САМО В ПИК: Гавра с дървосекача Васил Терзиев насред центъра на София (СНИМКИ)

Епицентър

САМО В ПИК: Гавра с дървосекача Васил Терзиев насред центъра на София (СНИМКИ)

132274
преди 4 часа
САМО В ПИК: Гавра с дървосекача Васил Терзиев насред центъра на София (СНИМКИ)

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Неизвестни лица се изгавриха с екзекутора на 70-годишните дървета на столичната улица "Опълченска" Васил Терзиев, видя ПИК.

препоръчано

Трети месец участък от една от ключовите пътни артерии в София е блокиран заради разширението на уличното платно до 22 м, за да стане с шестлентово.

Разширението обаче се случва не само за сметка на отсечените от Столична община 39 дървета, но и на тротоарите. 

"Онзи ден бяхме с г-жа Фандъкова на "Опълченска". Направила са проекта за 1 метър тротоари. Знаете ли какво означава това?! Излизаш и си на платното. И те убиват! Това управление вече е вредно за живота и здравето на софиянци, оставете че са некадърни", изригна бившият заместник-кмет на София Мирослав Боршош.

По-рано днес екип на ПИК се отби през реконструирания участък на "Опълченска".  Според плана разширяването на улицата ще продължи общо осем месеца, тоест до март идната година. Може би и заради далечния пусков срок, на обекта днес се забелязваха не повече от половин дузина работници. 

Все още е трудно да се каже колко широки ще бъдат тротоарите, просто защото към настоящия момент теренът прилича на бойно поле и няма никакви индикации за обособените участъци за пешеходци.

Припомняме, че реконструкцията на "Опълченска" започна с протести на живеещите в района столичани. Те се опълчиха не само срещу заповедта на кмета за отсичането на дърветата, но и срещу ремонта като цяло, тъй като според тях трафикът по улицата и преди е вървял нормално, градският транспорт се е движел без закъснение и разширяването не е било належащо. За сметка на други по-натоварени участъци в града.

Гневни софиянци си отмъстиха на столичния градоначалник, като на една от жълтите табели, оказващи, че мостът на бул. "Сливница" е затворен, изтипосаха стикер, че ул. "Опълченска" се преименува на бул "Васил Терзиев".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите САМО В ПИК: Алена с ексклузивен хороскоп за 9 октомври - начинанията на Девите са успешни, Везните да избягват разправиите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК