САМО В ПИК: Вкус на "лудогорско пиле" в трибунала на Манолова (СНИМКИ)

АВТОРСКИ НОВИНИ

САМО В ПИК: Вкус на "лудогорско пиле" в трибунала на Манолова (СНИМКИ)

184975
на 08.05.2021
САМО В ПИК: Вкус на лудогорско пиле в трибунала на Манолова (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Зависимости и опасни връзки лъснаха след панаирите в комисията на Мая Манолова, която се превърна в трибунал срещу видни бизнесмени, даващи прехрана на хиляди българи.

препоръчано

По време на заседанията шефката на "мутрите" даде часове за публична изява на земеделския бос с порочна слава Светослав Илчовски. Той ги използва да разгроми конкурентите си от високата трибуна на парламента. Очевидно неадекватният Илчовски бе приканен да си направи тест за наркотици, но - разбира се, отказа. 

Впечатление направи, че основните му атаки бяха срещу собственика на "Градус" Иван Ангелов, към когото Илчовски безсрамно и публично предяви частните си бизнес оплаквания - искал да му купува на по-висока цена царевицата. Вместо да се разберат на фирмен терен обаче, съвсем умишлено Илчовски го омаскари публично, гарнирайки разказа си пред комисията с обвинения, че Ангелов го поканил на почивка в Монако и имал повече милиони от него.

"Аз притежавам 300 000 лв., а съм жичкаджия. Но можех да имам повече, ако не беше той", обвини Илчовски Ангелов, признавайки, че иска шефът на "Градус" да му плаща повече пари за продукцията, тъй като той бил основният потребител в България заради мащабното производство на пилета.

И заради претенциите си за цената пътьом заплашил Ангелов и сина му, че ще станат на парчета, заяви пред комисията производителят на птиче месо. Затова и той е подал жалба за заплаха за убийство срещу Илчовски, която ще е поредната в колекцията на скандалния зърнен бос.

В миналото около него витаят няколко случая на побои и дори смърт на негови работници.

Въпреки съмненията за адекватността му обаче все пак зърненият бос към края на комисията проумя, че ще носи съдебни последствия за думите си и започна бързо да се отрича от "показанията". Първо заяви, че имал видео с Мата Хари и кюлчетата, после каза, че изобщо не е виждал и не притежава такова. Нито пък бил виждал кюлчета. Уж имаше безброй документи, а в крайна сметка не представи никакви доказателства. 

Най-скандалното обаче е, че не успя да обясни тежките разминавания в твърденията си. И в сряда, и вчера той обяви, че на Ивановден през 2017 г. гледал видео от ареста с Миню Стайков с кадри на мъчение и сексуален тормоз. След разкритието на ПИК, че това е невъзможно, защото Стайков е арестуван година и половина по-късно, Илчовски побесня и започна да крещи на водещата Ива Николова, хванат по бели гащи.

Ето кое обаче е по-скандалното от всичко дотук.

Бизнесът на фирма "Градус" с 4000 служители само за два дни пострада с над 40 млн. лв. по признания на Ангелов, който не скри, че ще търси отговорност за това от всички, организирали и участвали в трибунала срещу него.

А освен Мая Манолова това бяха депутати от "Демократична България", начело с Борислав Сандов, с когото, както ПИК, разкри Илчовски си чатеше тайно по време на заседанието. 

Какво е общото между ДеБъ на Христо Иванов и земеделския бизнес? Ето фактите. 

Най-големият конкурент на "Градус" е компанията "Амета Холдинг" от Разград, която произвежда "Лудогорско пиле". Те са конкуренти и в изкупуването на фуражи. Управителят Любомир Лозанов е с доста разнопосочни връзки - той е единственият бизнесмен в борда на директорите на "Америка за България", както сочи и сайтът на фондацията. 

Същата фондация пък е най-солидното перо във финансирането на мрежата от НПО-та от кръга на Христо Иванов от ДеБъ, Антоанета Цонева, Сандов и сие, гравитиращи около разградския бос Иво Прокопиев. Тоест, същите депутати, които бяха основни участници в трибунала срещу конкурента на Лозанов - Иван Ангелов от "Градус".

В сайта на "Амета Холдинг" не крият обвързаност със соросоидната фондация: "Първоначално Българо-Американският инвестиционен фонд („Фонда”) придобива малък дял акции и е заемодател на Амета, но към края на 1999 година придобива собствеността и управлението над цялата компания."

Въпросният фонд е праобраз на днешната фондация. Към момента, според Търговския регистър, "Амета Холдинг" е собственост на германци, а Лозанов е в Съвета на директорите и е представляващ и управител на холдинга.

Неизбежните въпроси след така изнесените факти водят до крайно притеснителни изводи за зависимостите и целите на трибунала на Манолова и очернянето без документи и доказателства на един бизнесмен за сметка на конкурентите му. Манолова ще трябва да отговаря защо комисията й, създадена за ревизия на управлението на ГЕРБ, се зае първо с частен бизнес казус, превръщайки парламента в трибуна за клевети. 

Как така от уж стотици сигнали до нея, тя е решила, при това скандално без гласуване, а еднолично, да даде думата на неадекватния и оскандален Илчовски?

Защо преди изслушването Манолова като юрист не постави условие изслушване да има, само ако подалият сигнал бизнесмен носи със себе си доказателства, с които да подкрепи основните си твърдения и замълча, че той няма нито едно такова? Защо не го попита по каква причина не е отишъл в прокуратурата, а е предпочел да клевети на едро без документи насред парламента?

Манолова като юрист добре знае, че твърдения без доказателства са набеждаване и оклеветяване, а такъв тип изслушване е несъвместимо с върховенството на закона. Вместо това позволи публично заклеймяване, с цел разчистване на сметки на един бизнесмен с негов бивш търговски партньор и изпълняване на политическа поръчка.

Дават му възможност публично да се разправи с бившия му търговски партньор, в замяна казва публично и това, което поискат от него ли?

Случайно ли е, че Илчовски решава още преди месеци да продава земята си, но няма кой да му я купи на исканите цени и затова той обвинява незнайно защо властта?

Същият има скандални неуредени отношения с бивш търговски партньор. Този търговски партньор случайно ли е най-големият конкурент на пазара на "лудогорското пиле" - член на борда на директорите на фондация "Америка за България", която е най-солидният спонсор на медиите на издателя Прокопиев, който пък стои зад "Демократична България"?

И накрая: Колко е взела Манолова, за да преостъпи комисията-бухалка за няколко часа на "умнокрасивите"?

Част от грантовете за за хората от ДеБъ и сие пред 2017 г. 

Сподели:
Бомба x
ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема ПРЕДИ ПЛАЖА: Ето я формулата за бързо премахване на мазнините по корема
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос САМО В ПИК TV: Столичен бохем посегна към богаството на Фатик - ето кой се кани да отведе до олтара наследницата на митичния крими бос
ново
Днес: 158
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това