Вход
София
Времето в София 25 o C

САМО В ПИК! Ген. Кирчо Киров със скандални разкрития кой поръча домашния му арест и каква е целта на съдебната битка срещу него

САМО В ПИК! Ген. Кирчо Киров със скандални разкрития кой поръча домашния му арест и каква е целта на съдебната битка срещу него

на 16.02.2018
157662
31
САМО В ПИК! Ген. Кирчо Киров със скандални разкрития кой поръча домашния му арест и каква е целта на съдебната битка срещу него

Военно-апелативният съд днес постанови още по-тежка мярка за неотклонение срещу бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров. С мотива, че генералът може да се укрие магистратите му наложиха домашен арест. Мярката е наложена по искане на Военната прокуратура. 

Потърсихме ген. Кирчо Киров за коментар на случващото се с него.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Вие ли сте най-големият престъпник в държавата, ген. Киров?

- Очевидно да. Казвам го с откровена ирония. След като един български генерал може да бъде третиран като обикновен престъпник. Нямам влязла в сила присъда и ми налагат тази мярка. По този начин ме лишават от правото на защита. Не мога да се срещам нормално с адвокатите си, да се готвя за делата си. Лишават ме от всичко. Искат да ми затворят устата. Да не мога да изразявам мнение пред медиите за това, което се случва с мене. 

- Много пъти в наши разговори сте казвали, че се упражнява репресия срещу вас и вашето семейство...

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Съдът постанови по-тежка мярка за бившия шеф на НРС ген. Кирчо Киров

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Съдът постанови по-тежка мярка за бившия шеф на НРС ген. Кирчо Киров

Военно-апелативният съд уважи протеста на военните...

на 16.02.2018

- Да, и продължавам да го твърдя. Това е поредната гавра. И е изключително скандално, защото аз научавам за наложената ми мярка от медиите. Никой не ми се е обадил. Аз съм в провинцията. Със съпругата ми лежим болни с бронхопневмония. Абсурдно е, че съдия е Генко Драгиев, който беше председател на съдебния състав по първото ми дело и ме осъди на 10 г. затвор. Това е конфликт на интереси. Ако аз и моите адвокати знаехме това, щяхме да поискаме неговия отвод. И най-скандалното е, че новината първо се разпространява в БГНЕС, която е свързана със сегашния шеф на ДАР (Държавна агенция "Разузнаване") Драгомир Димитров. Излезе текст, от който аз добре познавам почерка на Димитров и неговите приближени. 

- Има и други бивши шефове на разузнаването. Защо гонката е срещу вас? Какво има Драгомир Димитров срещу вас?

- Пак казвам, това е репресия срещу мене и семейството ми от страна на ДАР.  А Драгомир Димитров сигурно иска да ми се "отблагодари",  че го доведох от провинцията - от Велико Търново в София, в НРС. Карирерно го развивах. Той беше началник отдел. После го изпратих в Германия, където беше връзка с немските служби. Той е една от най-големите ми кадрови грешки.

- Наложиха ви мярката за неотклонение със смехотворен мотив - да не се укриете. Все ми се струва, че  с вашата професия, умения и контакти можехте да се укриете стотици пъти, ако искахте!? 

- Аз нямам никакво намерение да се крия и да бягам никъде. Искам да изчистя името си. Затова не се крия, а се явявам на всичките си дела. Аз съм обект на пет дела. Притеснявам се за сигурността - моята и на моето семейство. Затова ще взема всички мерки, които съм в състояние. Подозирам, че би могло да се случи тежък скандал по време на нашето европредседателство. 

- Как очаквате да продължат сценариите с вашите дела?

- Тепърва ще разговарям с моите адвокати. Ако има възможност, ще обжалваме. Защо от медиите трябва да научавам, пак се питам? Това е такъв крещящ непрофесионализъм. Все още вярвам, че в системата работят професионалисти. 

- Къде ще ви държат под домашен арест, след като сега сте в провинцията?

- Не знам. Никой нищо не ми казва. 

- С вашите контакти по целия свят освен един милиционер да ви сложат пред дома, та да са сигурни, че няма да избягате?

- Ако искат и под стража да ме сложат. Очаквам да ми се случи всичко негативно, което би могло да ми се случи.

 

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Kоя кобила хванат тя вършее. Така е в мутристан
2
3
Нека бомбата с материалите , с който си се застраховал да гръмне когато най малко я очакват. Да останат с пръст в уста и с оставки в джоба..;-)))
4
Колко бомби гръмнаха в България и какво се промени?Какви ли не документи излязоха,какви ли не документи от чужбина от архивите на ДС от къде ли не за кой ли не и какво от това?Всичко се неглижира и този който ги вади го изкарват луд и е подложен на какви ли не подигравки в нашите уж независими медии та на човек му се отщява да се занимава с това.Та и Киров така.Само си мисли,че ще ги уплаши.
5
Какъв домашен арест за тоя пладнешки разбойник бре?!Да го набутат направо в зандана, и да си еВе майката тоя крадлив боклук.Да го набутат, и да започне да пее, а не да мълчи като гъ3.БОКЛУК.Крадат като за последно, а после олеле.ИЗМЕТ.
6
Отчаян човек, без надежда, е готов на всичко!
7
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
8
Ти не си български, а комунистически генерал от руският шпионаж, без да имаш кой знае какви познания в тази област, както и руснаците, които са те учили на него. Ако можеш бягай в Сибир, но и там не ти е сигурен живота. По-добре в български, отколкото в руски затвор.
9
Кирчо, не ги бави!
10
Намери чанта с огромна сума пари и я върна на собственика ,а тази комунистическа мърша окраде Държавата с ПЕТ милиона!
11
ТОЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕБИЛ, БАЯ СЕ Е ОЯЛ КАТО ИМПЕКСОВАТА МИРИЗЛИВА МИНДЖА. АКО КУМОВИТЕ ЗАКОНИ БЯХА В СИЛА, ВСИЧКИТЕ КРАДЛИВИ БСПЕЕРАСТИ, ЩЯХА ДА СА БЕЗ РЪЦЕ, ШЕРБЕТА И ИМПЕКСОВАТА МУ ЛЪЖЛИВА ГОСПОДАРКА, ЩЯХА ДА СА И БЕЗ ЛЪЖЛИВИТЕ СИ ГНУСНИ ЕЗИЦИ!
12
Гоци Първанов - доносникът на политическата полиция, той да му помогне. Кирчо открадна за Гоци. А Гоци си купи хотели с откраднатите милиони. Ама Гоци се скри, щото е ПОДЛЕЦ
13
Киреееее, Киренцееее, чакам те с голямо нетърпение тук при мен, душко!!!!
14
Позитано какво ще каже сега за своя кадър разузнавач?
15
ЩОМ Е ЧЛЕН НА БКП/БСП/ ВЕДНАГА В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ
16
Още по голяма лопата за такива смешници като теб - най голямата излагация за званието Генерал , ако зависеше от мен бих написал - негоден за военна служба .
17
А дали някога ще видимЕ в това положение и ГЛАВНИЯ ? Който и да е той ! Било то футболист , тенисист , пожарникар , полицай , международник , милиционер, художник , хуманист , шегаджия ,карикатурист ??? И справедливост за всички.
18
Тази отрепка е за доживотен. Вижте му лицето, и за метач не става, крадец като Тонев,крадец до крадец, ГЕНЕРАЛ станал, дошъл от гората, ете какво научил да краде здраво. В затвора!
19
КАКВИ АРИВИ, КАКВИ МАТЕРИАЛИ,ВСИЧКО Е МЕХУР СВИНСКИ,НАДУТ И САМО ВЪЗДУХ В НЕГО!!! ПЪК И ДА НЕ Е ВЪЗДУХ,ХИЧ НЕ МЕ Е ЕНЯ,МЕН ОБИКНОВЕНИЯ ПОДАНИК! ХИЧ НЕ МИ ПУКА!!!!!!! ЯСЕН ЛИ СЪМ??! ХИЧ!!!!!
20
Не трябва ли да се самосезира... след като смия той твърди че окрива доказателства за нарушаване на закона/и....
21
да коментира другите, а търси къде е скрил откраднатите милиони този мошеник.
22
Тоя ако извади торбата с компроматите ,бъдете сигурни че ще одим на нови избори моментално. А и вярвайте че има неща който не са и за съдебната зала що са строго специфични и касаят държавни тайни .
23
Другарят Киров ако имаше торба с компромати щеше отдавна да я е извадил и да изнудва всики, а сега се опитва да изнудва с блъфиране, че има компромати. Ама те съдиите им пука дали Кирчо има компромати за някой, за тях със сигурност няма щом го признават за виновен. А ако има и не е сигнализирал прокуратурата за далавери трява да му спретнат още едно дело, защото да криеш престъпник е престъпление фигуриращо в наказателния кодекс и да си отлежи и прикриването на престъпници.
24
Петте милиона са отишли за някои операции, явно в джебелско направление и вероятно има резултат. Политиката на нагъзения на султана Бойко не позволява реализация, затова Бойко го беше направил съветник, че да забрави, затова е и тази стръв, с която го газят. Я се замислете - шеф на разузнаването иска да открадне 5 милиона, шеф на разузнаването, който разполага с ресурса на 10 мафии, сред които срс, български чадър, канали за влияние, агентура партньорски служби. Винаги щеше да намери как да стигне до 5те милиона без проблем. Ако съм прав работата е сериозна и скандалът ще е невиждан.
25
Когато поръчах това лекарство, ноктите на краката ми бяха в отвратително състояние. Вече си мислех да си махна ноктите с лазер-две години носех само затворени обувки заради гадните гъбички,благодарение на този крем се спасих завинаги http://bit.ly/2EqgU3E
26
Пет милиона е огромна сума и издаването на присъда за кражбата им не може да стане без доказателства. Верно, че съветската ни съдебна система е прогнила, но в нея има и честни хора.Ако комунистите са откраднали само пет милиона от държавата ни, то генерал Киров с мед да го храним. Затова аз съм убеден, че не Военната прокуратура ще разреши проблема с ограбването на държавата, а Военният трибунал, а това ще стане когато му дойде времето. бг
27
Но процентите са повече на денилните българи. Тук пишат полуидиоти с голямо его Какво разбирате вие от разузнаване ,генерали и военни неща/ ИЗЛАГАЦИЯ! Просто си гледайте удобните на властта телевизии и не се изказвайте за неща които не разбирате. А относно генералските звания помислете добре-макар че знам ,че това най мразите да правите! Кой и по какъв начин е заслужил да бъде генерал?
28
№ 27 и ти си в това число/на полуидиотите/,защото и ти пишеш тук!!! Ти не си никакво изключение тук и изобщо! Не си изключителен!!!Така че,по-кротко!! И без квалификации!!!
29
Кирето дърт вече ама дали че го ибат в панделата?
30
Може да погледнете в Интернет, бюджетите на разунаването, когато Киров е бил управляващ са между 9-11 милиона. При тая ситуация да откраднеш цели 5 милиона, а май го съдят и за още други, ми се вижда нещо спорно. Според мен, ако липсват такива пари, те са за някакви акции, които може би не са били съвсем легитимни и които по-големите управници са одобрявали но устно и сега се спотайват като мишоци.
31
Срамно е, ако възрастните хора не са психопати, безстрашни НО и справедливи. Значи да си минал 33годишна възраст и да не си приел факта, че рано или късно ще умреш, както и всички останали?! Заради това светът е ку*венско място.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-одобряваният от вас партиен лидер?
архив

Тя:
- Свободен ли си?
Той:
- Женен, с две деца!
Тя:
- Не в този смисъл, не можеш ли в счетоводството да дойдеш, че принтерът пак намачка хартията.

няма нови новини
Днес: 232
hot
най-четени новини в момента
сега
2591
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Корнелия Нинова яхна цената на хляба, иска 5% ДДС (ОБНОВЕНА)
x
Ето какво зло същество живее в теб според зодията ти
x