Вход
София
Времето в София 6 o C

САМО В ПИК! Ген. Кирчо Киров с експресен коментар за обвинението срещу уличения бивш шеф на разузнаването

САМО В ПИК! Ген. Кирчо Киров с експресен коментар за обвинението срещу уличения бивш шеф на разузнаването

на 21.01.2020
39482
18
САМО В ПИК! Ген. Кирчо Киров с експресен коментар за обвинението срещу уличения бивш шеф на разузнаването

"Под достойнството ми е да коментирам изпълнители на политически поръчки", каза пред ПИК бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров. Думите му са повод днешната новина за повдигнатото от Военно-окръжната прокуратура – София обвинение срещу екс председателя на Държавна агенция "Разузнаване" Драгомир Димитров за престъпление по служба.

Потърсихме за коментар ген. Киров, тъй като в началото на миналата година, той сподели, че именно Драгомир Димитров стои в основата на съдебното преследване срещу него. Тогава той изтъкна, че делата срещу него са политически и като изпълнител посочи Димитров.

ова е репресия срещу мене и семейството ми от страна на ДАР.  А Драгомир Димитров сигурно иска да ми се "отблагодари",  че го доведох от провинцията - от Велико Търново в София, в НРС. Карирерно го развивах. Той беше началник отдел. После го изпратих в Германия, където беше връзка с немските служби", поясни ген. Киров в интервю пред ПИК от 16 февруари м.г. (виж в "Още по темата").

Драгомир Димитров е привлечен като обвиняем за това, че за времето от 14.07.2016 г. до 09.08.2016 г. в качеството му на длъжностно лице – Председател на Държавна агенция „Разузнаване“ нарушил служебните си задължения, като не организирал и не контролирал дейностите по Защита на класифицираната информация в Държавна агенция „Разузнаване“, с цел да набави облага за определено дружество в размер на 91 500,00 евро и от това са настъпили немаловажни вредни последици – осъществен нерегламентиран достъп до класифицирана информация по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация, съобщиха от прокуратурата. .

Постановена му е мярка за неотклонение „Гаранция в пари“ в размер на 5000 лв.

Делата срещу ген. Кирчо Киров са спрени заради влошеното му здравословно състояние. 

Сподели:
свързани новини
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Консулът ни в Мюнхен обвинен за шпионаж ИЗВЪНРЕДНО В ПИК: Консулът ни в Мюнхен обвинен за шпионаж
Военно-окръжната прокуратура в София повдигна...
на 21.01.2020
Последни новини
Най-важното
Според вас кой от изброените лидери на отделните власти работи най-добре?
Общо гласували: 3550
архив

След като видя своята дъщеря с фондьотен за първи път, шпакловчикът Евгени спря да се съмнява в своето бащинство… 

няма нови новини
Днес: 292
hot
най-четени новини в момента
сега
3176
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
Премиерът Борисов пред ПИК TV за заплахите на Радев: От кое да ме е страх - че 10 години строя магистрали, пречиствателни станции и водопроводи? Отидох при него и видяхте, че не се страхувам, а съм добронамерен
x
Ароматът на любимия подобрява съня
x