
9
Няма излизане на глава със зелените рекетьори, ето че и правителството не може да се справи с тях за момента.
10
Razbrahte li novinata na GERB cVANOKIO demek Ceco Cvetanov se e sreshtnal s pokoinik = prtedsedatelia na makedonskia parlament,koito pochina pres 2012 godina,a sreshtata beshe vchera po danni na prescen tara na GERB. E te tova e GERB PALNA IZLAGACIA
11
ОТ КРАДНЕЛИЯТА СЛАНИНОВА ПО БЕЗОЧЛИВО И МИРИЗЛИВО ЖЕНИЩЕ, НЕ СЕ Е РАЖДАЛО ПО ТИЯ ЗЕМИ. А бе лъжлива курабиьо, ти си била от назначените за капиталисти само, че не от дон Луканов а от другия мафиот, дон Мавър. Назначили те за директор на 28г. правиш РМД, после караш подчинените си да си купят акции за парлама, КОИТО СЛЕД ТОВА ИМ ГИ ВЗЕМАШ. Поставяш РМДто на входа и на изхода, източваш милионите на ТЕХНОИМПЕКС, с които пари уж го плащаш. Но си толкова нагла, че парите на тебе, а плащаш с компенсаторки (хвърчащи ХАРТИЙКИ)! После го продаваш на поставени лица, прибираш пари и от продажбата на имотите на дружеството, и ставаш от синя капиталистка, богата червена социалистка. На всичкото отгоре ти миризлива курабиьо, имаш наглостта да ревеш, че правитизацията е криминална и демокрацията ти е взела много. Помниш ли как дойде в София, гола и боса като тахтаба, а сега си борец против корупцията, която ти е пропила до мозъка на костите ти. Дори и в Китай или в Русия, щеше да си хиляди пъти разстреляна публично на стадиона досега, за назидание на корумпираните..
12
Важно е да имаш един модерен европейски курорт на който чужденците да не се редят на опашки и да чакат по 5 часа за да си дават парите за този който клати боровете в Пирин България е благословена от Господ с природни дадености и подобно на други държави трябват умни държавници които хем да запазят природата хем да съумеят да работят на"ПОЛЗУ РОДУ "Ама де такива ???
13
Бидон,скоро ще си господин Никой!!!
14
Контейнерите за боклук в София зеят без капаци. Разнасят мегасмради и зарази. Катастрофална екология. “Еколозите” мълчат. Няма далавера. Няма и грантчета. Бльок! Повърнах.
15
Ние сме уникално загубена държава щом позволяваме на 20-30 еко-терористи да дърпат конците на цяла една индустрия.
16
Нещо не вдянах, военни за втори лифт, туристката я няма, това България ли е или Абсурдстания.Явно докато имаме такъв МП,томитата ще командват в Бг.
17
"В същото време същите тези хора участват в една политическа коалиция, която говори за икономическото развитие на България, говори за справедливост и корупция. Това звучи несериозно!" @ хахаха... това не се нарича "несериозно" а ШИЗОФРЕНИЯ !!! @
18
@ по-голямата част от българите в БГ са кретени ! ...те сериозно очаквали/изискват "патриотите" да оправят това, което криминалните/крадците/измамниците разрушиха за повече от 20 години ?!...на вас пръдльовци дива маймуна ви е срала в мозъка@
19
А туристическата кифла Ангелкова защо обслужи зелените грантаджии? Мрази Банско, мрази туризма или обича парите на Тома Белев?
20
Да режеш клона на който стоиш благодарение на гласоподавателите си е много жалко и първобитно Бойко загубил си доверието на народа още в този момент когато каза че нарочно си искал да загубиш избора за прези- дент чрез кандидатурата на Цачева .Министерката на туризма да гласу ва срещу нови лифт в Банско е нов гаф просто плаче за оставка.Да си в сие със Златев значи да оправдаваш загубите на държавата от Лукойл. За какво да вярваме че ГЕРБ е за ЕС когато някоя сутрин ще осъмнем в Евразия Стига ЛЪЖИ стига гтеноцид над пенсионерите.Децата ни никога няма да се върнат вродината .Те вече станаха граждани на света самостоятелно въопреки вашата "загриженост" на Герб и БСП.
21
Не е конституционно, и е опасно!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Началник на полицейско управление събира подчинените си и им казва:
- Господа, поради липса на време ще говоря без да мисля!

няма нови новини
Днес: 283
hot
най-четени новини в момента
сега
2619
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Шефът на спецпрокуратурата избухна: За първи в път в историята на България има арестувани олигарси! Ще има опити да бъдем закрити и да ни спрат (ОБНОВЕНА)
x
Защо бургерът е любимата храна на учениците?
x